دیلی‌بیست جزئیات طرح کاخ سفید برای گفت‌وگو با ایران را فاش کرد

رسانه آمریکایی دیلی بیست در مطلبی اختصاصی که نتیجه گفت و گو با چند منبع آگاه آمریکایی و اروپایی است از استیصال نزدیکان دونالد ترامپ ،رئیس جمهور آمریکا خبر داده است.

براساس گزارش  اختصاصی دیلی بیست، سیگنال های متفاوت و متناقضی که دولت ترامپ برای مذاکره با ایران صادر می‌کند همه را کلافه و سردرگم کرده‌است. این بی‌نظمی در سیاست ترامپ در قبال ایران هم تلاش‌های متحدان سنتی آمریکا برای کاهش از تنش میان ایران و آمریکا را تحت‌تاثیر قرار داده و هم سیاستگذاران در داخل را دچار سرگیجه کرده‌است.

یک مقام ارشد آمریکایی که سابق بر این در دولت ترامپ کار کرده سیاست ترامپ در قبال ایران را "آماتورانه" توصیف کرده است. دیلی بیست در ادامه می‌نویسد: دولت ترامپ چندماه از وقت خود را صرف ارسال پیام به ایران برای مذاکره از طریق متحدانش کرد.هدف از این پیام‌رسانی با واسطه نزدیک شدن به روند مذاکره با تهران بود. با این همه وجود دیدگاه های متفاوت در داخل دولت ترامپ برای مواجهه با ایران تمام تلاش‌های دیپلماتیک را تحت الشعاع قرار داد. این مساله میانجی گران خارجی را که به نوعی واسطه میان تهران و واشنگتن بودند،گیج کرد. آنها از اینکه هر لحظه سیگنال متفاوتی از دولت ترامپ دریافت می کنند به ستوه آمدند.

دیلی بیست در ادامه می‌نویسد: گزارش های بسیاری درباره وجود اختلاف میان ترامپ و اعضای کابینه وی بخصوص شخص جان بولتون،مشاور امنیت ملی وجود دارد.ماه ژوئن بود که دیلی بیست در گزارشی اختصاصی نوشت که ترامپ پس از هدف قرار گرفتن پهپاد امریکایی توسط ایران از اعضای تیمش خواسته فضای جنگی با ایران ایجاد نکنند.

یک منبع آگاه به دیلی بیست می‌گوید: آخرین پیام های متناقض درباره ایران به پیش‌شرط های آمریکا برای گفت و گو با ایران باز می‌گردد. پیش‌شرط هایی که در چندهفته اخیر از سوی واسطه ها یا میانجی های غیرآمریکایی به گوش ایرانی ها رسانده شده است. یکی از این موارد درباره بازه زمانی است که ترامپ گفته می تواند برای تعلیق تحریم‌های آمریکا علیه ایران در نظر بگیرد تا گفت و گو میان دو طرف شکل بگیرد.

 قریب به یک ماه پیش گفته شد که رئیس جمهور فرانسه در گفت و گو با همتای ایرانی خود پیشنهاد تعلیق در برابر تعلیق را داده که به معنای تعلیق تحریم های آمریکا در برابر تعلیق کاهش تعهدات برجامی ایران بوده است. طرحی که صرفا در حد رسانه ای مطرح شد اما از سوی هیچ مقام مشخصی در ایران ، فرانسه یا آمریکا تایید یا تکذیب نشد.

مقام های آْمریکایی و اروپایی که در جریان این طرح بوده‌اند به دیلی بیست گفته‌اند که مقام های شورای امنیت ملی آمریکا درباره جزئیات طرح تعلیق در برابر تعلیق با هم اختلاف نظر داشته اند. یکی از اصلی ترین اختلاف های آنها برسر این بوده که آیا برای شروع بخش گزینش شده ای از تحریم ها را تعلیق کنند یا همچنان تحریم ها را حفظ کنند و یا کل تحریم های اعمال شده علیه ایران را به حالت تعلیق درآوردند. منابع اروپایی به دیلی بیست گفته اند که دونالد ترامپ خواهان توقف تحریم ها برای بازه زمانی زمانی طولانی تر در صورت پیشرفت گفت و گوها بوده است. با این همه مشاوران امنیت ملی وی و همچنین برخی از کشورهای متحد امریکا خواهان تعیین چارچوب زمانی مشخصی برای توقف اجرای تحریم ها علیه ایران در صورت آغاز گفت و گوها بوده‌اند.

دیلی بیست در ادامه به نقل از یک منبع آگاه می‌نویسد: آمریکا از بیش از یک سال پیش واسطه هایی را برای گفت و گو با ایران انتخاب کرده بود از عمان تا سوئیس ، از ژاپن تا عراق و البته فرانسه. اما پیام های ضد و نقیض دولت ترامپ برای حل مساله با ایران بیش از همه فرانسه را آزار داده است. ترامپ دیدگاه های متفاوتی را با فرانسوی ها در میان گذاشته بود که با ایده هایی که از سوی شورای امنیت ملی وی با پاریس مطرح شده بود متفاوت بود. فرانسوی ها در میانه این پیام های ضد و نقیض گرفتار شدند.

یک مقام سابق وزارت خارجه امریکا در این باره به دیلی بیست می گوید: فرانسوی ها به وضوح عصبانی شده بودند از اینکه آیا بالاخره ماموریتی مستقیم از سوی آمریکا دارند یا خیر. به نظر می  رسد که هیچ پروسه سیاست گذاری درباره ایران در دولت ترامپ وجود ندارد و برهمین اساس فرانسوی ها نیز پیام های متناقض از منابع متفاوت در کاخ سفید دریافت می کردند. برای همین اصلا عجیب نبود که یکی در دولت امریکا به ماکرون بگوید لطفا این کار را انجام بده و بعد همان ایده مورد توافق را هم تکذیب کنند.

دیلی بیست به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به ترامپ می گوید که این پیام ها و سیاست های ضد و نقیض شخص رئیس جمهور را هم عصبانی کرده بود لذا وی چند هفته قبل از همه خواست که بنشینند و سیاست واحدی را تبیین و اجرایی کنند.

براساس همین خستگی ترامپ از پیام های ضد و نقیض بود که وی هفته گذشته در یک توئیت اعلام کرد فرانسوی ها نباید از جانب آمریکا با ایران سخن بگویند.

توئیت ترامپ در انتقاد از فرانسه نه فقط پاریس نشین ها بلکه برخی از مقام های امریکایی را که در جریان میانجی گری پاریس بودند را هم متعجب کرد.

منبع: جهان دیپلماسی

23310311


 

کد خبر 1289641

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصر جوام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
    5 0
    ترامپ با رهبر کره شمالی دیدار کرد و کلی هم با هم عکس یادگاری گرفتن اما آخرش چی؟؟ کشتی کره شمالی رو توقیف کردن و آزاد نمی کنن، مانورهای برنامه ریزی شده با کره جنوبی رو ادامه میدن و تحریم ها علیه کره شمالی هم به قوت خودش باقیه. از نظر من، دیدار و گفت و گو مهم نیست بلکه یکی از طرفین قبل از این دیدار باید به این نتیجه رسیده باشه که شرایط طرف مقابل رو بپذیره که این موضوع در قبال خلع سلاح هسته ای (بدون قید و شرط) کره شمالی از طرف پیونگ یونگ پذیرفته نشده و ابتدا نیازهای خودش از جمله رفع همه تحریم ها رو خواستار شده که واشنگتن نپذیرفته و این گفت و گوها جز چند تا عکس یادگاری و ادامه همون روند گذشته از جمله آزمایش های موشکی کره شمالی حاصلی نداشته. پس بهتر نیست قبل از اینکه به مذاکره با آمریکا فکر کنیم اول ببینیم مسئولان کشور ما حاضرن شرایط آمریکا از جمله توقف توسعه موشکی و سلب حمایت از دولت سوریه و حزب و الله در منطقه و مسائل مربوط به حقوق بشر و آزادی زندانیان آمریکایی و انگلیسی و ... بپذیرند یا نه؟ در غیر اینصورت گفت و گوها به چند عکس یادگاری بیشتر ختم نمیشه.
    • علی IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۵
      2 0
      من با کلیات فرمایش شما موافقم اما اینوطر که در آخر نوشتین ظاهرا اعتقاد دارین مشکل از طرف ایرانی هست و ایران باید ابتدا تکلیف را مشخص کند. اگر برداشت من از نوشته های شما درست باشه باید عرض کنم که در اشتباه هستین اخوی. مهمترین موضوع این هست که آمریکا صد در صد ثابت کرده که قابل اعتماد نیست. به فرض که یک توافقی در هر سطحی صورت بگیرد، چه کسی می تواند تضمین کند که پار برجا بماند؟ فطعا هیچکس. توافق برجام را آدم های کوچکی امضا نکردند که حالا دولت فعلی آمریکا ازش خارج شده. به عقیده من ایران فقط و فقط باید به توافق برجام که حاصل ماهها تلاش و مذاکرده بوده پایبند باشه و اونهم در صورتی که طرف مقابل هم پایبند باشه. پایبندی یکطرفه فقط ظلم به ایران هست که تاریخ در مورد آن خواهد نوشت. مشکلات مردم هم عمدتا داخلی هست نه خارجی. زدو بندهای سیاسی که منجر به فساد شده، دزدی های بسیار کلان، فرارهای مالیاتی و غیره را مسئولین حذف کنند مشکلات به حداقل خواهد رسید. به قول ضرب المثل معروف " کرم از خود درخته، از بیرون نیومده"
    • ناصر جوام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      2 0
      علی جان من اصلا دنبال مقصر نبودم فقط میگم صرفا گفت و گو کردن ملاک حل مشکل نیست چون قبل از امضای برجام هم ما سالها گفت و گو کردیم و نتیجه ای نداشت تا اینکه بالاخره برخی از شرایط طرف مقابل مثل محدودیت سطح غنی سازی و تعطیلی برخی مراکز هسته ای و انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده بالا به خارج از کشور و ... رو پذیرفتیم و آنها هم پذیرفتن تحریم های مالی مرتبط با برنامه هسته ای رو لغو کنن و پول های بلوکه شده ایران در امریکا رو برگردونن. پس اگر از قبل طرفین میدونستن که چه امتیازاتی قرار بدهند و چه امتیازاتی قراره دریافت کنن، این مذاکرات سالها طول نمی کشید. پس الان هم اول ببینیم تا چه سطحی حاضریم مذاکره کنیم و چه امتیازاتی حاضریم بدهیم و چه توقعاتی از طرف مقابل در قبالش داریم و بعد حرف از مذاکره بزنیم که سالها طول نکشه و مثل گذشته تیم های مذاکره کننده هر از گاهی در شهر جدیدی دور هم جمع نشوند و عکس های یادگاری نگیرند. به عبارتی، از همین حالا برویم سر اصل مطلب.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین