به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، دکتر محمد حیدری افزود: در بحث چهارشنبهسوری برنامههای آموزشی خاصی توسط واحد آموزش این سازمان انجام شده است تا کودکان و نوجوانان بیش از پیش با مخاطرات استفاده از مواد محترقه آشنا شوند.
وی با تاکید بر اینکه چیزی به نام ترقه ایمن، استاندارد و بی خطر وجود ندارد افزود: اکثر سوختگیها بهویژه در چهارشنبه آخر سال در نواحی صورت، چشمها و دستها بوده و نوجوانان بیشتر از سایر افراد آسیب میبینند، طبق آمار در چهارشنبهسوری سال گذشته ۴ مورد مصدومیت در استان داشتیم .
سرپرست اورژانس چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در موارد سوختگی باید بلافاصله محل سوختگی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر آب سرد نگه داشت و از مالیدن پمادها، خمیردندان و سیبزمینی به محل سوختگی خودداری کرد.
دکتر حیدری گفت: از ریختن بتادین بر روی محل سوختگی نیز باید اکیدا خودداری شود که موجب تشدید سوختگی میشود، همچنین گذاشتن کمپرس یخ نیز به دلیل آسیب بیشتر ممنوع است.
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: پس از گرفتن محل سوختگی زیر آب سرد با گذاشتن گاز استریل و یا پارچه تمیز و خشک بر روی محل فرد را به مرکز درمانی منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر سوختگی در ناحیه گردن، دست و یا پا باشد بیرون آوردن گردنبد، انگشتر، ساعت، کفش و جوراب از بدن فرد از اولویتها است.
دکتر حیدری افزود: کسانی که دچار بیماریهای قلبی هستند یا خانمهای باردار از رفت و آمد غیرضروری در شب چهارشنبه سوری خودداری کنند.
سرپرست اورژانس چهارمحال و بختیاری بیان کرد: نیروهای اورژانس۱۱۵ در شب چهارشنبهسوری در مناطق مختلف به خصوص در مناطق پرخطر به صورت گسترده حضور خواهند داشت و سازمان اورژانس پیش بیمارستانی چهارمحال و بختیاری با برخورداری از ۳۰۰ نفر پرسنل مجرب پزشک، کارشناس و کاردان از آمادگی کامل برای امدادرسانی به شهروندان برخوردار است.
48
نظر شما