به گزارش ایرنا این دو تن به اتهام نقض قوانین ایران و نیز اقدام غیرقانونی در تبریز بازداشت بودند که روز شنبه بر اساس رافت اسلامی و تبدیل حکم 20ماه زندان به جزای نقدی، آزاد شدند.
مارکوس هلویک و ینس کخ 18مهر ماه امسال در پوشش گردشگر وارد تبریز شدند و با سوء استفاده از عنوان خبرنگاری برای مصاحبه با فرزند یک محکوم به قصاص اقدام کردند که به علت نقض قوانین بازداشت شدند.
آنان در دادگاه محکوم به 20ماه حبس تعزیری شدند و پس از طی مراحل قانونی و برخورداری از رافت اسلامی حکم زندان آنان به جزای نقدی تبدیل شد و دیروز( یکشنبه) به کشورشان بازگشتند.
'کریستینا هلویک' خواهر مارکوس هلویک درگفت وگو با نشریه اشپیگل آلمان به تشریح نحوه سفر این دو و وضعیت آنان در تبریز پرداخت و گفت: این دو نفر بعد از بازداشت ابتدا در رابطه با ارگان اعزام کننده و هدف از سفر به تبریز تحت بازجویی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: این دو بعد از دو هفته بازداشت با یک وابسته کنسولی سفارت آلمان در تهران دیدار کردند و اجازه یافتند که عکسها، مدارک و نامه های خود را به همراه داشته و در یک بند مشترک با هم باشند.
هلویک با بیان اینکه این دو در طول بازداشت، از امکانات قانونی استفاده می کردند، به سفر خود به تبریز اشاره کرد و گفت: ما در این سفر از ساعت 1بامداد تا11صبح همراه با برادران مان در یک هتل بودیم ، بدون آنکه ماموری نزدیک ما حضور داشته باشد.
وی با اشاره به تماس تلفنی برادرش با آلمان در تبریز تایید کرد که این دو نفر، اقدام غیرقانونی خود را با مسوولان روزنامه بیلد، هماهنگ کرده بودند و قرار بود؛ علاوه بر تبریز به شهرهای دیگر نیز سفر کنند.
وی تایید کرد که در صورت عدم حمایت مسوولان روزنامه، برادرش دست به چنین کاری نمی زد.
'مریام لوبینسکی' خواهر ینس کخ نیز گفت: در طول دوران بازداشت؛ بدرفتاری با این دو نفر صورت نگرفته و برخوردها با آنان خوب بوده است.
وی با اشاره به اینکه برادرش از حدود دو سال پیش برای نشریه بیلد کار می کند، افزود: برادرم در تبریز تایید کرد که با روادید گردشگری برای نوشتن یک داستان جنجالی در باره پرونده سکینه آشتیانی محکوم به اعدام به این شهر سفر کرد.
لوبنیسکی با تایید اینکه برادرش این موضوع را به هیات تحریریه روزنامه نیز پیشنهاد داده بود و سردبیر روزنامه مذکور نیز با این سفر موافقت کرده بود، گفت: آنان می دانستند که کارشان اشتباه است.
در همین حال دیگر نشریه های آلمان در سرمقاله های روز دوشنبه خود با اذعان به نادیده گرفته شدن قوانین ایران از سوی این دو نفر نوشتند : به همین سبب برلین برای آزادی آنان مجبور به پرداخت هزینه زیادی شد.
روزنامه 'فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ' نوشت: این دو نفرمقررات روادیدی ایران را نقض کرده و با روایدد گردشگری قصد انجام کار خبری را داشتند.
روزنامه 'میتل دویچه سایتونگ' نیز نوشت: وزیر خارجه آلمان برای آزادی این دو خبرنگار مجبور شد که کمرش را خم و هزینه سیاسی بالایی پرداخت کند.
روزنامه 'راینیشه پست 'نیز با اشاره به اینکه این دو نفر قانون ایران را نقض کرده اند، افزود: آلمان همیشه با اعمال تحریم به دنبال فشار بر ایران بوده، بدون آنکه موفقیتی بدست آورد.
/30112
نظر شما