مرکز پژوهشهای مجلس : لایحه بودجه سال 1390 کل کشور در بخش آب، جهت‌گیری های برنامه پنجم توسعه را رعایت نکرده است.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز با اعلام این مطلب که رشد تقاضا برای آب در بخش های مختلف و کاهش امکانات عرضه از یک سو و مشکلات تامین و تجهیز منابع مالی و مدیریت اقتصادی بخش آب از سوی دیگر، مدیریت این بخش را با مشکلات زیادی روبرو ساخته است، افزود: با توجه به گسترش نیازهای مالی بخش های مختلف اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور، امکان گسترش قابل ملاحظه سهم منابع مالی بخش مدیریتی آب اندک است.

برای تامین مالی اجرای پروژه‌های صنعت آب تنها نمی توان به بودجه عمومی دولت اتکا کرد. باید از منابع مختلف برای اجرای طرح های صنعت آب استفاده کرد. تلاش در جهت استفاده از اوراق مشارکت، استفاده از تسهیلات خارجی اعم از بانک جهانی یا بانک توسعه اسلامی، همچنین استفاده از تسهیلات بانکی داخلی و غیره می‌تواند به عنوان راهکارهایی موثر برای تامین منابع مالی بخش آب محسوب شود.

طبق این گزارش اعتبارات بخش های امور آب و آب و فاضلاب در لایحه بودجه سال 1390به ترتیب حدود 5/26 و 6/34 درصد نسبت به اعتبار مصوب سال 1389 افزایش یافته است. اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در فصل منابع آب، بعد از فصل حمل و نقل، بالاترین میزان در بین اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در سایر بخش هاست که حاکی از اهمیت این بخش است.

همچنین مرور جداول توضیحات ارائه شده در این گزارش حکایت از آن دارد که لایحه بودجه سال 1390 کل کشور در بخش آب، جهت گیری های برنامه پنجم توسعه را رعایت نکرده و تفاوت عمده‌ای با بودجه‌ریزی سال های گذشته ندارد. از موارد مغفول مانده در لایحه بودجه سال 1390 نیز می‌توان به برنامه آب روستایی، تضمین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و جبران عقب‌ماندگی عملکرد شبکه‌های آبیاری و زهکشی اشاره کرد.

کد خبر 137402

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین