مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

«ظریف» روی دیگر مقاومت

ظریف تحریم شد. وزیر خارجه ای که با مقاومت در برابر فشار داخلی و خارجی تا کنون کمر خم نکرده است. تحریم او، شکست را از آن چه کسی کرد؟

زهره نوروزپور: بامداد 5 شنبه دکتر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان از سوی وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد. ظریف در شرایطی تحریم شده است که اوضاع منطقه چندان حال خوشی ندارد.

از سویی دیگر ترامپ و وزیر خارجه اش راه  و بی راه سیگنال مذاکره می دهند. پمپئو می گوید که آمریکا آماده مذاکره بدون پیش شرط است. ترامپ می گوید من به دنبال مذاکره با ایران هستم اما در توئیتی جالب که امروز منتشر شد می گوید ایرانی ها به دنبال مذاکره با من هستند. یک بام و دوهوای ترامپ ظاهرا پایانی ندارد.

واکنش ها به این مساله تنها به راه دیپلماسی ختم می شود چرا که رسما همه راه های برای کاهش تنش حتی در منطقه بسته شده است.

اقدام امریکا در خصوص تحریم ظریف ظاهرا به این معناست که صدای او خاموش شود صدایی که به گفته آنها صدای رهبر معظم انقلاب در دنیا است.

رضا نصری کارشناس سیاست خارجی در اینباره در توئیت خود نوشت:  «در پاسخ به مقامات آمریکایی که می‌گویند ظریف در ایران اختیاری ندارد:

 حقیقت این است که - همانطور که در سال‌های اخیر دیده‌ایم - ارزش امضای جواد ظریف در ایران از ارزش امضای رئیس‌جهمور آمریکا در ترکیب با اختیار «مشورت و موافقت» دو سوم اعضای مجلس سنا (شرط تصویب معاهده) در آمریکا به مراتب بیشتر است!»

علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت، در توئیتر خود در واکنش به تحریم ظریف نوشت: پیکار و کارزار دیپلماتیک ظریف روی دیگر مقاومت بود؛ مقاومتی که به سخنرانی بر میز مذاکره و شعار در رسانه‌های داخلی تنزل نیافت. او نه در انزوا که در میانه‌ میدان می‌رزمد و این است که در واشنگتن، عصبیت می‌آفریند. ظریف، صدای ایرانی است که نه به انزوا تن می‌دهد و نه به ظلم.

محمدرضا نوروزپور کارشناس روابط بین المل و رسانه در اینباره در توئیت خود نوشت: «تحریم ظریف؛  تحدید دیپلماسی فعال عمومی ، همراه ساختن توئیتر و اینستاگرام برای خاموش کردن دیپلماسی دیچیتال، مین گذاری در مسیر سفرهای دیپلماتیک ، کاهش شانس شنیده شدن صدای حقانیت ملت ایران در محافل دیپلماتیک»

این به چه معناست؟

وزیر خارجه کشورمان پس از انتخابات سال 92 بر کرسی ریاست وزارت خارجه را به عهده گرفت. او از همان روزها خط مشی سیاسی خود را به گونه ای متفاوت تر از وزرای خارجه قبلی به دست گرفت چرا که او با افکار عمومی اشنا بود و به این مساله واقف بود که برای پیشبرد اهداف کشور باید در وهله اول افکار عمومی جهان را به نفع ایران مصادره کرد.

اولین ابزاری که او در این راه استفاده کرد توئیتر بود که در زمان خودش جنجال داخلی به پا کرد که وزیر خارجه چرا باید از یک شبکه امریکایی استفاده کند؟ دیپلماسی توئیتری ظریف زمانی اغاز شد که کمتر رهبری در دنیا اعتراضات خود را از این راه به گوش جهان می رساند.

