گفته می‌شود پروژه سینمایی «هم بازی» ساخته غلامرضا رمضانی به دلیل حضور حمید فرخ‌نژاد و فعالیت‌های انتخاباتی او متوقف شده است

حرف و حدیث‌ها در مورد فهرست 200 نفری ممنوع‌الکارهای صداوسیما در شرایطی شنیده می‌شود که این روزها خبر توقف ساخت برخی پروژه‌های تلویزیونی و دشوار شدن ورود و خروج برخی چهره‌ها به تلویزیون از گوشه و کنار می‌آید. همچنین برخی هنرمندان و مسئولان از وجود قطعی یک لیست سیاه با امضای مدیران رده بالای سازمان صدا و سیما در این باره خبر می‌دهند.

شنیده می‌شود این فهرست 200 نفری شامل افرادی است که منتقد دولت بوده و در انتخابات اخیر از نامزدی غیر از نامزد منتخب حمایت کرده‌اند.

 فهرستی مخفی
چند روز پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در محافل هنری خبرهایی مربوط به توقف ساخت تعدادی از پروژه‌های تلویزیونی و معلق شدن برخی برنامه‌ها شنیده شد. هرچند که با فاصله‌ای نسبتاً اندک تعدادی از این پروژه‌ها فعالیت خود را از سر گرفتند و شبهات در مورد سرنوشت آنها برطرف شد اما این بار بحثی جدی‌تر به میان آمد؛ اینکه تعدادی از هنرمندان امکان همکاری با صدا و سیما نخواهند داشت و براساس تعیین محدوده‌های جدید، ورود و خروج آنان در صداوسیما امکانپذیر نخواهد بود. این شایعات زمانی شدت گرفت که به جای دعوت از منتقدان در برنامه‌های تحلیلی سینمایی تعدادی از کارمندان صدا و سیما موظف شدند تا در برنامه‌های نقد و تحلیل فیلم‌های سینمایی حاضر شوند؛ کارمندانی که هیچ تخصصی در زمینه نقد و تحلیل نداشتند و برای بررسی آثار، اطلاعات را از گوشه کنار جمع آوری کرده و سپس در برنامه‌های تلویزیونی حاضر می‌شدند. از سوی دیگر برخی پروژه‌های تلویزیونی نیز در نیمه راه تولید به دلیل دیدگاه کارگردان قبل از انتخابات با فراز و نشیب‌هایی مواجه شدند به گونه‌ای که در مقطعی خبر تغییر کارگردان و یا نیمه رها شدن کار عنوان شد. البته سرنوشت تعدادی از این مجموعه‌ها تغییر کرد و در آستانه توقف امکان ادامه راه یافتند.

تا اینکه از چندی پیش حرف و حدیث‌ها در مورد وجود فهرستی به میان آمد که در آن 200 هنرمند از 800 هنرمندی که نامه حمایت از مهندس میرحسین موسوی را در جریان انتخابات امضا کرده بودند از ادامه فعالیت در صداوسیما محروم شدند. براساس شنیده‌ها هیچ دلیل مشخصی برای محرومیت این افراد عنوان نشده است.

 فهرستی در کار هست یا نیست؟
پخش نشدن برنامه «ورزش از نگاه دو» با اجرای جهانگیر کوثری بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری شبهاتی را در مورد توقف کامل این برنامه به وجود آورد. نگرانی‌ها از این بود که موضع‌گیری خانواده کوثری در جریانات انتخابات ریاست‌جمهوری مانع از آن شده باشد که تلویزیون همکاری خود را با این مجری و کارشناس ادامه دهد اما ادامه یافتن جریان پخش این برنامه پس از مدتی نشان داد که اخباری که در ابتدا منتشر شده بود، چندان پایه‌ای نداشته است. جهانگیر کوثری در این زمینه می‌گوید: «برنامه ما در مقطعی که فصل تعطیلی لیگ بود روی آتنن نمی‌رفت و پخش نشدن آن ارتباطی به جریانات انتخابات نداشته است.»

عبدالحسن برزیده، کارگردان یکی از بخش‌های مجموعه تلویزیونی «راه شیری» که در جریانات انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت حامی میرحسین موسوی بود، بعد از انتخابات در مقطعی با مشکلاتی برای ادامه کار ساخت مجموعه‌اش مواجه شد اما این کارگردان بیان می‌کند که این مشکلات در حال حاضر برطرف شده و ساخت این مجموعه را پی خواهد گرفت. او پیش تولید این مجموعه را از قبل انتخابات آغاز کرده بود و به نظر می‌رسد ادامه یافتن همکاری او با صداوسیما بی‌دلیل با شروع پیش تولید آن قبل از انتخابات نباشد. از سویی تعدادی از چهره‌هایی که همچنان با صداوسیما همکاری دارند معتقدند وجود فهرستی 200 نفره با عنوان افرادی که از ادامه همکاری با صداوسیما محروم شده‌اند، درست نیست. علیرضا سجادپور در این زمینه می‌گوید: «با افرادی که در صداوسیما فعالیت می‌کنند در ارتباط هستم و از سوی هیچ یک از آنان نشنیده‌ام که چنین فهرستی وجود داشته باشد. با توجه به رویه صداوسیما نیز بعید می‌دانم که این فهرست تعیین و مشخص شده باشد.»

ابوالقاسم طالبی که مجموعه تلویزیونی «به کجا چنین شتابان» را در حال حاضر برای تلویزیون می‌سازد، ‌با تأکید بر این نکته که چنین فهرستی وجود خارجی ندارد، می‌گوید: «اخباری که در مورد وجود این فهرست منتشر شده قطعاً شایعه است و با توجه به رفت و آمد افراد به صدا و سیما می‌توان به راحتی اعلام کرد که فهرست ممنوع‌الکاران وجود ندارد.» او ادامه می‌دهد: «عده‌ای می‌خواهند از خود قهرمان‌سازی کنند و برای رسیدن به این هدف چنین اخبار نادرستی را اعلام می‌کنند. از همین رو معتقدم این مسئله غیر از خبرسازی نیست.»

 سعه صدر مدیران
محمدتقی فهیم، منتقد، درباره وجود فهرست 200 نفری ممنوع‌الکارهای تلویزیون می‌گوید: «با وجود آنکه بعید می‌دانم چنین فهرستی وجود داشته باشد اما با چنین برخوردهایی نیز کاملاً مخالف هستم و معتقدم سعه صدر مدیران ما باید بالا برود تا بتوانند با مخالفان دیدگاه و نظر خود نیز کنار بیایند و همکاری کنند.» او ادامه می‌دهد: «مدیران با اخلاق دموکراتیک بالا و تکیه به آموزه‌های دموکراسی باید شرایط مناسبی را برای فعالیت هنرمندان به وجود آورند.» فهیم می‌گوید: «بحث کسانی که در گروه براندازان قرار دارند و از هر فرصتی برای اعلام مخالفت خود با نظام استفاده می‌کنند با کسانی که در جریان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از یکی از کاندیداها حمایت می‌کنند باید جدا شود. که برخورد با این گروه برانداز نیز وظیفه صدا و سیما نیست و نهادهای مرتبط باید با این مسائل برخورد کنند.» فهیم با اشاره به عملکرد صداوسیما در جریان برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری می‌گوید: «صدا و سیما با رویکردی که در جریان دهمین دوره انتخابات پیش‌رو گرفت نشان داد که مدیران هوشمند و آگاهی در رأس آن قرار دارند. هرچند که معتقدم اخبار مربوط به فهرست ممنوع‌الکاران به احتمال زیاد شایعه است اما در صورت صحت، صداوسیما نباید وارد این بچه بازی‌ها شود و اعتبار رسانه ملی را خدشه‌دار کند.»

کد خبر 12834

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    0 0
    اگه این هنرمندا از دیده ایرانی بیرون برن ، از دلمون که بیرون نمی رن. با این کارا فقط اونارا عزیزتر میکنن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین