درآمد ارزی ۲ میلیارد دلاری با صادرات مواد معدنی/ با وجود تحریم‌ها صادرات به اروپا افزایش یافت

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:پیش‌بینی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص برگشت ارز به کشور از محل صادرات مواد معدنی امسال بیش از ۲ میلیارد دلار است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جعفر سرقینی در نشست خبری اظهار داشت: در سال گذشته نیاز وارداتی کشور را به خوبی تامین کردیم و دلار و فلزات کشور و سیمان نیز با محدودیت مواجه شد، ولی صادرات ۲۸.۵ میلیارد دلار داشتیم.

وی افزود: برنامه ریزی کردیم امسال صادرات کمتر از سال قبل نباشد و در سال جاری ۸ تا ۸.۵ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت و کماکان در تامین نیازهای داخلی کاستی نداشته باشیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: فولاد به عنوان یک کالای شاخص نوسان بالا داشت، ولی در عمل این کالا به خوبی تامین شد و برای صادرات نیز کار کردیم و ۸.۵ میلیون تن فولاد صادر شد.

سرقینی در عین حال تصریح کرد: ۸۰ پهنه معدنی به شرکت های بزرگ و صاحب صلاحیت واگذار شده که در استان یزد نیز همین روال طی شده که البته ذخیره هر دومعدن این استان در حال اتمام است و اگر قرار باشد که بی تفاوت باشیم، کار به خوبی پیش نمی رود. پس کنسرسیوم تشکیل دادیم تا بتوانیم کار را به خوبی در این دو مجموعه بزرگ معدنی در یزد تضمین شود.

وی در ادامه با اشاره به بازسازی صنعت سنگ بری، گفت: تمام تلاش ما این است که جلوی خام فروشی مواد معدنی و بخصوص سنگ های تزیینی را بگیریم. 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره بازار مصرف صنایع معدنی افزود: خوشبختانه در صنایع معدنی در اکثر مواد مازاد بر نیاز تولید داریم. در شرایط تحریمی یک نگرانی وجود دارد که این مازاد بر تولید چه خواهد شد. تمهیداتی صورت گرفته است و راهکار داریم. 

سرقینی با بیان این که قیمت های پایه صادراتی را به روز کردیم تا صادرکنندگان مشکلی در صادرات نداشته باشند، عنوان کرد: هیچ سنگ آهن بی شناسنامه ای دیگر صادر نمی شود و صادرکنندگان نگران نباشند و هر تاجری با کارت بازرگانی اگر مشخص کند به نمایندگی از کدام معدن کار می کند، مجوز آنی سیستمی دریافت می کند و مشکلی برای صادرات ندارد و فقط باید ارز را برگرداند.

وی متذکر شد: ما به بخش خصوصی احترام می گذاریم، اما بخشی از تصمیمات حاکمیتی و بخشی صنفی است. بعضا تصمیمات حاکمیتی با تصمیمات صنفی مغایرت دارد.

معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان این که ۵۰ درصد سنگ ایرانی در داخل توسط ماشین آلات مدرن انجام می شود، گفت: تعطیلی معادن مشکل‌دار راه حل مناسبی نیست؛ برنامه بازسازی صنایع استخراجی معادن کشور در دستور کار است.

سرقینی تصریح کرد: وقتی پروانه معدنی صادر شد نباید مزاحمتی ایجاد شود، اما گاه در این خصوص مشکل داشتیم، اما هم اکنون تعامل خوبی صورت گرفته است.

وی با بیان این که در صنایع معدنی با مازاد مصرف در داخل روبرو هستیم، متذکر شد: به انجمن فولاد احترام می گذاریم اما دولت وضعیت عموم را می بییند. باید سطح عمومی جامعه را ببینیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قیمت فولاد نباید غیر متعارف گران شود و دولت در این خصوص همکاری خواهد کرد.

سرقینی گفت: در وزارت صنعت، معدن و تجارت ما حافظ حقوق همه مصرف کنندگان هستیم و بر اساس منافع مردم روابط خود را با انجمن های معدن تنظیم می شود.

وی با بیان این که معادن کوچک برای وزارت صنعت، معدن و تجارت از بابت اشتغالزایی در مناطق دور افتاده کشور دارای اهمیت بالایی است و طی یک برنامه جامع در صدد حمایت ویژه از معادن هستیم، افزود: طی برنامه ای تدوین شده به دنبال احیای ۵۰۰ معدن تعطیل شده و بازگشت آنها به عرصه تولید هستیم.

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: معادن کشور باید در ابتدا  به واحدهای فراوری نزدیک، محصول ارایه کنند. به دنبال آن هستیم تا معادن را به مصرف کننده واقعی واگذاری کنیم، اما قانون می گوید باید از مزایده واگذار کنیم.

سرقینی تصریح کرد: در ۶، ۷ سال گذشته به جز یک سال ۹۴ که رشد منفی بود که آن هن به دلیل رکود سنگین بود، در بقیه سال ها رشد معدن مثبت بوده است.

معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صمت با بیان این که ترجیح می دهیم معادن به خود مصرف کنندگان مواد خام معدنی واگذار شود، گفت: در بخش معادن همه برنامه ها بر اساس واقع بینی طراحی می شوند. امسال امیدواریم به تولید سرجمع ۵۰۰ میلیون تنی در بخش معدن در پایان امسال دست بیابیم.

وی با تاکید بر این که امسال پیش بینی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص برگشت ارز به کشور از محل صادرات مواد معدنی بیش از ۲ میلیارد دلار می باشد، افزود: بازار اروپا در واردات محصولات معدنی ایران با وجود تحریم ها با رشد مواجه بوده است.

سرقینی تصریح کرد: وزارتخانه در بخش معدن به برنامه خود در تولید عمل خواهد کرد.

این مقام دولتی با بیان این که سنگ چینی ایران در بازار عراق بسیار مصرف دارد، متذکر شد: به دنبال راهکار اساسی برای جلوگیری از کند شدن صادرات و راه‌اندازی معادن بزرگ هستیم.

وی تاکید کرد: هم اکنون نیاز به یک میلیارد دلار برای تجهیز معادن و ۲۰۰میلیون دلار برای توسعه اکتشاف هستیم.

سرقینی با بر این نکته که به شدت مخالف واردات سنگ آهن هستم، گفت: اکتشافات الویت اصلی وزارت صمت است. همچنین ذخایر سنگ‌اهن و مس دو برابر می شود.

معاون وزیر صمت با اشاره به این که پیش بینی می شود ذخایر سنگ آهن و مس کشوربا اکتشاف پهنه های جدید معدنی بالغ بر ۲ برابر حجم قبلی شود، گفت: علت صدور پروانه های ۵ ساله برای معادن استان تهران، تضمین رعایت شاخص های زیست محیطی و سلامت شهروندان تهرانی است؛  در صورت تداوم رعایت ضوابط و مقررات این پروانه قابل تمدید است.

سرقینی ضمن خاطر نشان کردن این موضوع که قیمت دستوری در مورد فولاد نداریم‌ و طبق قیمت جهانی صادر خواهد شد، افزود: اما در مورد قیمت سنگ آهن باهدف کنترل بازار،  وارد خواهیم شد.

وی تاکید کرد:مصوبه اخیر وزارت صمت برای سنگ آهن برای شفاف سازی بازار است. این موضوع به نفع صادر کننده است.

۲۲۶۲۲۶

کد خبر 1267884

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین