الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و آشامیدنی تراریخته

کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: چنانچه هر واحد تولیدی محصولاتی را تولید کند که در آنها موادی از قبیل سویا ( اعم از دانه یا پروتئین)، پنبه دانه، کلزا و ذرت به صورت خالص و یا ترکیب با هر درصدی می باشد می بایست موارد مهمی را در برچسب گذاری این محصولات رعایت نماید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از وب دا، سید مهراب حسینی با اعلام این خبر افزود: مطابق دستورالعمل الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و آشامیدنی تراریخته، تولید کننده متعهد است در صورت استفاده از مواد اولیه تراریخته در محصول، مراتب را با رعایت اصول برچسب گذاری به اطلاع مصرف کننده برساند.
وی تصریح کرد: تولید کننده باید نسبت به تعیین محصولاتی که در فرمول آنها حداقل یکی از مواد اولیه سویا( اعم از دانه یا پروتئین) ، پنبه دانه، کلزا و ذرت و یا مشتقات آنها به صورت خالص یا ترکیبی وجود دارد اقدام نماید.
وی در ادامه تاکید کرد: در اینگونه محصولات می بایست هم بر روی لیبل محصول "لگو" مربوطه و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت " تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته" درج شود، در واقع مطابق با دستورالعمل مذکور، بحث کمیت سنجی مطرح نبوده و صرفا وجود یا عدم وجود جزء تراریخته در فرمولاسیون محصول برچسب را مشمول هم لگو و هم عبارت تراریختگی می کند.
حسینی اضافه کرد: هنگامی که واحدهای تولیدی که مشمول الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته هستند در خواست مجوز تولید نمایند کمیته های فنی و قانونی مربوطه در معاونت غذا و دارو ضمن بررسی مستندات آنها ( مجوز ورود و یا پروانه ساخت)، چنانچه مستندات دلالت بر تراریخته بودن مواد اولیه دارد، اقدامات قانونی لازم را در این خصوص اعمال می نمایند و چنانچه با بررسی مستندات نمی توان از تراریخته بودن مواد مذکور اطمینان پیدا نمود، نمونه محصول جهت بررسی آزمایشگاهی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو و یا یکی از آزمایشگاههای همکار قادر به تشخیص محصولات تراریخته ارسال می شود.
46
کد خبر 1327902

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار