«تجلی قرآن در شعر پارسی» به قلم امیر اسماعیل آذر و با اهتمام معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال 90 منتشر می‌شود.

کتاب «تجلی قرآن در شعر پارسی» به بررسی و ارایه سروده‌هایی در طول تاریخ ادبیات ایران می‌پردازد که در آن‌ها اشاره به آیات و مفاهیم قرآنی وجود دارد. امیراسماعیل آذر، عضو انجمن ادبیات تطبیقی در این باره به ایکنا گفت: این اثر در سه مجلد گردآوری و تدوین می‌شود. در جلد نخست، به بررسی این سروده‌ها از آغاز تا زمان سنایی می‌پردازد. جلد دوم آن به شعر قرآنی در سروده‌های بعد از سنایی تا دوران معاصر و در نهایت در جلد سوم، شعر قرآنی در سروده‌های معاصرین مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

این استاد دانشگاه در ادامه به تأثیرپذیری شعر فارسی از قرآن کریم و مفاهیم آن اشاره و تصریح کرد: شعر فارسی سراسر از قرآن و مفاهیم اسلامی تأثیر گرفته است. به عنوان نمونه این شعر از حافظ به خوبی به آیه 40 سوره بقره «أَفُوا بِعَهدِی أُوفِ بِعَهدِکُم» اشاره دارد:

«اگر هواست که معشوق نگسلد پیوند

نگاه دار سر رشته تا نگه دارد»

آذر حضور مفاهیم قرآنی در سروده‌های معاصران را نسبت به گذشته کم‌رنگ دانست و افزود: در دنیای امروز به دلیل صنعتی شدن، انس شاعران با قرآن کمتر شده است و از این جهت، مفاهیم نسبت به گذشته در سروده‌ها دیده نمی‌شود. آذر علاوه بر این اثر، سروده‌های نبوی و علوی شاعران در ادبیات فارسی را نیز در دست انتشار دارد.

191/60

 

کد خبر 137049

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین