دست و پا بسته‌ها!

فدراسیون والیبال تصمیم داشت دو قانون برای تیم‌های لیگ برتر وضع کند که باعث شده تا صدای اعتراض مدیران آنها بلند شود.

مهری رنجبر: دو بند جنجالی  آئین نامه  لیگ برتر صدای والیبالی ها را درآورد. اول؛ تیم ها تنها  می توانند با بازیکنان خارجی قرارداد ببندند که دو، سه سالی ملی پوش باشند و دوم؛ پرداخت 10 درصدی از قرارداد لژیونرها به فدراسیون.

هر چند  دو بند در جلسه هفته قبل هیات رئیسه فدراسیون مصوب نشد اما  بعضی  مدیران عامل باشگاه ها در اعتراض به  این دو بند نامه اعتراض آمیز به فدراسیون نوشتند. حتی دو، سه مدیر عامل باشگاه ها با محمود افشاردوست کارشناس خبره و عضو هیات رئیسه هم صحبت کردند. همه اهالی والیبال معتقدند این دوبند نیاز به بررسی و کار کارشناسی بیشتری دارد. حتی افشاردوست هم اعتراف می کند باید آن را چکش کاری کرد:« این دو بند آئین نامه لیگ نیاز به چکش کاری دارد و حتی یکی دو مدیرعامل باشگاه درباره این مساله با من تماس گرفتند.»

البته بعضی ها معتقدند پرداخت  10 درصد از قرارداد لژیونرها به فدراسیون در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست و فدراسیونها تنها بابت صدورITC  مبلغ مشخصی را می گیرند و پول ترانسفر بین باشگاه ها در گردش است و بس. عباسعلی میر حسینی مدیرعامل باشگاه شهداب یزد یکی از معترضان به این مساله بود که حتی اعتراضش را کتبی به فدراسیون داده. او می گوید:« درست است که هنوز این دو بند تصویب نشده اما باید آنها بیشتر کارشناسی شوند.فکر می کنم نه ما که بیشتر باشگاه ها با این دو بند مخالف هستند.»

به نظر او این دو بند دست باشگاه ها را می بندد:« بازیکنان ملی پوش کشورهای صاحب نام والیبال  هیچ وقت به کشورهای آسیایی نمی آیند . درست است که این بند آئین نامه برای حضور بازیکنان سطح بالا و رشد سطح لیگ برتر والیبال است اما بازیکنانی که در لیگ های اروپایی بازی می کنند، شاید ملی پوش نباشند اما به طور حتم سطح بالا هستند. در حالی که این بند دست باشگاه ها را می بندد. فدراسیون اگر در قبال  دریافت 10 درصد امکانات خاصی مثل بیمه  و... به لژیونرها بدهد، ارزش دارد. اما بدون امکانات هیچ همخوانی ندارد. ما برای این فصل و قبل از جلسه هیات رئیسه ، با بازیکن برزیلی قرارداد بسته ایم  . مسلما اگر فدراسیون اجازه ندهد از نظر مالی و فنی تیم شهداب یزد ضرر می کند.به هر حال بازیکن شکایت می کند و شک نکنید FIVB پول بازیکن برزیلی را از ما میگیرد و او هم برای ما بازی نکند، تیمم ضرر می کند.»

سید محمد موسوی سرعتی زن ملی پوش که تجربه بازی در پلاس لیگا را دارد، معتقد است فدراسیونها تنها مبلغی برای ITC می گیرند و بس:«فکر نمی کنم قانونی برای پرداخت 10 دردصد قرارداد لژیونرها به فدراسیون باشد. تنها بازیکن به وقت ورود به باشگاه پول می دهد و فدراسیون برای صدور ITC  مبلغی را می گیرند.» مصطفی کارخانه  سرمربی تیم والیبال سایپا برخلاف بقیه معتقد است گرفتن درصد از قبل در فدرذاسیون باب بوده و بدون درج در آئین نامه لیگ. به نظر او این قضیه به باشگاه ها فشار می اورد:« به نظرم این دو بند نیاز به بررسی بیشتر دارد . از طرفی  اگر بازیکن 10 درصد مالیات بدهد و 10 دردص به فدرذاسیون فشار به باشگاه ها می آید. از طرفی بازیکن خارجی هم که ملی پوش باشد با قرارداد کمتر از 150 هزار تا 200 هزار دلار راضی نمی شود و همین مساله کمر باشگاه ها را می شکند. چرا که برای یک بازیکن باید 4-5 میلیارد پرداخت کند.»

با این حساب کمیته برگزاری مسابقات و رویدادهای بین المللی باید دوباره این دو بند را بررسی کرده و شرایط را طوری تعدیل کنند تا به نفع   باشگاه ها و فدراسیون باشد. شادی هم به قول  افشاردوست عضو هیاترئیسه اول باید نظر باشگاه ها و هیاتها را درباره این دو بند می پرسیدند و بعد به جمع بندی می رسیدند.

256 251

کد خبر 1396865

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =