دیساینفو در واقع پروژهای بود که گردانندگان آن با استفاه از اکانتهای نانشاس و پول دولت آمریکا در توئیتر افراد مهمی و چهرههایی که با سیاستهای ترامپ مخالفت میکردند یا هر حرفی میزدند که به نفع دولت ایران بود را هدف حمله قرار میدادند. یک جور حمله برنامهریزی شده و با پشتیبانی مالی در شبکههای اجتماعی با حسابهای کاربری ناشناس. شاید به خاطر افشای این پروژه وزارت خارجه آمریکا مجبور به اعلام تعلیق بودجه آن شده اما دیساینفو تنها پروژه آنها در شبکههای اجتماعی نبوده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،«مرکز تعامل جهانی» وزارت خارجه آمریکا که بودجه هنگفتی از دولت میگیرد پروژههای مختلفی را پیگیری میکند. رئیس سابق این دفتر در دولت اوباما اعلام کرده که پمپئو بودجه هنگفتی برای جهتدهی به افکار عمومی اختصاص داده است. حتی همین توقف حمایت مالی از پروژه دیساینفو برای اساس بیانیه خود وزارت خارجه آمریکا موقت است و «تا زمانی که از فعالیت آن در چارچوب تعیین شده» مطمئن شوند ادامه دارد.
فعالیت مخفی با بودجه رسمی
شبکههای اجتماعی حالا صحنه اصلی نبرد افکار عمومی در جهان است. جایی که در ظاهر هر کسی میتواند عقاید خود را بگوید اما دولت آمریکا نشان داده که به صورت برنامهریزی شده در تلاش برای شکل دادن این فضاست. مقامهای آمریکایی پس از آن تنها حمایت مالی از پروژه دیساینفو را متوقف کردند که هماهنگی و سازماندهی آن از سوی دولت آمریکا در حملات به شماری از روزنامهنگاران آمریکایی، فعالان حقوق بشر و چهرههای دانشگاهی فاش شد. در واقع همه این افراد به خاطر مخالفت با سیاستهای دولت آمریکا و به خاطر ابراز عقیدهشان هدف حمله قرار گرفتند. اگر چهره شناخته شدهای بودید و به ویژه از سیاستهای تحریم آمریکا علیه مردم ایران انتقاد میکردید قطعا هدف اکانتها یا به قول مشهور ترولهای این پروژه قرار گرفتهاید.
افرادی که هدف حمله هماهنگ قرار گرفتهاند حرفهایی میزدند که بر خلاف میل دولت آمریکا بود. قضیه آن قدر بالا گرفت که سازمان دیدهبان حقوق بشر وارد کار شد. در یک مورد یکی از محققان سازمان دیدهبان حقوق بشر به خاطر تحقیقاتی که درباره تاثیر تحریمهای آمریکا در زندگی مردم عادی داشت و نقض قوانین حقوق بشر را بررسی کرده بود هدف حمله ترولهای دیساینفو قرار گرفت.
سازماندهی ترولها
اوباش اینترنتی یا ترول که در پروژه دیساینفو و پروژههای دیگر همین مرکز به اصطلاح تعامل جهانی پول میگیرند به حسابها و کسانی گفته میشود که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهینآمیز هستند. ترولها در حالی که در یک جمع اینترنتی کاربرانی با حسن نیت بحثی را دنبال میکنند، با تحریک سایرین و با پیش کشیدن بحثهای نامربوط یا توهین آمیز، به دنبال مطرح کردن خود و متشنج کردن فضای گفتگو هستند. مقامهای آمریکایی با افشای پروژه دیساینفو نشان دادهاند که به صورت رسمی در حال سازماندهی چنین گروههایی بودهاند. یک مورد آن افشا شده اما بدون شک پروژهها و برنامه مختلف دیگری در وزارت خارجه آمریکا برای حمله به اظهار نظر علیه دولت ترامپ وجود دارد.
نشریه مادرجونز در این رابطه گزارش میدهد که تحت وزارت مایک پمپئو تصمیم جدی گرفته شد که برای همراهی افکار عمومی جهان با سیاستهای این کشور از جمله درباره ایران بودجه مناسبی در نظر گرفته شود. برت بروئن،رئیس دفتر تعامل جهانی در دوران ترامپ در این رابطه میگوید: در دوره پمپئو سیاست مشخص است. آنها تصمیم گرفتهاند برای همراهی افکار عمومی با دولت ترامپ پول خرج کنند. در حالی که هدف اصلی تشکیل این دفتر جلوگیری از رسیدن اطلاعات غلط به آمریکاییها و متحدان ما بوده است.
پروژههایی که نمیشناسیم
به صورت علنی اکنون دیساینفو شناخته شده است اما گزارشها نشان میدهد برنامههای مختلفی در شبکههای اجتماعی علیه ایران با بودجه دولت آمریکا در جریان است. در گزارش از نشریه مادر جونز اشاره شده که این شبکه شامل صدها حساب کاربری در توییتر است که از حسابهای کاربری واقعی، ربات و سایبورگ تشکیلشدهاند. حسابهای سایبورگ توسط افراد واقعی مدیریت میشوند، اما این حسابها برای انتشار سریعتر پستهای خود از نرمافزار بهره میگیرند. به عنوان نمونه گروهک منافقین با این روش بسیاری از مطالب خود را منتشر میکنند.
بن دکر، از پژوهشگران مستقل اینترنتی معتقد است که بسیاری از این حسابها واقعی نیستند یا توسط نرمافزار تقویت میشوند، زیرا پستهای خود را در تمامروزهای هفته مطابق با یک جدول زمانی مشخص ارسال میکنند. شاید خبر داشتن از همین پشت پردهها بود که باعث چندی پیش محمد جواد ظریف،وزیر امور خارجه خواستار رفع فیلتر توئیتر به عنوان یکی از میدانهای اصلی نبرد شود. ظریف چندی پیش در مصاحبهای با سایت اطلاعات رسانی دولت در پاسخ به سوالی درباره رفع فیلتر توئیتر گفت: احساس میکنم حضور گستردهتر کاربران واقعی ایرانی در این شبکه اجتماعی میتواند پادزهری در برابر حضور هماهنگ شده و بعضا فیک برخی از کاربران توئیتر که علیه ایران در این شبکه اجتماعی فعالیت میکنند، باشد.
از حدود یک سال قبل قبل ۶ وزیر و دو نماینده مجلس یا به عبارت دیگر ۸ عضو از ۱۲ عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که وظیفه تعیین فیلترینگ را بر عهده دارد طی نامهای خواستار رفع فیلتر این شبکه اجتماعی شده بودند. حتی رئیس جمهور هم بارها از تلاش خود برای رفع فیلتر توئیتر خبر داده است اما دستان ایرانیها برای مقابله با حملات برنامهریزی شده و با بودجه دولت آمریکا هنوز بسته است.
۵۰۵۰
نظر شما