با آغاز کسب و کارها کم کم مردم از قرنطینه خاگی خارج شدند اما انتظار می رفت همچون گذشته پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
به توصیه کارشناسان بهداشت و درمان؛ مهم ترین و ساده ترین راه پیشگیری از انتقال ویروس کرونا، استفاده از ماسک است.
اما چرا برخی از افراد از این روش ساده، کم هزینه و بی دردسر استفاده نمی کنند؟
به گفته مسئولان بهداشتی استفاده از ماسک، شست وشوی مرتب یا ضد عفونی کردن دستها در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تاثیرگذار هستند اما واقعیت این است که همچنان برخی از مردم ماسک نمیزنند.
بعضی از مردم نیز به جای ماسک، از دستکش استفاده میکنند و با دستکش در دست، آزادانه رفتار میکنند؛ انگار نه انگار که دستکش هم آلوده میشود و به راحتی می تواند ویروس کرونا را انتقال دهد.
شاید برای برخی کرونا عادی شده و دیگر برایشان فرقی نمی کند کرونا بگیرند یا نه ؛ اما برخی دیگر هم هستند که هنوز ترس و استرس کرونا را دارن و با این وجود مجبور هم هستند به خیابان بیایند.
در این شرایط، یک بی دقتی کوچک کافی است تا کرونا دامن همه را بگیرد.
این روزها این بی ملاحظه گی و بی خیالی و سهل انگاری ها به جایی رسیده که مسئولان به صراحت می گویند : باید زدن ماسک اجباری شود تا شاید ایمنی و سلامت مردم تا حدی حفظ و جانشان در برابر کرونا حفاظت شود.
دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه اگر در شرایط کنونی، ماسک زدن اجباری شود بسیار عالی است، معتقد است: « در چنین شرایطی ماسک معمولی و دست دوز هم کافی است و حتما لازم نیست استاندارد باشد.»
حالا که کرونا ماندگار شده و قصد رفتن هم ندارد باید زندگی با کرونا را یاد بگیریم و او را بپذیریم.
مردم به دلایل و بهانه های مختلفی از ماسک زدن دوری می کنند؛ برخی از آن ها هنوز کرونا را جدی نگرفته اند و می گویند کرونا کجا بود!
برخی دیگر می گویند فاصله را رعایت می کنیم و دیگر نیازی به استفاده از ماسک نیست.
برخی از مغازه داران نیز به استفاده از پلاستیک و یا قرار دادن میز بین مشتری و خودشان اکتفا کرده اند و فکر می کنند همین کافی است و دیگر نیازی به استفاده از ماسک نیست.
اما بعضی دیگر عمل بینی را بهانه کرده اند و ماسک نمی زنند گویا خطر ابتلا کرونا را به حفظ فرم بینی ترجیح داده اند!
به گفته دکتر سیامک راکعی فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی به لحاظ علمی « افرادی که بینی خود را جراحی میکنند بعد از دو هفته به راحتی میتوانند ماسک بزنند و این امر هیچ فشار یا آسیبی به بینی وارد نمیکند.» اما به نظر میرسد ترس افراد از آسیب رسیدن به بینی تازه عمل شده باعث شده است که از ماسک استفاده نکنند.
بعضی از افراد هم مشکل تنفس با استفاده از ماسک را بهانه کرده اند.
دکتر شکوهی، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با تاکید بر لزوم استفاده همه افراد از ماسک برای جلوگیری از انتقال کرونا می گوید: «در این شرایط ماسک نمیزنیم که بیماری را نگیریم بلکه ماسک میزنیم تا اگر بیمار هستیم به سایرین منتقل نکنیم.»
از طرفی محققان، استفاده از ماسک، بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، مانند شستن مرتب دستها و فاصله گذاری فیزیکی، در پیشگیری از ابتلا به کوید ۱۹ را بی تاثیر می دانند.
برخی از افراد تمایلی به حفظ جان دیگران ندارند؛ همانند همانند رانندگانی که بدون توجه به قانون، تخلف می کنند و جان دیگران را به خطر می اندازند.
بسیاری از افراد سالم و یا دارای بیماری زمینه ای و نیز سالمندان از همان اوایل انتشار ویروس، خود را قرنطینه کردند و روزها و هفته ها حضور در محافل و مجامع و حتی خیابان و بازار را محدود کرده و رعایت توصیه های بهداشتی را اولویت اساسی زندگی شان قرار دادند اما عده ای بی تفاوت به سلامت خود و دیگران بی هیچ ملاحظه ای همه این اصول سلامت و بهداشت را در برابر کرونا نادیده انگاشته و جان دیگران را به خطر می اندازند.
از آنجایی که ماسکهای بازار به یک شکل تولید نمیشوند و حتی برای افرادی که حساسیت های خاص دارند مناسب و همچنین قیمت آن ها نسبت به اوایل شیوع این بیماری کاهش یافته و ثبات پیدا کرده است؛در نتیجه استفاده از ماسک هیچ گونه دشواری ندارد.
زدن ماسک از نیمه تیرماه اجباری می شود؛ اما چرا همیشه باید اجبار باشد تا کاری را انجام دهیم؟
اجبار چیست و کجای زندگی مان قرار دارد که حتی برای حفظ سلامتی خودمان هم باید باشد تا آن را رعایت کنیم!
با استفاده از ماسک می توانیم از شیوع این ویروس و انتقال آن به دیگران جلوگیری کنیم.
1717
نظر شما