مبارزه با قاچاق کالا مهمترین اولویت دستگاه قضا

دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: بهترین راه مبارزه با قاچاق، فرهنگ‌سازی است و دستگاه‌های متولی امر فرهنگ باید نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محمد قاسمی، دادستان قزوین در چهارمین جلسه کارگروه نظارت بر اجرای احکام پرونده های قاچاق کالا و ارز که در سالن جلسات دادسرای مرکز استان برگزار شد، گفت: در سال گذشته تلاش های خوبی در راستای مبارزه با پدیده شوم قاچاق و اجرای احکام پرونده های مربوطه در استان با مشارکت تمامی دستگاه های عضو این کارگروه انجام و نتایجی حاصل شد، اما علیرغم همه زحمات قابل تقدیر، تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و باید در سال جاری با تلاش مضاعف بتوانیم به نتایج قابل قبول در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز دست یابیم.
او اظهار کرد: قاچاق کالا و ارز در واقع سمی خطرناک برای بخش صنعت و تولید داخلی و در نهایت اقتصاد کشور است که منابع را در معرض تخریب قرار می دهد و در شرایط فعلی کشور که در جنگ اقتصادی دشمن قرار داریم، اقدامات مقابله‌ای متناسب باید مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.
این مقام مسئول اظهار کرد: ریاست قوه قضاییه نیز در خصوص مبارزه همه جانبه با قاچاق تاکید داشته و یکی از نیازهای جدی رونق تولید، جهش تولید و پا گرفتن اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی را پیشگیری و جلوگیری از قاچاق دانسته‌اند و از این رو، مبارزه با قاچاق از اولویت ها و سیاست های جدی دستگاه قضایی است و باید برای دستیابی به آن تلاش ها را دوچندان کنیم.
دادستان قزوین تاکید کرد: قانون وظایفی را متناسب با حوزه فعالیت دستگاه های عضو این کارگروه تبیین کرده که باید در سال جاری اجرایی شود و در کمترین زمان موانع و مشکلات احتمالی در اجرا، شناسایی و احصاء و پیشنهادات تخصصی و کارشناسی شده، ارائه شود تا به منظور اتخاذ تصمیمات لازم و ارائه راهکار، به دادستانی کل کشور ارسال شود.
او در ادامه گفت: برخی مشکلات از جمله نقص در تشکیل پرونده مانند اخذ تامین نامناسب، عدم شناسایی و توقیف اموال، آموزش ضابطین و... در اجرای احکام پرونده های قاچاق مشاهده می شود که ضروری است‌ تمامی موارد در نشست های مشترک و تخصصی بررسی و راهکارهایی برای رفع مشکلات ارائه شود که پرونده پس از طی مراحل دادرسی و صدور حکم، به راحتی در شعب اجرای احکام قابل اجرا باشد.
محمد قاسمی سیاست دستگاه قضایی را در بسیاری از حوزه ها پیشگیرانه دانست و اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم هم با اقدامات سلبی و هم ایجابی میسر می شود که در خصوص مبارزه با قاچاق، اجرای قاطعانه احکام مربوطه جنبه پیشگیرانه دارد و باید مجازات ها بازدارنده باشد و خلاءهای قانونی شناسایی تا قاچاقچیان به راحتی از چنگال قانون فرار نکنند و به گونه‌ای برنامه ریزی شود که هزینه جرم قاچاق برای قاچاقچیان افزایش یابد.
این مقام مسئول یادآور شد: بهترین راه مبارزه با قاچاق، فرهنگ‌سازی است و بدون شک اگر تقاضایی برای خرید کالاهای قاچاق وجود نداشته باشد، درآمد قاچاقچیان نیز کاهش می یابد، اما ضروری است واحد های تولیدی داخلی نیز کیفیت کالاهای تولید خود را ارتقا دهند تا مردم به دنبال خرید کالای خارجی و عمدتاً قاچاق که از مبادی غیر قانونی وارد کشور می شود، نباشند و دستگاه‌های متولی امر فرهنگ باید نسبت به این موضوع نیز اهتمام ویژه داشته باشند.
دادستان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: معمولاً قاچاقچیان کالا و ارز به صورت هماهنگ و منسجم فعالیت دارند و اعضای این کارگروه که به عنوان مجری قانون هستیم نیز باید با هماهنگی، متمرکز کردن فعالیت ها و استفاده از ظرفیت های قانونی یکدیگر در جهت مبارزه و مقابله همه جانبه با قاچاق فعالیت کنیم و امیدواریم با افزایش و تداوم تلاش ها در سال جاری در خصوص ارتقای وضعیت موجود گام های مثبتی برداریم و البته دستگاه قضایی در این راستا عزم جدی دارد و داستان به عنوان مدعی العموم از دستگاه های متولی و اجرایی تکالیف آنان را مطالبه گری می کنند.

48

کد خبر 1388788

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =