۱ نفر
۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۶
مشاور امنیت ملی آمریکا: ما باختیم

ایرنا نوشت:«رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در باره رد قطعنامه ضد ایرانی دولت ترامپ در شورای امنیت گفت: رای قدرت های اروپایی در سازمان ملل متحد در باره تحریم ایران مایوس کننده بود و ما امروز باختیم.

اوبرایان در گفت و گ با فاکس نیوز  درخصوص عدم حمایت قدرت های اروپایی همچون انگلیس، فرانسه و آلمان  از آمریکا در جلسه رای گیری شورای امنیت در زمینه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، گفت؛«این موضوع مایوس کننده بود اما نه تعجب آور».

وی گفت: امروز ما (آمریکا) باختیم ، اما هنوز تمام نشده است.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.

۸۲ روز دیگر مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت ترامپ سرنوشت خود را در سیاست خارجی به تمدید تسلیحاتی ایران گره زده است و می‌خواهد از آن برای تبلیغات استفاده کند.

ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در برجام خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام می‌دانند.  از این رو در رای‌گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنج‌شنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

رای گیری انجام شده با  ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق(آمریکا و جمهوری دومنیکن)و ۲ مخالف شکست خورد.

311311

کد خبر 1421791

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    11 44
    این اروپایی های زیاد حرفزن مستعمره آمریکا هستند تو مسائل مالی کاری از دستشان بر نمی آید تو‌رای هم نمیتوانستند منفی بدهند ممتنع دادند ما باید سر اینکه رای منفی ندادند بهشان فشار بیاوریم مه برایشان عادی نشود چون اینها دفعه بعد با یک کلک مثبت میدهند
    • FR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      حتی این قطع نامه هم اجرایی نشه بازم به ایران سلاحی فروخته نمیشه در عمل! مثل برجام! خود روسیه و چین هم به خاطر تحریم های امریکا، با ایران تبادلات بانکی ندارن! خود چین که یه زمانی خریدار عمده نت ایران بود الان ایران جزو ده تا کشور اول وارد کننده نفت چین نیستش! همه این فضاسازی های داخلی سر رای نیاوردن پیش نویس داخل کشور فقط جو روانی هست برای تحقیر امریکا! ولی در نهایت ایران بازنده اس! در واقع این مردم ایران هستن بازنده ان!
  • کارن IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    42 16
    پمپئو و اوبرایان هدف دیگری دارند ، آنها دنبال بهانه ای برای بجریان انداختن مکانیسم ماشه است . لذا تردیدی نیست که این پایان ماجرا نخواهد بود . ایران باید بلافاصله با وانمود کردن اینکه بر برجام متعهد است و دارد مفاد برجام را اجرا میکند ، هزینه سیاسی به جریان انداختن مکانیسم ماشه را برای آمریکا بالا ببرد . ولی تردید نکنید که مکانیسم ماشه بجریان خواهد افتاد و هر قطعنامه دیگری بر خلاف آنرا آمریکا وتو خواهد کرد . ایران در این اوضاع بهتر است یک ستاد یا کمیته مقابله با شرایط آتی (بعد از بجریان افتادن مکانیسم ماشه) ایجاد و تدابیری در این زمینه بیاندیشد .
    • IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      مثلافعال بشه چه تحریمی مونده که نکرده باشند؟
    • IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      ایران باید به همه طرفین این پیام رو برسونه که در صورت فعال شدن این مکانیزم از برجام خارج خواهد شد تا اندکی بازدارندگی ایجاد کنه
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    34 20
    مقامات آمریکایی : ما باختیم بد هم باختیم ! توی شورای امنیت 2 به 10 باختیم ! ما داریم به قهقرا میریم فقط بزارید بریم ما
    • IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      جالب بود
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    50 5
    چقدر این امریکایی ها حساس هستند از ما یاد بگیرند اقتصاد و پولمان نابود شده اما هنوز درشت گویی می کنیم.
    • IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      امریکا در این کارزار شکست خورده آن وقت شما موضوع دیگری را پیش می کشید.اگر قطع نامه تایید می شد چه می نوشتید؟
    • ایران IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
      0 0
      امریکا آغازگر این بازی بوده و حتا کشورهای اروپایی هم رای ممتنع دادند و ایران از موضوع حقوقی دفاع کرد و تاکنون پیروز شده است.به نظر شما این درشت گوییه؟
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    0 0
    ديگه اين حرفها جهت مصرف داخلي هم خريدار ندارد كدوم باخت يازده ممتنع و دو مخالف يعني نيم بند و ابكي
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    0 0
    حتما شما شكستشون داديد گفتند تحريم بي فايده است بايد كار اساسي انجام داد
  • مهران IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۵
    0 0
    زیاد به.اروپا.و.روسیه.چین.دلخوش.نکنید.با.کمی.باج.امریکا.به.این.کشورهها.ورق.به.نفع.امریکا.به.هم.خواهد.خورد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین