مسیریابی حذف نفت از بودجه؛ خصوصی‌سازی و درآمدهای مالیاتی

ایرنا نوشت: عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قرار است در بودجه سال آینده درآمدهای نفتی از بودجه جاری حذف شود،‌ گفت: با کاهش هزینه‌های غیرضروری، کوچک کردن دولت، ادامه خصوصی‌سازی، افزایش درآمدهای مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی، می‌توان درآمدهای نفتی را از بودجه جاری حذف کرد.

«جلال میرزایی» با بیان اینکه تحریم‌ها باعث کاهش درآمدهای نفتی کشور شده است،‌ ادامه داد: وقتی درآمدی وجود ندارد چاره‌ای جز محدود کردن بودجه نیست.

وی افزود: زمانی که با چالش کاهش شدید درآمدهای نفتی روبرو هستیم، باید با تدبیر این شرایط را به فرصتی برای رسیدن به آرزوی اقتصاد غیرنفتی تبدیل کنیم.

میرزایی با اشاره به اینکه کارشناسان اقتصادی و مجموعه حاکمیت بر ایجاد اقتصاد غیر نفتی و فاصله گرفتن بودجه جاری از درآمدهای نفتی تاکید داشته‌اند، گفت: اما در حالی که همواره در نظر این موضوع مطرح شده، اما در عمل در این زمینه توفیقی نداشته‌ایم.

 وی تاکید کرد: اکنون با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، نمی‌توان منتظر بود تا تحریم‌ها رفع شود.  

این نماینده مجلس گفت: همه طیف‌ها،جناح‌ها و کل حاکمیت دنبال آن است تا به سمت قطع وابستگی هزینه‌های جاری به درآمدهای نفتی حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه البته هنوز دولت راهکارهای جایگزین کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سال ۹۹ را اعلام نکرده، افزود: تجربه کشورها این است که با کاهش هزینه‌های غیرضروری، کوچک کردن دولت، ادامه خصوصی‌سازی، افزایش درآمدهای مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی، درآمدهای نفتی از بودجه جاری حذف شود.

میرزایی ادامه داد: ‌همچنین تشویق به افزایش صادرات غیرنفتی و رفتن به سمت افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهای دیگر نیز می‌تواند راهگشا باشد؛ زیرا از محل تعرفه‌های صادرات و واردات، دولت می‌تواند درآمدزایی داشته باشد.  

به گفته این عضو کمیسیون مجلس، پیشنهاد این است دولت در بودجه سال آینده صادرات ۴۰۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۴۵ تا ۵۰ دلار در روز را در نظر بگیرد.

۲۲۶۲۲۶
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1318398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    3 2
    نفت از بودجه حل بشه تازه بر میگردیم سر خط اصلاحات اقتصادی. باید مالیات برنامه داشته باشه کشاورزی و صنعت تقویت بشه و کلی اقدامات دیگه
  • IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    5 1
    اول باید دولت هزینه هایش را کم کند
    • ناشناس IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
      6 0
      کاملا" درست است , یکی از مهمترین راههای کاهش هزینه های دولت , تعطیلی تمامی جشنواره ها , همایش هاوسمینارهای داخلی وبین المللی است که سالانه هزاران میلیارد تومان هزینه دارد وهیچ نفعی هم به حال ملت ندارد
  • ناشناس IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    11 0
    اگر نمی خواهید نظرات را منتشر نمایید, لطفا" قسمت نظرات راحذف کنید !!!!
  • ایرانی IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    0 19
    وقتی درآمدهای نفتی در بودجه نباشد طبیعتا هزینه های دولت از مالیات وافزایش قیمت خدمات ودرامدهای دولتی به شیوهای مختلف ودرنتیجه بالا رفتن سرسام اور هزینه های زندگی مردم وافزایش هزینه های تولید وگرانی کالا وخدمات والا اخر که همه میدانند چه میشود