به گزارش خبرآنلاین از قزوین ؛ برنامههای ابلاغی سطح کشت محصولات سبزی، صیفی و جالیزی استان در سال آینده ۱۱ هزار و ۴۳۰ هکتار تعیین شده که نسبت به برنامه ابلاغی سال ۹۸ که ۱۲ هزار و ۲۱۴ هکتار بوده حدود ۶.۵ درصد کاهش دارد.
وی پیش بینی کرد از این میزان سطح زیر کشت بیش از ۵۶۱ هزار و ۴۵۰ تن انواع محصولات سبزی، صیفی و جالیزی تولید شود.
به گفتهی وی؛ تولید محصولات جالیزی، سبزی و صیفی در استان در سال جاری ۶۲۸ هزار و ۱۳۳ تن بوده است.
بنیادی تصریح کرد: از مهمترین برنامههای ابلاغی سطح کشت به استان؛ گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی است.
به گفته وی بر اساس برنامه ابلاغی ی سطح کشت برای گوجه فرنگی ۷ هزار و ۲۵۰ هکتار، سیب زمینی ۵۰۰ هکتار و پیاز ۱۸۰ هکتار تعیین شده که پیش بینی میشود از این میزان سطح کشت ۴۰۳ هزار و ۸۲۵ تن گوجه فرنگی، ۲۰ هزار تن سیب زمینی و ۸ هزار و ۱۰۰ تن پیاز تولید شود.
وی اضافه کرد: با توجه به ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی اجرای به موقع و رعایت سقف کشت محصولات به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای تابعه ابلاغ شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به افزایش روز افزون دانش تولیدکنندگان بخش کشاورزی و توسعه سیستمهای نوین آبیاری گفت: بکارگیری روشهای نوین آبیاری با نوار تیپ، عرضه کودهای ریزمغذی باکیفیت و توزیع بذور هیبرید با پتانسیل عملکرد عالی و تنوع در ارقام هیبرید باعث شده تا میانگین تولید و عملکرد این محصولات در استان افزایش یابد.
بنیادی افزود: در راستای پایداری تولید محصولات سبزی، صیفی و جالیزی و همگام با افزایش عملکرد در واحد سطح، هیچگونه برنامهای برای افزایش سطح زیر کشت و تولید در استان و جود ندارد و تمام تلاش و تمرکز کارشناسان و تولیدکنندگان استان بایستی بر روی کاربرد بهینه نهادهها در جهت افزایش تولید در واحد سطح باشد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی موجود در سطح استان و فسادپذیری زودهنگام محصولات سبزی و صیفی تولید شده؛ رعایت سقف برنامههای ابلاغی به منظور جلوگیری از تولید مازاد و همچنین مصرف بهینه نهادههای کشاورزی به ویژه آب، مورد تأکید جدی سازمان جهاد کشاورزی استان است.
بنیادی از کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی استان خواست: با رعایت کردن میزان کشت ابلاغی و استفاده از نظرات کارشناسان بخش کشاورزی در تولید محصولات سبزی، صیفی و جالیزی از بروز مشکلاتی همچون مازاد تولید مخصوصاً در زراعت گوجه فرنگی جلوگیری شود تا در نهایت با عدم تقاضا و عرضه نشدن به موقع محصول با توجه به هزینههای کاشت، داشت و برداشت؛ ضرر و زیان اقتصادی متوجه کشاورزان و تولید کنندگان استان نشود.
46
نظر شما