این رقم توسط معاون زمان شهرداری محمدباقر قالیباف رد شد و او میزان بدهیهای شهرداری را ۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. حالا در روزهای گذشته به این رقمهای متفاوت مبالغی هم افزوده شده و گویا اصلاحطلبان سود آن را هم بر اصل پول میافزایند!
محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاحطلبان، محمدعلی افشانی شهردار دوم و پیروز حناچی شهردار سوم اصلاحطلبان در دو سال گذشته، هر بار رقم متفاوتی برای بدهیها اعلام کردند و در جلسه سه روز پیش شورای شهر پایتخت محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران میزان بدهیهای شهرداری تهران را ۶۹ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان اعلام کرد. تقلای دو ساله اصلاحطلبان به جای مدیریت شهر تهران، بر حاشیهسازیها و تخطئه مدیریت قبلی متمرکز شده است. امور مدیریت شهری پایتخت عملاً خوابیده و این حجم از بیعملی در کنار دعواهای سیاسی و تغییرات مکرر در رأس مدیریت شهری تهران نشانههایی است از آنکه موضوع اقتصادی نیست.
محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاحطلبان، محمدعلی افشانی شهردار دوم و پیروز حناچی شهردار سوم اصلاحطلبان در دو سال گذشته، هر بار رقم متفاوتی برای بدهیها اعلام کردند و در جلسه سه روز پیش شورای شهر پایتخت محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران میزان بدهیهای شهرداری تهران را ۶۹ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان اعلام کرد. تقلای دو ساله اصلاحطلبان به جای مدیریت شهر تهران، بر حاشیهسازیها و تخطئه مدیریت قبلی متمرکز شده است. امور مدیریت شهری پایتخت عملاً خوابیده و این حجم از بیعملی در کنار دعواهای سیاسی و تغییرات مکرر در رأس مدیریت شهری تهران نشانههایی است از آنکه موضوع اقتصادی نیست.
تناقضهای مکرر آماری
محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاحطلبان ابتدا میزان بدهیهای شهرداری را ۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و دو ماه نگذشته معاونش ۲۲ هزار میلیارد تومان روی بدهیها گذاشت و همچنین میرزایی معاون برنامهریزی نجفی میزان بدهی شهرداری به پیمانکاران را ۹ هزارمیلیارد تومان عنوان کرد و جالب آنکه حتی این را هم گفت که «بخش از این بدهیها فاقد سند است»، بنابراین روشن نیست بدهی بیسند چگونه بدهی محسوب میشود.
این ادعاها البته توسط قدرتالله گودرزی معاون مالی و اقتصاد شهرداری تهران در زمان قالیباف رد شد. او در گفتوگویی توضیح داد: «وقتی که شهرداری را تحویل دادیم میزان بدهیها ۱۶ هزار میلیارد تومان بود و البته یک عددی هم از سال ۹۵ اضافه شده است، تمام اسناد ریز به ریز موجود است و ما کاملاً در این زمینه شفاف هستیم و اعلام میکنیم که اگر کسی شک و شبههای دارد اسناد ما موجود است و میتوانند آن را ببینند و ابایی هم نداریم.»
طلبکاری برای کار نکردن!
رسانههای اصلاحطلب که در هفته اخیر به بهانه اعلام آمار جدید از بدهیهای ادعایی زمان قالیباف سوژه بدهیها را مجدد در صفحه یک خود بازتاب دادند، از این هم نوشتند که به دلیل این بدهیها شهردار جدید نمیتواند کار کند. از جمله روزنامه شرق در شماره ۱۱ شهریور ماه جاری نوشت: «به نظر میرسد اعلام این عدد از سوی شهردار تهران در شرایط فعلی بیپولی و تنگدستی شهرداری تهران بیشتر از جهت اعلام موقعیت است تا اعلام بدهی به بیرونگودنشینان! از این جهت که مخاطبان بیرونی بدانند شهرداری تهران در شرایط فعلی اقتصادی با این اندازه از بدهی، همین که میتواند پول امور جاری شهر و کارکنانش را تأمین کند و همزمان از شهر صیانت داشته باشد، هنر کرده است و اگر در این میان پروژه دهانپرکن تونل و بزرگراه دوطبقهای اجرا نمیشود، برای این است که این شهرداری هنوز دارد تاوان کارهای آن شهرداری قبلی را پس میدهد.»
پس از تجربه کردن مواضع دولت اول روحانی که هر مشکلی را به دولت قبلی ربط میدادند و دلیل هر کار نشدنی را مشکلات باقی مانده از دولت قبل میدانستند، قابل پیشبینی بود که وقتی شورا و شهرداری پایتخت را هم در دست بگیرند، کمکاریها و بیکاریهای خود را تقصیر شهرداری قبلی خواهند انداخت. اصلاحطلبان جز دورهای در زمان شهرداری غلامحسین کرباسچی بر تهران، عملاً هیچ زمان دیگری نتوانستند کارهای عمرانی تهران را پیش ببرند. اگر آنچنان که «شرق» نوشته دلیل این عدم فعالیت، مشکلات اقتصادی مانده از زمان قالیباف است، حداقل باید طرح و ایدهای عمرانی داشته باشند که برآورد هزینه شده باشد و بعد بگویند این هزینه را نداریم و در نتیجه طرح امکان اجرا ندارد، اما عملاً شهرداری و شورای اصلاحطلبان هیچ طرح و ایدهای در حد روی کاغذ هم ندارد که بشود در مورد آن حداقل حرفی زد که خوب است یا بد! آنچنان که شرق نوشته، فیالحال همان قدر که زبالههای تهران جمع میشود و با مناسبتهای مختلف پرچمها تغییر رنگ میدهند، باید سپاسگزار اصلاحطلبان باشیم!
کاش شرق میزان درآمدها یا میزان مستغلاتی را که شهرداری میتواند از فروش آنان برای خود کسب درآمد و بدهیها را پرداخت کند هم مینوشت.
با پول جاری بدهی نمیدهند
گزارش شرق نکته جالب دیگر هم دارد. این روزنامه اصلاحطلب مینویسد: «حسن رسولی، خزانهدار شورای شهر تهران هم روز گذشته گزارش خزانهداری از حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران در چهار ماه نخست سال جاری را ارائه کرد و در بخشی از آن گفت: ردیفهای بازپرداختهای بدهیها ۷۳۰درصد و اخذ سود تسهیلات دریافتی ۱۷۷درصد نسبت به بیشینه بودجه افزایش نشان میدهد. این رشد حاکی از این است که مدیریت شهری با داشتن تنگناهای مالی، برای احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران با اشاره به گزارش مالی چهارماهه ابتدایی شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس این گزارش هزینههای شهرداری افزایش پیدا کرده است و نیاز به اصلاح بودجه وجود دارد، گفت: اگرچه شهرداری درآمد خوبی احصا کرده، اما شاهد افزایش ۱۳۳درصدی هزینهها بودهایم و این موضوع در دفتر شهردار تهران به ۲۱۴درصد میرسد. نیاز است تا از افزایش تورمی هزینهها جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت پروژههای عمرانی دچار مشکل میشوند.»
پول جاری هزینه دادن بدهی نباید بشود، گرفتن وام از بانکها یا فروش املاک و مستغلات یا حتی گرفتن عوارض از پروژههای بزرگی که قالیباف برای اصلاحطلبان به ارث گذاشته میتواند راههای معقولتری باشد. اجازه بدهید به لیست بدهکارترین کشورهای جهان نگاه کنیم. اولین کشور در این لیست ایالات متحده امریکاست با حدود ۲۰ تریلیون دلار بدهی، انگلیس، فرانسه، آلمان و هلند رتبههای بعدی را با بدهی بین ۸ تا ۴ تریلیون دلار دارند. آیا امور کشورداری خوابیده و نشستهاند صرفاً پول میشمارند که بدهیهایشان را بدهند؟! در بسیاری از موارد گرچه میزان بدهی در گذر زمان ثابت میماند، اما بدهکار تغییر میکند و دلار را به جای دادن بدهی خرج افزایش ثروت غیرنقدی کشور میکنند. کاش اصلاحطلبان اینجا را هم به غربیها اقتدا میکردند.
سیاسیکاری روی آرامش مردم
اصلاحطلبان اهل کار نیستند و برای آن دنبال بهانه میگردند. علاوه بر این کینه سیاسی اصلاحطلبان از رقبای انتخاباتی همیشه باقی میماند، خصوصاً که کمی حدس بزنند که او ممکن است در آینده هم رقیب انتخاباتی باشد، از این رو دل آنها با محمدباقر قالیباف هیچ وقت صاف نمیشود و هیچ بهانهای را برای تخطئه او از دست نخواهند داد، گرچه این بهانه روی آرامش میلیونها نفر از مردم بنا شده باشد.
23302
نظر شما