۰ نفر
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
برگزاری آیین گره گشو در نیمه ماه مبارک رمضان

گره گشو آیینی قدیمی در بین مردمان بوشهری است که همه ساله در نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین از مرکز بوشهر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: آیین  گره‌گشو برگرفته از یک سنت قدیمی در میان هم‌وطنان جنوبی به خصوص مردمان بوشهر و به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

محمدحسین ارسطو زاده افزود: این آیین هر ساله در شب نیمه ماه مبارک رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی برگزار می‌شود و مردم برای گره‌گشایی و رهایی از مشکلات از کریم اهل بیت (ع) کمک می‌طلبند.

وی بیان کرد: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، آیین گره‌گشو در استان بوشهر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی با شیوه‌ای دیگر برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با اشاره به استفاده از لباس‌های رنگی و سنتی در این مراسم اضافه کرد: گره گشو همواره با شادی همراه بوده و خانواده‌هایی که به این سنت دیرینه آشنایی دارند خود را آماده این مراسم می‌کنند و با خواندن اشعاری به زبان فارسی و یا عربی برای خانواده‌ها طلب دعای خیر می‌کنند.

محمد کنگانی از مسئولان سازمان‌های مردم نهاد در جنوب استان نیز گفت: در آیین گره‌گشو کودکان و نوجوانان با در دست داشتن کیسه‌های رنگی پس از افطار در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) به درب خانه‌های مردم می‌روند و خانواده‌ها با شیرینی سنتی از آن‌ها استقبال می‌کنند و کودکان و نوجوانان نیز با دعای خیر محبت خانواده‌ها را پاسخ می‌دهند.

وی افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا ما به درب خانه‌ها رفتیم تا کودکان به خیابان نیایند و به جای شیرینی به آن‌ها کتاب اهدا کردیم تا فرهنگ کتاب‌خوانی را هم در این شرایط بهبود ببخشیم.

46

کد خبر 1386147

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار