عزاداری‌های محرم و صفر در استان قزوین برگزار می‌شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: عزاداری‌های محرم و صفر در قزوین در تجمع‌های محدود با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و در فضای باز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت‌الاسلام محمد جواد زهرایی، دیرکل تبلیغات اسلامی قزوین در آستانه فرارسیدن ماه محرم اظهار کرد: با شروع انتشار ویروس کرونا همکاری و تعامل با سایر نیروهای خدمت رسان مشارکت در امور درمانی برای کاهش آلام آسیب دیدگان در دستور کار هیئت‌های مذهبی قرار گرفت و شاهد خدمات ارزنده‌ای در این امور بودیم.
زهرایی بیان کرد: حضور نیروهای جهادی در کنار کادر درمانی، تولید ماسک در کارگاه‌های کوچک، توزیع مواد بهداشتی و ضد عفونی کردن معابر عمومی و مراکز جمعیتی با کمک طلاب و روحانیون جوان و هیئت‌های مذهبی از کارهای ارزشمندی بود که در ایام کرونا مورد توجه قرار گرفت.
او تصریح کرد: حضور طلاب جهادگر در تدفین فوت شدگان ناشی از بیماری کرونا در شرایطی که کمتر کسی جسارت این کار را داشت از مهمترین کارهای انسانی و اخلاقی بود که انجام شد.
این مقام مسئول بیان کرد: نیروهای دینی و متعهد مذهبی در کمک‌های مومنانه و مواسات بهترین همراه ما بودند و کارهای ارزشمندی را رقم زدند و توانستند به کسانی که معیشت آنها دچار آسیب شده بود نیز کمک کنند تا کارها معطل نماند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین یادآور شد: حفظ جان مردم و سلامت شهروندان برای ما اهمیت مضاعف دارد و هر جا که جان مردم در خطر باشد به‌عنوان نیروهای پیشگام و پیشرو در صحنه هستیم که مشارکت در کمک به حادثه دیدگان سیل و زلزله در ادوار گذشته گویای این موضوع است.
او با اشاره به دیدگاه‌های کارشناسی مسئولان بهداشتی مبنی بر ادامه حضور ویروس در جوامع اظهار کرد: مسئولان بهداشتی تاکید دارند که ناچاریم با کرونا زندگی کنیم و لازم است با وجود این ویروس برای برآورده شدن نیازهای حیاتی تلاش کنیم.
زهرایی گفت: در وضعیت کنونی باید بتوانیم همه نیازهای مادی و معنوی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی خود را در شرایط کرونا تأمین کنیم و این مهم مستلزم داشتن اطلاعات لازم و توجه به توصیه‌های کارشناسی و بهداشتی است.
حجت‌الاسلام زهرایی یادآور شد: همه این نیازها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی قابل جبران و تأمین شدن است و در این میان تجربه ماه‌های گذشته نیز می‌تواند راهگشا باشد.
او تصریح کرد: آموزه‌های دینی ما نشان می‌دهد مسلمانان در تنگنا و سختی معمولاً به ائمه معصومین و بزرگان دینی و مقربان الهی متوسل شده و در بسیاری از اوقات نیز دعایشان مستجاب شده و امروز نیز شاید بیش از هر زمان دیگری برای رهایی از شر ویروس کرونا به توسل به معصومین نیازمندیم.
دبیرکل تبلیغات اسلامی قزوین اظهار کرد: بخش مهمی از زندگی ما شعائر دینی و مذهبی و شور حسینی است و زندگی ما با عزاداری‌های حسینی و عشق و ارادت به معصومین شکل گرفته و تداوم دارد و بدون پشتیبانی معنوی از آموزه‌های دینی هرگز نمی‌توانیم به موفقیت و سعادت برسیم.
او گفت: امروز که بشر از یک ویروس نامرئی دچار چالش و مشکلات جدی شده به نظر می‌رسد بیش از هر زمان دیگری تقویت باورهای دینی و دعا و نیایش بتواند در آرامش روحی و روانی و تداوم زندگی مؤثر باشد لذا رسالت روحانیون در این عرصه سنگین و مهم است.
زهرایی افزود: بدون شک همه ما به مجالس عزاداری در ماه محرم و صفر نیازمندیم در عین حال با توجه به تاکید جدی دین اسلام مهمترین اولویت ما در سازمان تبلیغات اسلامی در ایام کرونا توجه به سلامت شهروندان و عزاداران حسینی است.
او بیان کرد: امسال به دلیل خطر آلودگی انتشار ویروس کرونا نحوه برگزاری عزاداری و راه اندازی دسته‌های سینه زنی و زنجیر زنی با سال‌های گذشته متفاوت است و همه برنامه‌ها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: با ابتکار و خلاقیت در برگزاری مراسم ماه محرم و صفر و محدود کردن حضور جمعیت در مراکز شلوغ و کنترل دسته‌های عزاداری تلاش می‌کنیم ضمن حفظ شعائر دینی به پروتکل‌های بهداشتی و توصیه‌های کارشناسان پایبند بوده و رعایت کننده خوبی باشیم.
زهرایی بیان کرد: ما ضمن این که دغدغه برگزاری عزاداری‌های محرم و صفر را داریم اما سلامت مردم هم برایمان اهمیت مضاعف دارد لذا با تشکیل جلسات متعدد با حضور کارشناسان بهداشتی مصمم هستیم در برگزاری عزاداری‌ها به آنچه کارشناسان توصیه می‌کنند عمل کرده و پروتکل‌های بهداشتی را نیز به دقت رعایت کنیم.
او تصریح کرد: مردم مؤمن و دوستداران سالار شهیدان ضمن وابستگی شدید به شعائر دینی به حفظ و رعایت نکات بهداشتی در این شرایط بسیار مصمم و ملزم هستند و بدون شک برای پیشگیری از هر گونه مشکلی به همه توصیه‌ها عمل خواهند کرد تا هم عزاداری‌ها برگزار شده و هم از احتمال آلودگی پیشگیری شود.
زهرایی اظهار کرد: در مناطقی که وضعیت قرمز دارند تجمع در مکان های مسقف نخواهیم داشت و برنامه‌های سوگواری ماه محرم و صفر در فضاهای باز مساجد و اماکن مقدس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می شود.
او گفت: دسته‌های عزاداری با محور محلات است و از تجمع در میدان آزادی و امامزاده حسین (ع) خودداری می شود و حرکت دسته‌های عزاداری هم با استفاده از ماسک و رعایت بهداشت صورت می گیرد.
این مقام مسئول بیان کرد: همه هیئت‌های عزاداری یک سفیر بهداشتی خواهند داشت تا ضمن یادآوری نکات بهداشتی نسبت به تأمین مواد ضدعفونی مورد نیاز دسته‌های عزاداری اقدام کرده و نظارت مؤثری در اجرای عزاداری‌ها و رعایت بهداشت داشته باشند.

48

کد خبر 1415310

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار