جلیل کوهپایهزاده اصفهانی در برنامه طبیب با گرامیداشت روز پزشک و روز داروساز و با اشاره به اینکه ما هم در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران دو نفر از همکارانمان را از دست دادیم و بیش از چهار هزار نفر از زیرمجموعهمان بیمار شدند، در خصوص نگرانی بیماران برای مراجعه به بیمارستانها در روزهای کرونایی گفت: اتفاقاً در ابتدای شیوع کرونا ما چون تمرکزمان بیشتر بر روی بخشهایی کرونای و آی سی یوها بود، در آنجا مشکلی نداشتیم و از سایر بخشها که ربطی به بیماران کرونایی نداشت به دلیل شل شدن پروتکلها ضربه میخوردیم.
وی گفت: بیماران امروز دیگر لازم نیست از این نظر نگران باشند، اگر بیمارانی نیاز به مراجعه به دکتر و بیمارستان دارند باید حتماً درمانشان را پیگیری کنند، نمیتوانیم چیزی را متوقف کنیم، در بیمارستانها هم امروز در خصوص درجه امنیت و رعایت مسائل بهداشتی و رعایت پروتکلها بیشتر از قبل سختگیری میشود و در دو سه هفته اخیر مراجعه به بیمارستانها برای موارد غیر کرونایی خیلی بیشتر شده است.
کوهپایهزاده ادامه داد: نسبت به ماههای اخیر بعد از افزایش موج دوم از اواسط مردادماه با رعایت مردم و اینکه بهتر توانستند با نظام سلامت همراهی کنند تا اینکه امروز یک شیب نزولی کاهش یابنده در سطح شاخصهای بیماری و مرگ را شاهد هستیم که امیدواریم با همین شکل با تمهیداتی که دولت در نظر گرفته و قوانینی که باید بیش از همه توسط خود مردم رعایت شود چون هیچ قانونی بالاتر از توجیه مردم نیست، بتوانیم بیماری را کنترل کنیم.
این مقام مسؤول همچنین در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا نیز اظهار کرد: فصل پاییز در پیش است و در این فصلها ویروسهای حاد تنفسی افزایش پیدا میکنند، اما چون راهکارهایی که در خصوص جلوگیری از انتقال کرونا وجود دارد در واقع جز راهکارهای مادر است، شاید با همین رعایتها بیماری آنفولانزا را هم از هر سال کمتر داشته باشیم و امیدواریم هر چه زودتر داروی مناسب به بازار بیاید.
به گفته وی، واکسن آنفولانزا که به صورت سالیانه تولید میشود از اواخر مهر و آبان به بازار میآید و امسال وزارت بهداشت خریدهای بیشتری داشته. امروز مستنداتی هست که افرادی که در مقابل آنفولانزا واکسینه میشوند بیماری کرونا ویروس را یا خفیفتر میگیرند یا نمیگیرند البته این موضوع در حد مقالات است و اثبات شده نیست، اما ممکن است واکسن آنفولانزا تا حدی در مقابل کرونا ویروس هم ایمنی بدهد. اما باید بدانیم اگر امروز حتی واکسن و داروی مؤثر هم داشتیم باز باید این رعایتها را اصلیترین اقدام قرار میدادیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص زمان ارائه واکسن کرونا هم گفت: هنوز هیچ واکسن مناسب توزیع جمعیتی نداریم، در کشور ما هم دو نمونه از این واکسنها در حال آماده شدن است، چون یک واکسن را از یک مسیر نمیسازند، یک واکسن ترکیبی وجود دارد، یک واکسن را از از طریق ویروس کشته شده میسازند، یک واکسن از نمونههای جهانی ساخته میشود، اما ما واکسن ملی را حتماً خواهیم داشت.
وی ادامه داد: گرچه وزارت بهداشت برای اینکه بتوانیم از امکانات بینالمللی هم در این زمینه استفاده کنیم و واکسنهای جامعتری هم داشته باشیم از کشورهای صاحب نام هم پیش خرید را شروع کردند که انشاالله تا آخر پاییز این نمونه واکسنها را خواهیم داشت، اما غیر از ایمنی که در سطح واکسن هست قدرت ایمنی سلولی هم باید در فرد تقویت شود تا این بیماری در آن رخ ندهد، اگر واکسن هم بیاید نمیتواند یک ایمنی صددرصدی بدهد، ایمنی سلولی هم غیر از ایمنی هورمونی از طریق واکسن باید بالا رود، افراد باید با پیادهروی، فعالیتهای ورزشی، تقویت ایمنی و تغذیه خوب قدرت ایمنیشان را بالاتر ببرند، ما باید سبک زندگی خود را عوض کنیم.
کوهپایهزاده در پایان در خصوص هزینه تست و بستری افراد در بیمارستانهای دولتی نیز عنوان کرد: در بیمارستانهای دولتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران برای مواردی که علت موجهی دارند و مشکوک به ابتلاء هستند از تست حلقی تا انتهای بیماری تا انتهای مسیر درمان با بیمه رایگان است، همچنین در تهران ۹۰ مرکز جامع سلامت داریم که هموطنان عزیز میتوانند با مراجعه به سایت سلامت در خصوص راهنمایی به مراکز راهنمایی شوند. اگر در بیمارستانهای زیرمجموعه ما از کسی هزینهای دریافت شد افراد میتوانند برای شکایت با سند و مدرک به دفتر بنده مراجعه کنند تا موارد را پیگیری کنیم.
نظر شما