«کوشکی» و «دلبر»، اولویت دوم سازمان محیط‌زیست برای تکثیر در اسارت 

ایرنا نوشت: مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: «کوشکی» و «دلبر» یوزپلنگ نر و ماده‌ای که از پارک پردیسان به توران منتقل شدند، اولویت دوم این سازمان برای اجرای پروژه تکثیر در اسارت است، اولویت اول ما «ایران» ماده یوز جوان است.

شهاب الدین منتظمی روز شنبه در نشست خبری درباره انتقال کوشکی، دلبر و ایران سه یوزپلنگ پردیسان به زیستگاه توران در استان سمنان درباره سرنوشت کوشکی و دلبر توضیح داد: شرایط سنی کوشکی و دلبر به گونه ای نیست که برنامه ای سنگین برای تکثیر در اسارت آنها داشته باشیم؛ این دو یوزپلنگ نر و ماده بالای ۱۰ سال سن دارند و تاکنون نیز لقاح مصنوعی بر روی آنها انجام شد اما نتیجه بخش نبود بنابراین تمام تمرکز ما بر روی ایران است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال این گونه ها کار پرریسکی بود، گفت: تمام تلاش ما این بود که فرصت جفت گیری طبیعی از ایران گرفته نشود بنابراین تمرکز ما بر زادآوری طبیعی خواهد بود ، جدای از این هنوز به مرحله لقاح مصنوعی در ایران نرسیده ایم.

منتظمی درباره برنامه سازمان برای این یوزها اظهار داشت: این کارها به صبر و صبوری نیاز دارد، تلاش ما زادآوری طبیعی است اما اگر در زیستگاه شرایط طوری فراهم شود که نتیجه بخش باشد قطعا برنامه هایی برای زادآوری آنها خواهیم داشت اما در این مسیر تکثیر کوشکی و دلبر اولویت دوم سازمان است.

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای هر چه بهتر رسیدن به این هدف قرار است پورتال یوزپلنگ ایرانی در توران ایجاد شود و در این راه از تمام متخصصان و کارشناسان می خواهیم به ما کمک کنند چون امروزه یوزپلنگ ایرانی به تمام مردم ایران و حتی جهان تعلق دارد بنابراین باید همه کنار هم مانع انقراض این گونه ارزشمند شویم.

وی تاکید کرد: اکنون قصد ما این نیست که به طبیعت دست بزنیم  و منتظر می مانیم تا ببینیم که روال طبیعی چگونه پیش می رود، در این راستا برنامه جامعی برای پایش تمام زیستگاه های یوزپلنگ ایرانی داریم چون این یک نیاز است و باید با تجهیز امکانات به روز در این زمینه پیشرفت کنیم چون زیستگاه باید امن باشد تا حیوان در آرامش به سر ببرد.

منتظمی درباره سگ های بدون صاحب گفت: وجود سگ های بدون صاحب برای یوزها و توله های آنها خطرناک است هر چند سازمان محیط زیست متولی این کار نیست و باید دست به دامان وزارت کشور شود اما سعی می کنیم که برای مناطق حفاظت شده به ویژه زیستگاه یوزپلنگ ها برنامه ای در این زمینه داشته باشیم. 

سگ های بدون صاحب بلای جان یوزها 

همچنین پیام محبی سرپرست تیم دامپزشکی انتقال یوزپلنگ ها گفت: معتقدم حضور یوز پلنگ در وسط شهری مانند تهران که پر از انواع تهدیدات مانند وجود سگ های بدون صاحب، آلودگی هوا و صدا به هیچ عنوان درست نبود و باید به زیستگاه اصلی خود بر می گشتند که این کار با موفقیت نیز انجام شد.

وی افزود: وجود سگ های بی صاحب بزرگترین خطر برای حیات یوزها است که در پارک پردیسان و اطرف فنس این یوزها بسیار زیاد است و این خود عامل استرس این حیوانات بوده که باید تعیین تکلیف شوند تا به حیات وحش آسیب وارد نکنند، حیات وحش باید صاحب داشته باشد ، در بسیاری از کشورها که در این زمینه موفق بودند جوامع محلی از حیات وحش آن منتفع می شوند و بر این اساس در صدد حفاظت از آنها بر می آیند.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران درباره دلخوری رسانه ها به علت حضور نیافتن در محل در زمان انتقال اظهار داشت: اصطلاحا سندرمی به نام «سندرم مریض سفارشی» وجود دارد یعنی وقتی قرار است کاری بر روی بیماری انجام شود که به علت استرس در اجرای آن مشکل ایجاد می شود که به ان سندرم مریض سفارشی گفته می شود ، بنابراین برای جلوگیری از این سندرم بهتر دیدیم که محیط انتقال خلوت تر باشد تا مشکلی ایجاد نشود.

وی همچنین درباره انتقال ویروس کرونا به حیوانات گفت: در واقع درباره ویروس کرونا اطلاعات زیادی نداریم اینکه به حیوانات و یا چه حیواناتی سرایت می کند اطلاعات کافی نداریم، البته چند گزارش منتشر شده که مثلا آزمایش کرونای سگ در هنگ هنگ و یا یک ببر در نیویورک مثبت بوده اما آلوده شدن با بیمار شدن متفاوت است و اینکه چه گونه هایی مبتلا شوند و چه گونه هایی نشوند با هم فرق می کند.

۲۳۵۲۱۲

کد خبر 1378741

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =