محمد شریعتی دهاقانی، کارشناس خاورمیانه و رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه در گفتگو با خبر پاسخ این سوال که سوریها به طور مشخص چه می خواهند،را اینچنین داد:اساس و پایه مطالبات مردمی در سوریه آزادی در همه امور اعم از آزادی رسانه ای و آزادی فعالیت سیاسی است.
وی در ادامه افزود این مطالبات می تواند با حفظ نظام فعلی برآورده شود و دولت به اصلاحات مورد نظر مخالفان تن دهد. اصولا همه اعتراضات و انقلابات در مراحل اولیه همین مطالبه را دارند؛یعنی با حفظ نظام،فقط ایجاد اصلاحات را می خواهند.
دهاقاتی اظهار داشت اما در صورتی که اصلاحات موردنظر اعمال نشود، وضعیت تغییر کرده و زمینه اسقاط نظام فراهم می شود.اعطای آزادی های بیشتر به مردم،تغییر برخی از بندهای قانون اساسی سوریه از جمله بندی که حزب بعث را تا ابدالدهر رهبر سوریه می داند از مهمترین مطالبات مردمی است.16146
متن کامل این گفتگو را اینجا بخوانید.
نظر شما