زمان های قبل از دولت یازدهم و دوازدهم ایران تنها یک تریبون داشت، آنهم نشست سالانه سازمان ملل بود. شاید کنفرانس هایی دیگر! چرا که در زمان دولت نهم و دهم ایران در بدترین تحریم ها به سر میبرد حتی راهی به اروپا نداشت که صدای خود را به گوش دنیا برساند.

پس از برجام نمایندگان ایرانی و اروپایی رفت و امدها را اغاز کردند. آنها با کشور ایران از نزدیک آشنا شدند و در دیدارهای دو جانبه و چند جانبه از سیاست های ایران و اهداف کشورمان گفتند و شنیدند.

دیپلماسی توئیتری ظریف پاسخ داد اما همچنان منتقدان او این سلاح برنده را کم اهمیت توصیف می کنند و همچنان بی مهری های خود را نثار وزیر خاره روانه می کنند. تحریم ظریف از سوی آمریکا تنها نشان از ضعف آن در برابر صدای قوی نماینده ایران دارد.

دشمن چهل ساله غربی به این مساله اذعان دارد که دیپلماسی عمومی ظریف دیگر قابل کنترل نیست. چراکه او رسانه را می شناسد.

الوین تافلر در کتاب موج سوم به صراحت درباره سلاح رسانه صحبت کرده است و می گوید در عصر مدرنیته قلم برنده ترین سلاح حاضر است. این روزها قلم و رسانه سلاح سردی است که با ان می توان دشمن را ناک اوت کرد.

ظریف با این سلاح رفت و حالا پاسخ را گرفت ؛ دیپلماسی لبخند و توئیتر شکست دشمن را نشان جهانیان داد.

رسانه های خبری آمریکا از جمله نیویورک تایمز تحریم ظریف را شکست دیپلماسی آمریکا تلقی کرده اند.

این شکست برای ایران و تیم ظریف و دولت دوازدهم نیست. این شکست برای آمریکا و تندروهایی است که از زمان برجام موضع آنها بی شباهت به مخالفان منطقه ای و فرا منطقه ای نزدیک بود. آنهایی که برجام را با ترکمانچای مقایسه کردند!

وزارت خزانه داری آمریکا در حالی ظریف را تحریم کرد که چند روز قبل از آن ترامپ اذعان کرد ایرانی ها در مذاکره شکست نمی خورند. آمریکا رسما اعلام کرد که در مقابل مذاکره با هیئت ایران راهی برای پیروزی ندارد.دلیل تحریم ظریف را ترامپ گفته بود اما کسی مضمون توئیت او را درک نکرد! 

به این مفهوم که ظریف صدای منطق سیاست خارجی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی در توئیتر نوشت: «اوج تناقض و حماقت رهبران آمریکا آنجاست که بارها دکتر ظریف را در سیاست ایران کاره ای نمی دانند اما با نابخردی محض دست به تحریم او می زنند! آمریکایی ها از منطق دکتر ظریف و هنر مذاکراتی او به شدت واهمه دارند.»

وزارت امور خارجه  در بیانیه ای تاکید کرد: «اعمال تحریم اخیر بر وزیر امور خارجه هیچ تاثیری بر تلاش ها و اقدامات مجموعه وزارت امور خارجه و شخص وزیر امور خارجه به عنوان مسئول سیاست خارجی کشور در اثبات حقانیت ملت ایران، دفاع از منافع ملی و مبارزه با تروریسم اقتصادی دولت آمریکا نخواهد داشت و همچنان با تمام توان و باور قلبی، به انجام ماموریت و رسالت خود ادامه خواهد داد.»

ظریف همچنان با ظرافت با همان دیپلماسی توئیتری و لبخند به راه خود ادامه خواهد داد چرا که لبخند او ظاهرا فرقی با آزمایش های موشکی ایران ندارد!!!

310 310

کد خبر 1285836

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    ظریف و جلیلی و ... خیلی با هم فرقی ندارند هر دو دنبال رو یک تفکر با اندک ظاهری متفاوت هستند البته ظریف تحصیلات و سواد بالاتری دارد همین و بس.
    • بی نام CZ ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      خجالت اوره چه دستاوردی داشت جلیلی؟ این همه هزینه بیت المال رو رفت و امد تنها کاری که کرد این بود که پاشو در اورد گذاشت رو میز جلوی کاترین اشتون! این شد مذاکره؟
    • IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      97 40
      نمردیم و تعریف جلیلی رو هم شنیدیم، احتمالا تنها دستاوردش رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور بود!
    • مجید IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      73 25
      مطمئنی فقط ظاهری فرق دارند؟ اگه داشتن قطعا جلیلی الان تحریم میشد
    • بی نام IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      81 22
      اره کلا دنیا مال شما دلواپساس فقط شماها درست میگید، حداقل با برجام یه کم نفس کشیدیم
    • IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      64 6
      اینو کاترین اشتون بشنوه تنش میلرزه خخخخخ
    • IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      70 31
      منظورت شدت تحریم هاست دیگه؟ هرچی میکشیم از مذاکرات جلیلی و تیمشه جمع کنید بابا
    • IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      54 50
      ظریف حداقل ایران را به قشنگی به دنیا معرفی کرد و درهای ایران برای کشورهای خارجی باز شد در دوره جلیلی کدامیک از کشورها سمت ایران امدند؟
    • IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      36 31
      لطفا برای یکی از دستاوردهاش مصداق بیاورید ، اجحاف نمیکنم فقط یک نمونه کافیه!
    • IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      40 16
      خیلی بی سوادی، فقط ظاهری بود فرقشون؟
    • IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      35 56
      17 42 اگر دلواپسی یعنی این من با افتخار یک دلواپسم چون شما ها که دلواپس نیستید برجامی رو به ملت تحمیل کردین که الان خودتون اسمش رو بیارید خجالت میکشید به خدا وضع مملکت قبل برجام بهتر بود
    • IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      30 12
      17 42 دولت که از خودتونه به نظرتون دوران احمدی نژاد بهتر بود یا حالا ؟تنها مزیت برجام این بود که فقط در مدت کوتاهی حرفی از جنگ نبود و یک درمان مقطعی برای اقتصاد بود همین وبس متاسفانه دولت برنامه ای برای عبور از مشکلات داخلی نداره و امیدش فقط و فقط به مذاکره است که هیچ سودی نداره
    • IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      25 14
      ۱۸:۰۲ قبل برجام اوضاع بهتر بود؟ دلار 1000 تومانی شد 4000 تومان و همین جور داشت بالا میرفت ولی لا اقل برجام چند سال ترمزش رو کشید و دوباره بعد از سقوط برجام قیمت ها فضایی شدن و دوباره دلار 4 برابر شد. کشور زیر بند 7 شورای امنیت بود و یه قدم تا جنگ فاصله داشت. البته همه ی این حرف ها رو کنار بگذاریم. چون مشخص شد که کل نظام پشت برجام بودن و دیگه حرفی باقی نمیمونه
    • IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      20 14
      18 18من نگفتم قبل برجام ایران گلستان بود ما چه توافق میکردیم وچه توافق نمیکردیم دلار قطعا افزایش پیدا میکرد اما نه به این شدت فوقش الان هفت هزارتومان میشد اما شوکی که براثر خروج ترامپ از برجام بر اقتصاد تحمیل شد خیلی وحشتناک بود راستی مگه الان امریکا حرف از جنگ نمیرنه ولی میدونه خودش هم خیلی خسارت میبینه برای همین حمله نمیکنه در کل خسارت برجام خیلی بیشتر از فوایدش بود و هرگز نگفتم هیچ فایده ای نداشت اما این تقصیر دولت تدبیر هست ونه کل نظام ولی به معنی این نیست که نظام بی تقصیر بوده
    • شمس تبریزی IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      48 35
      یک اون بالا نوشته یکی از دستاوردهای جلیلی را بگویید. من چندتاش را میگویم. ایشان از 8 سال دولت احمدی نژاد 6 سال رییس تیم مذاکره کننده هسته ای بود. هر پیشرفتی در صنعت هسته ای در طول این 6 سال اتفاق افتاد دستاورد مذاکرات ایشان بوده. میگویند رفتیم تحت فصل 7 منشور اما نمیگویند چرا. دلیلش پیشرفتهای هسته ای در زمان دبیری شورای امنیت ملی توسط ایشان بود. ایشان کسی بود که پای قدرتهایی مثل چین و روسیه و آمریکا را به مذاکره باز کرد. به قول سولانا تا قبل از ریاست جلیلی آمریکا اهل مذاکره با ایران نبود. ایشان کسی بود که اوباما را وادار کرد تا بگوید نمیتوانم پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را باز کنم. میراث ایشان موجب شد که آقای ظریف افتخار پیاده روی با کری را پیدا کنه. خوب میدانید که کری اهل پیاده روی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی نبود. بسه یا بیشتر بنویسم؟؟؟ این را هم اضافه کنم که برخلاف نظر دوستمون ظریف و جلیلی دنباله رو یک تفکر نیستن و تفاوتشان بسیار است
    • IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      0 0
      درهای ایران به روی کشورهای ارجی بازشد تو ز«دگی مردم ایا اةفاقی افتاد.همه مثل همند.
  • ثریا CZ ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    65 13
    اخر معلوم میشه کت تن کیه! حال هی برای ظریف بزنید
    • IR ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
      10 11
      شما بگو تن کی میشینه!
  • حمید IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    بازوی سردار قاسم سلیمانی، درود بر اقای ظریف که صدای ما را به دنیا رساند
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    سرت سلامت سردار
  • IR ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    9 38
    17:24 تو خجالت بکش با این طرز حرف زدن
  • IR ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    38 34
    مخالفان داخلی ببیند که به ظریف خورده میگرفتن! اگه ظریف همسو با رهبر نبود الان تحریم نمیشد
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    37 89
    واقعا ظریف اسوه مقاومته، با این هجمه داخلی و خارجی، دست مریزاد سردار خدا پشت و پناهت
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    25 6
    به نظر من بله ظریف دشمن شاد شد هم در داخل هم در خارج
  • IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    19 9
    گزارش منصفانه ای بود و بسیار عالی ممنونم باید کاملا درج می کردید که در دوره وزارت خارجه ظریف ما چه دستاوردهایی داشتیم تا مخالفان کمی تعقل کنند
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    37 49
    کارشناسی ترین وزارت خارجه در طول چهل سال اخیر در دوره ظریف بود، تیم مجرب و کارشناسانه ، قدیم کارمندان وزارت خارجه بدون اینکه مدرک روابط بین الملل یا حتی حقوق بین الملل داشته باشند در وزارت خارجه فعال بودند که متاسفانه هنوز هم برخی از انها به فعالیت های دیپلماسی مشغول هستند. این مخالفت ها به دلیل اینه که ایران تا به حال یک تیم کارشناسانه و متخصص به خود ندیده بود برای همین نمی توانند یک کار تخصصی رو تحمل اورند. درود بر ظریف و همکاران کار کشته اش
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    17 44
    17 42 اگر دلواپسی یعنی این من با افتخار یک دلواپسم چون شما ها که دلواپس نیستید برجامی رو به ملت تحمیل کردین که الان خودتون اسمش رو بیارید خجالت میکشید به خدا وضع مملکت قبل برجام بهتر بود
    • IR ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      8 4
      اتفاقا ترامپ هم با تو هم نظره. پیوندتان مبارک
    • IR ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      10 1
      پیوند تو و ظریف هم مبارک به جای اینکه جواب منطقی بدی میری تو جاده خاکی چون جواب برای دفاع از برجام نداری
  • شمس تبریزی IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    67 45
    میگویند ظریف از خود اختیاری ندارد.ایشان سولاخ راکتور را بتون ریزی کرده. 10 تن اورانیوم را فرستاده روسیه. آب سنگین را فرستاده عمان و.... یعنی بی اختیار بوده و این کارها را کرده؟ اگه اختیار داشت چه میکرد؟ خخخخخخ. به نظرم مشاوران ترامپ بهش دو تا از ابیات حافظ را گفتن و او را در مورد بی اختیاری ظریف گول زدن. یکی آن بیت که میگه من جهد همی کنم قضا میگوید بیرون زکفایت تو کاری دگر است. ترامپ از این بیت فهمیده ایرانی ها اختیار چندانی ندارن. بعد هم فهمیده که حافظ گفته دریای اخضر فلک و کشتی هلال غرق نعمت حاجی قوام هستن. اینه که خیال کرده ظریف هم تحت امر حاجی قوامه.
    • IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      30 9
      بچه جان. برو جای نوشتن این حرفهای مضحک دو جلد کتاب بخون. تو اصلا می فهمی که یک مملکت را چطور اداره می کنن؟
    • IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      8 14
      00 12شما که مملکت داری سرت میشه میشه به من و شمس یکم اموزش بدین؟
    • شمس تبریزی IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      5 8
      نه نمیفهمم حاج بابا جون خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • شمس تبریزی IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      4 12
      در ضمن حاج بابا یادت باشه نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت. به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد.
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    47 7
    آمریکا با ظریف مشکل ندارد فقط می خواهد با یک نفر مذاکره کند که به زعم آنها در ایران قدرتی داشته باشد
    • IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      10 9
      فقط یکنفر در ایران تصمیم گیرنده هست که ایشان هم نمیخواهند با آمریکا مذاکره شود ؛ والسلام
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    21 31
    خداوکیلی این ظریف آدم را به حیرت وامیداره من خیلی در انگلیسی که حرف میزنه دقت کردم به جرات می گم از بعضی آمریکایی ها بهتر حرف میزنه یک چیزی در این آدم هست که ازش سر در نمیارم
    • GB ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      6 0
      نه اینکه خودت زبان اول انگلیسیه خخخخ
    • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
      1 2
      برای همین گفتم البته من انگلیسیم بد نست لااقل از جهرمی بهتره ولی ظریف انگلیسی را ژنتیک و نیتیو خوب حرف میزند
  • ناشناس IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    8 14
    از مقاله شما ممنونم واقعا که بعد چند وقت یه تفسیر درست و حسابی از دکتر ظریف خواندیم که بدون غرض و خلط مبحث بود در زمانی که به ناروا به دکتر ظریف حمله های کور و کثیف زیاد دیدیم و شنیدیم آقای ظریف کارهای شمارو چند سال بعد آثارش کاملا معلوم میشه البته الان هم میبینیم خدا نگهدارت باشه برادر تشکر از خانم نوروزپور
  • سیاوش IR ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
    14 0
    جالبه همتون چه اصول گرا چه اصلاح طلبان هر بار میگن این نشانه ضعف آمریکاست.
  • ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
    36 3
    خبر آنلاین چرا راجع به دریای خزر که بی سر وصدا دارند به روسها میبخشند اشاره ای نمیکنی؟
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
    3 13
    کل جریان یکی هست فقط اسم شخص عوض میشه اما تحریم ظریف و از سوی دیگر ادعای مذاکره از سوی امریکا یک اقدام نابخردانه و خالی از هر تفکر هست
  • مسعود IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
    28 3
    مقاومت رو مردم ایران میکنند با این وضعیت نه ظریف
  • عليرضا DE ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
    9 2
    ظريف كه همه عمر تحريم ميگرفتي ----- ديدي كه تحريم ظريف گرفت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین