با وجود بازتاب اعتراضهای گسترده از سوی اصولگرایان حامی و منتقد دولت و نیز فعالان سیاسی جناحهای دیگر پس از ابلاغ نظر مقام معظم رهبری درخصوص عزل اسفندیار رحیممشایی از معاونت اولی ریاست جمهوری، تاکنون اقدامی از سوی احمدینژاد در این خصوص انجام نگرفته در جلسه تودیع رحیممشایی، احمدینژاد از وی به عنوان چشمهای زلال یاد کرد. در همین خصوص گفتوگوی کوتاهی با دکتر محمد خوشچهره انجام دادیم که در پی میآید:
شایعاتی مبنی بر صحت نداشتن نامه مقام معظم رهبری درخصوص مخالفت با رحیممشایی وجود دارد، نظر شما در این باره چیست؟
من صحت نظر رهبری را درباره مخالفت با آقای مشایی بسیار قوی میدانم همان طور که آیتالله سیداحمد خاتمی در نماز جمعه نیز اعلام کردند که نظر رهبری در این باره مثبت نبوده و صراحتاً به آقای احمدینژاد تذکر دادند که در انتصاب خود تجدیدنظر کنند.
با در نظر گرفتن اینکه وزرای نیاز به رأی اعتماد مجلس دارند و انتخاب معاونان از اختیارات قانونی رئیسجمهوری است، فکر نمیکنید انتقادها و تلاش نمایندگان در جهت تغییر نظر رئیسجمهور منطقی و قانونی به نظر نمیرسد؟
من معتقدم که اگر بخواهیم این موضوع را از نظر شکلی و فرمی مورد بررسی قرار دهیم، انتخاب معاون جزو اختیارات قانونی رئیسجمهور است اما اگر از منظر محتوایی به این مقوله نگاه کنیم، ابهامات و نگرانیهای بسیاری از سوی نمایندگان مجلس نسبت به انتصاب آقای مشایی وجود دارد و در این شرایط، برای اینکه فردی انتخاب شود که علاوه بر کارآمد و توانا بودن از حساسیتهای خاص برخوردار نباشد و بتواند در خدمت نظام قرار گیرد، بهتر است هماهنگیهای لازم میان رئیسجمهور و نمایندگان مجلس صورت گیرد.
تصور میکنید که این انتصاب و مخالفتهای متعاقب آن چقدر در مراسم تحلیف، تأثیرگذار باشد؟
در حال حاضر نمایندگان مجلس بر مخالفت با انتصاب مشایی به عنوان معاون اول متمرکز هستند و ممکن است آقای احمدینژاد در کسب رأی اعتماد از مجلسیان با مخالفتهایی روبهرو شود. از سوی دیگر تأیید رهبری بر انتصابهای رئیسجمهور نیز سندی بر مشروعیت مراسم تحلیف محسوب میشود و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری نیز نظر خود را در مورد انتخاب آقای مشایی اعلام کردهاند، معتقدم که بهتر است نظر مخالف نمایندگان مورد توجه واقع شود
گفتوگوی کوتاهی با دکتر محمد خوشچهره.
کد خبر 13283
نظر شما