انتقاد تند از یغما گلرویی به دلیل خواندن ترانه‌ای از او توسط خواننده لس‌آنجلسی

روزنامه جوان نوشت:انتشار یک موزیک ویدئو با نام کوچه نسترن به خوانندگی ابراهیم حامدی، خواننده لس آنجلس‌نشین که با موضوع جنگ ایران و عراق ساخته شده واکنش برخی از فرزندان شهدا در فضای مجازی را در پی داشت.

 ترانه کوچه نسترن را یغما گلرویی سروده که حدود ۲۰ سال است با برخی خواننده‌های لس‌آنجلسی همکاری می‌کند. در اشعار گلرویی همواره وارونه‌نمایی و قلب مفاهیم ارزشی و انقلابی دیده می‌شود.

ترانه کوچه نسترن بیشتر به قرائت سازمان منافقین و سلطنت‌طلب‌ها از موضوع دفاع مقدس شباهت دارد و جالب است خواننده‌ای که در اوج این واقعه مهم تاریخی در لس آنجلس به عیش و نوش مشغول بوده درباره این موضوع کاملاً مقدس و ارزشی وارد میدان شده است.

رویکرد تازه منافقین

اما ورود منافقین و سلطنت‌طلب‌ها به تولید آثار درباره مضامین کاملاً ارزشی که جامعه ایران برای آن احترام ویژه‌ای قائلند تقریباً رویکردی تازه است. پیش از این کوشش برای قلب حقیقت موضوعاتی، چون حسین فهمیده و حتی تحریف سخنان امام خمینی (ره) از سوی جریان‌های مغرض و معاند خود را نشان داده بود و این بار، اما از طریق هنر سعی می‌شود به نسلی که حافظه تاریخی درباره دفاع مقدس ندارند درباره موضوعی، چون دفاع مقدس خوراک فکری داده شود.
ترانه کوچه نسترن اگرچه با ژست دفاع از رزمندگان جنگ ساخته شده، اما در واقع به تفکر بسیج و مقاومت حمله می‌کند و پر از تناقض‌های تصویری است. در این کلیپ از نشانه‌هایی، چون چفیه برای بازیگری که نقش یک شهید را بازی می‌کند استفاده شده است. چفیه در واقع اصلی‌ترین نماد مقاومت در دفاع مقدس است و بیش از همه یادآور نهاد مردمی بسیج است، اما در موزیک ویدئوی کوچه نسترن به طرزی کاملاً نچسب از آن برای نوجوانی استفاده شده که به عنوان یک شهید در حال خواندن نامه‌ای برای مادر و پدرش است و از آن‌ها می‌خواهد تا نام او را روی کوچه نگذارند و اسم کوچه همان نسترن بماند، چون نام نامزد این شهید بوده است.
شهید مورد اشاره در ترانه یغما گلرویی صرفاً به انگیزه عشق زمینی‌اش در خیال پدر و مادر زنده شده و وصیتنامه‌اش درباره دختری است که مثلاً قصد داشته با او ازدواج کند. این اصلی‌ترین تناقضی است که در شعر گلرویی وجود دارد و اتفاقاً برای آن‌ها که درک مناسبی از فضای فکری و اعتقادی شهدای دفاع مقدس دارند کاملاً خود را عیان می‌کند.
فهم تفکر بسیجی
این نشان می‌دهد که امثال یغما گلرویی در واقع هیچ گاه توان و ظرفیت فهم جهان فکری بسیجیان و رزمندگان دفاع مقدس را پیدا نخواهند کرد چراکه ظرف فکری این افراد صرفاً عشق زمینی را درک می‌کند و وقتی می‌خواهند درباره حماسه دفاع مقدس شعری بسرایند نیز بیشتر در حال غرغر کردن هستند و دوست دارند حماسه را تبدیل به تراژدی کنند. جالب است که این افراد همواره از اینکه مردم نیاز به روحیه دارند و نظام حاکم مردم را گریان و ناراحت می‌خواهند نیز شکایت دارند.
1717
کد خبر 1285437

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید NL ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    29 8
    واقعیت تلخه. ترانه بسیار زیباییه.
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    31 5
    او بهترین کس را واسه خوندن ترانه انتخاب کرده ، سلطان صدا ابی
  • h IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    21 4
    حتی با روایت روزنامه جوان، شعر کوچه نسترن دل نشین است.
  • ولی IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    8 11
    من کاری به بقیه ندارم. برادر من شهید شده. مطابق مشی و وصیت نامه اش انگیزه ای جز جهاد در راه حق و سرباز خمینی بودن نداشته. به اختیار و داوطلبانه هم رفت. آرزوی شهادت هم داشت. به هیچ عنوان در سن 18 سالگی درگیر عشق زمینی و اینطور چیزا نبود. که اگر هم بود خطایی نکرده بود.
  • میثم IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    16 4
    به نظرم ترانه ای که ابی خوند عالی بود
  • داریوش IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    31 4
    اتفاقا کسی که ظرفیت فکری شهدا رو درک نکردن شما هستید. عمری به نسل ما یک تصویر دروغی و خیالی از شهدا نشون دادید در حالی که این عزیزان هم از همین کوچه و بازار بودن و خیلی هاشون چه بسا که قبل از اعزام خلافکار هم بودن ولی هرچه که بودن پا تو میدونی گذاشتن که مسئولین امروز دارن از همون میدون ها برای منافع شخصیشون برداشت می کنن و میتازن.
  • a.a IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    21 4
    متن این ترانه به من که بر نمیخوره، به اونی که بر میخوره بگرده ببینه مشکل کجاست؟!! همینو اگه حامد زمانی میخوند میشد شعر انقلابی
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    17 4
    اونایی که اسمم رو با عربده میخونن از بغض شب حمله یک ذره نمیدونن
  • امین IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    14 3
    و شما هم دقیقا مصداق این بخش هستید : اونایی که اسمم رو با عربده میخونن از بغض شب حمله یک قطره نمیدونن اونا تو شب آتیش فکر جونشون بودن رنگ سفره هاشون بود خون صدتا مثل من
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    16 4
    چرا همه باید مطابق تفکرات بخشی از حکومت که امثال روزنامه جواان تریبون آنها هستند به همه چیز نگاه کنند و درباره همه چیز فکر کنند؟ مگر برداشت ها و تفسیرهای آنان وحی آسماانی و بدون خدشه است که هر کس مثل آنان فکر نکنند با چوب سیاست می رانندش؟
  • محمدطاها IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    5 1
    کاش ما انسانها به اندازه فهم ودرکمون بتونیم توی راستای ارزش ها قدم برداریم نه کم نه بیشتر؟به اندازه
  • آرش IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    13 9
    این دوستان روزنامه جوان، با ابراهیم حامدی مشکل دارند یا با یغما گلروئی یا با ترکیب این دو نفر؟
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    12 3
    از این تحلیل بی ربط تر هم می شد نوشت؟
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    12 3
    مهم نيست كه مي گويد مهم آن است كه چه مي گويد
  • DE ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    13 3
    اتفاقا شاعر راست گفته که همش مردمو غمگین می خوان. جرات داری چاپ کن خبر انلاین متقلب
  • US ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    12 2
    جای گلایه نداره. روزنامه جوان هم میتونه یک شعری که کاملا طبع سلیقه اش هست بسراید و بده به خواننده ای مثل حامد زمانی که مشغول عیش نوش نیست و کاملا با معیارهای آنها سازگاره بخونه
  • منفکر IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    5 2
    دفاع بد, از دشمنی آشکار نیز بدتر است ....این مقاله یک دفاع بد از فرهنگ شهادت در اوایل انقلاب است که این فرهنگ مانند هه چیزهای دیگر تبعا بعد از چهل سال تغییراتی نیز نموده است ,
  • ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    14 2
    دستتون درد نکنه، همینطور روزنومه جوان. از وجود چنین شاهکاری از جناب یغما و آقای صدا اطلاع نداشتم. رفتم پیداش کردم و شنیدم و لذت بردم. ضمن اینکه تمام اونچه که در این اجرا ذکر شده بود درست و دقیق بود. حالا این کار خوبتون ( همون اطلاع رسانی ) رو با اراجیف بعدی که بهم بافتین لوث نکنید. هم از شما و هم از ابی و یغما ممنونم.
  • نوید DE ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    14 2
    اولا که این شعر بسیار زیبا وبجا گفته شده وحقیقت محضه و اتفاقاتی که امروز درایران افتاده رو داره اززبان یه سرباز شهید میگه اینو که نمیتونید منکر بشید همه به چشم دیدیم،دومااگر ابی زمان جنگ در لس آنجلس بوده چه کسانی باعث شدن که اونجا باشه؟آیا تضمینی بود که اگر مثلا میخواست برگرده و بیاد کمک کنه نگیرن بازداشتش کنن و.،،،.سوما اگه یه خواننده وطنی اینو بخونه تضمینی هست که کارش نداشته باشن؟بدون شک مادام العمر ممنوع الکارش میکنن،شما هم که اینارو میدونید این چرندیات رو خورد مردم ندید ،این شعرو ترانه داره میگه از خون شهیدان داره سواستفاده میشه همین مطلب شما دقیقا مصداق سواستفاده ازخون شهداست
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    11 3
    کامنت ها نظر اکثریت مردم رو نشون میده... جالبه
  • IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۸
    12 3
    مگه اشتباه سروده؟ تمام اشاره این ترانه به اینه که از اعتقادات و شهدا و آرمانها سواستفاده شده... اونها کارشون درست بوده اما سیاسیون از آنها استفاده ابزاری کردند ...

آخرین اخبار