به گزارش خبرآنلاین آذربایجانغربی، طاهر عاشوری شمشیرباز اسلحه اپه، سکینه نوری بانوی شمشیرباز اسلحه اپه و الهه قهرمانی بانوی شمشیرباز اسلحه فلوره از جمله ورزشکاران موفق استان آذربایجانغربی و شهر ارومیه در ورزشهای انفرادی به شمار میروند که تاکنون موفق شدهاند دهها مدال مختلف در مسابقات بینالمللی و آسیایی را کسب کنند.
طاهر عاشوری زمانی به خاطر خداحافظی غیرمنتظرهاش بخاطر بیتوجهیها به این رشته اوج گرفته، الهه قهرمانی بخاطر کسب اولین مدال اسلحه فلوره بانوان ایران بعد از انقلاب اسلامی و سکینه نوری بخاطر درخشش در مسابقات مختلف جزو زبانزدگان ورزش این استان به شمار میروند.
در گفتوگوی پیش رو در مورد مشکلات آنان در این رشته، افتخارات کسب شده برای ورزش شمشیربازی ایران و انگیزههای حضور حرفهای آنان در ورزش شمشیربازی انجام دادهایم
بیوگرافی؟
- طاهر عاشوری: متولد تیرماه ۱۳۶۹ هستم، اهل ارومیه که در سال ۸۲ وارد رشته شمشیربازی شدم و از سال ۸۸ نیز در تیمهای ملی شمشیربازی در ردههای مختلف سنی حضورداشتم.
- سکینه نوری: متولد تیرماه ۱۳۷۴ هستم اهل ارومیه و در سال ۸۷ وارد رشته شمشیربازی شدم و از سال ۹۰ نیز در تیمهای ملی کشورمان حضور داشتم.
- الهه قهرمانی:متولد خردادماه ۱۳۷۴ هستم اهل ارومیه که از سال ۸۶ شمشیربازی را آغاز و از سال ۹۰ تاکنون در ردههای مختلف سنی تیمهای ملی حضور داشتم.

مهمترین افتخاراتی که در شمشیربازی کسب کردهاید؟
- طاهر عاشوری: در مسابقات مختلف بینالمللی و جهانی به همراه تیم ملی شرکت کردهام که کسب مدالهای طلای جوانان و امیدهای آسیا از مهمترین و خاطرهانگیزترین افتخاراتم بوده بهطوریکه کسب مدال طلای امیدهای آسیا، ایران را بعد از ۴۰ سال در شمشیربازی اپه در آسیا صاحب طلا کرد طعم دیگری داشت.
- سکینه نوری: مدالهای زیادی از جمله ۵ برنز در مسابقات مختلف قهرمانی آسیا کسب کردهام و در مسابقات امسال قهرمانی آسیا در ژاپن برای اولین بار ایران را به مقام هفتم تیمی آسیا رساندیم و از این بابت یکی از بهترین اتفاقاتی بود که در طول حضورم در رشته شمشیربازی به آن نائل شدیم.
- الهه قهرمانی: از مهمترین افتخاراتم در رشته شمشیربازی کسب مدالهای رنگارنگ در تورنمنتهای بینالمللی، مسابقات جهانی و آسیایی بوده با این حال کسب مدال برنز آسیایی در سال ۲۰۱۵ به میزبانی امارات بود که اولین مدال بانوان ایران بعد از انقلاب اسلامی در اسلحه فلوره به حساب میآمد خاطرهانگیزترین مدالم بود.
قدرتمندترین رقیبان و ایران؟
- طاهر عاشوری: رشته شمشیربازی در جهان را با کشورهای ایتالیا، فرانسه و روسیه و در آسیا با کشورهای کرهجنوبی و ژاپن و چین میشناسند با این حال ایران در این رشته پیشرفت خوبی داشته و با کمی توجه به هر ۳ اسلحه میتوان در آینده به قدرتهای برتر آسیا رسید.
- سکینه نوری: رقیبان قدرتمند ما در آسیا معمولا از کشورهای کرهجنوبی، چین و ژاپن است و شمشیربازان این ۳ کشور در جهان نیز جزو سرآمدان این رشته به شمار میروند با این حال امسال ایران در اسلحه اپه با اختلاف اندک موفق به کسب عنوان هفتم شد و اگر بتوان اردوهای تدارکاتی و مسابقات دوستانه بیشتری با کشورهای خارجی برگزار کنیم مطمئنا ایران میتواند به جمع ۳ قدرت برتر آسیا وارد شود.
- الهه قهرمانی: شمشیربازان شرق آسیا مهمترین رقیبان ما به شمار میرود و با توجه به سختی اسلحه فلوره برای نزدیک شدن به سطح ورزشکاران شرق آسیا، باید اردوهای بیشتری داشته باشیم.
مشکلات شمشیربازان؟
- طاهر عاشوری: همه مشکل ورزشکاران رشتههای انفرادی بخصوص شمشیربازی، بحث مالی و اقتصادی نیست، بحث ناآشنایی با این رشته در کشور و بیتوجهی برای شناساندن شمشیربازی به اسپانسرها و حامیان مالی ورزشی، بحث مدیریت مالی و همچنین استفاده از علم روز و حتی توانایی مربیان خارجی و برگزاری اردوهای دوستانه با کشورهای مطرح شمشیربازی همگی میتواند بر رشد ورزشکاران ما تاثیر مثبت بگذارد با این حال با نگاهی به اسلحه سابر و حضور یک اعجوبه مربیگری در ایران چون پیمان فخری این اسلحه مورد توجه بیشتری قرار گرفته لذا اسلحههای اپه و فلوره نیز نیاز به چنین سطحی از توجه و مربیان دارند.
- سکینه نوری: گرانیهای اخیر به مشکلات شمشیربازان اضافه کرده اما ما شمشیربازان همیشه با سختیها مبارزه کردیم و توانستهایم برای کشورمان افتخار آفرینی کنیم اما برای بالاتر رفتن سطح ما و رسیدن به مدالهای جهانی نیاز به برگزاری اردو و رقابتهای تدارکاتی برای از بین رفتن ترس مبارزه با قدرتهای جهان داریم و این را قول میدهم که با کمی توجه حتی کسب سهمیه المپیک و مدال در اپه دور از دسترس نیست.
- الهه قهرمانی:فشار روانی ناشی از احتمال نتیجه نگرفتن در مسابقه خارجی یکی از مشکلات جدی شمشیربازهاست بخصوص وقتی مشکلاتی در زمینه بحث حامیان مالی برای اعزام تیمهای کشورمان به مسابقات خارجی وجود دارد اما اگر فشار نتیجه گرایی از ورزشکاران فاصله بگیرد و مسابقات بیشتری برای آنها تدارک دیده شود مطمئنا کسب نتایج درخشان و مدالهای رنگارنگ دور از دسترس نیست چون استعدادهای ورزشکاران ایرانی همتا ندارد.
اتفاقات ناراحتکننده؟
- طاهر عاشوری: بیشک انصرافم از تیم ملی اتفاق دردناکی بود ولی تصمیم شخصیام برای بیشتر کردن توجهات به رشته شمشیربازی ضروری بود.
- سکینه نوری: نبود مربی و سختی حضور حامیان مالی برای کمک به شمشیربازان بسیار دردناک است بطوریکه در طول سال کمتر از ۱۵ روز با مربیان توانمند آموزش میبینم و شرایطم را برای رقابت با شمشیربازان قدرتمند آسیا و جهان سختتر میکند.
- الهه قهرمانی: ۸ سال نداشتن مربی سطح بالا برای یک ورزشکار اتفاقی دردناک است که این اتفاق مشکلات زیادی را برای من رقم زده بطوریکه به سختی میتوان برای رقابت با بقیه آمادهشد.

سکوت شمشیربازی در رسانهها؟
- طاهر عاشوری: متاسفانه یکی از مشکلات شمشیربازی، بیتوجهی رسانهها به این رشته است و این اتفاق سبب فاصله گرفتن حامیان مالی و اسپانسرها از ورزشکاران میشود، مطمئنا حامیان مالی میتوانند با رقمی کمتر از بسیاری رشتهها، شمشیرباز را حمایت و کمکی برای کسب مدال و افتخارآفرینی آنها کنند، درخشش شمشیربازان کشورمان در مسابقات ماه گذشته در ژاپن کمترین بازتاب را داشت و این اتفاق ممکن است به روحیه ورزشکاران شمشیربازی نیز لطمه بزند.
- سکینه نوری: توجه رسانهها باید به رشتههایی چون شمشیربازی بیشتر شود بخصوص آنکه این رشته درحال رشد بوده و ورزشکاران نیز در مسابقات مختلف نتایج قابل قبولی کسب میکنند، مسابقات ماه گذشته ژاپن و پیشروی جهانی انعکاس ندارد درحالیکه شمشیربازی بانوان ایران برای نخستین بار در جمع 7 قدرت آسیا قراربگیرند.
- الهه قهرمانی: باید رسانهها با پخش مسابقات شمشیربازی و بازیهای ورزشکارانمان، کمکی برای معرفی این رشته داشته باشند ضمن اینکه توجه رسانهها میتواند روحیه ورزشکاران این رشته را نیز بیش از پیش بهبود بخشد.
المپیک ۲۰۲۰؟
- طاهر عاشوری: امیدوارم یکی از آخرین مسابقاتی که در سالهای پایانی ورزش حرفهایام دارم را با درخشش در رقابتهای مختلف و کسب سهمیه با موفقیت به پایان برسانم و بر آن اذعان دارم که میتوانم برای کشورم افتخارآفرینی کنم.
- سکینه نوری: قول میدهم با برگزاری اردوهای بیشتر و اعزام به مسابقات مختلف علاوه بر کسب سهمیه المپیک، تمام تلاشمان را برای رسیدن به سکو انجام دهیم این اتفاق برای ما دور از دسترس نیست.
- الهه قهرمانی: با توجه به برگزاری مسابقات المپیک در سال آینده و فاصله اندک کشورهای آسیایی بعد از چین، کرهجنوبی و ژاپن، اگر نتوانیم در مسابقات پیشرو حضور داشته باشیم، امتیازات رقابتها را از دست داده و امکان حضور در المپیک سلب میشود، کشورهایی چون قزاقستان، تایوان و ... با هدف کسب امتیازات مسابقات مختلف حضور پیدا میکنند و از این اتفاق برای کسب سهمیه استفاده میکنند ضمن اینکه باید بدانیم بعد از ۳ کشور قدرتمند شرق آسیا، بقیه کشورها شانس تقریبا برابری برای کسب سهیمه دارند.
سخن پایانی؟
- طاهر عاشوری: شاید ما مردان در جامعه راحتتر از بانوان، ورزش را ادامه و شرایط مالی بهتری داشته باشیم ولی از مسئولین انتظار دارم به بانوان ورزشکار که افتخارآفرینیهای متعددی نیز برای استان آذربایجانغربی و کشور عزیزمان ایران رقمزدهاند توجه بیشتری داشتهباشند ضمن اینکه اگر توجهات به هر ۳ اسلحه شمشیربازی بطور یکسان و اقدام به استفاده از مربیان توانمند صورت گیرد مطمئنا ورزشکاران کشورمان میتوانند افتخارات زیادی برای ایران کسب کنند و دور از دسترس نیست رسیدن به قله ورزش چون کسب مدال المپیک و مسابقات جهانی.
- سکینه نوری: ورزشکار شاید حمایت مادی برای او بسیار مهم باشد ولی حمایت معنوی و آسوده کردن راه ورزش برای ورزشکار با حذف کردن سختیها و برخی فشارها میتواند مثمرثمر باشد و قول میدهم با کمی توجه و برگزاری اردوها و مسابقات، اسلحه اپه بتواند ضمن کسب سهمیه المپیک حتی به حضور در سکو نیز امیدوار باشیم.
- الهه قهرمانی: ما ورزشکاران برای افتخارآفرینی برای کشورمان و مطرح شدن نام ایران در جهان، از زندگی، کار و تفریح خود فاصله گرفته ایم و نیازداریم توجه به شمشیربازان و حمایت از آنها نیز صورت گیرد، بیشک کسب مدال در وهله اول، ایران را در جهان مطرح میکند.
مصاحبه: سینا پسران افشاریان
عکاس: علی غیور
46
نظر شما