فصل پاییز، فصل شکوفایی دوسالانه‌های هنرهای تجسمی است.

 از جمله دوسالانه‌هایی که تا به حال 9 دوره آن برگزار شده است، دوسالانه پوستر تهران است که در چند دوره اول، عنوانش دوسالانه گرافیک تهران بود. 27 مهر تا 27 آبان زمان برگزاری دهمین دوسالانه جهانی پوستر تهران است. دهمین دوره دوسالانه جهانی پوستر تهران از دی ماه سال گذشته، فعالیت خود را با انتخاب اعضای هیأت داوران و انتخاب آثار آغاز کرد و بر اساس فراخوان اعلام شده، در سه بخش اصلی، موضوعی و جنبی برگزار خواهد شد. البته بخش اصلی موضوعات فرهنگی و اجتماعی را شامل می‌شود و ویژگی این دوره دوسالانه پوستر تهران این است که آثار تک نسخه‌ای پذیرفته نمی‌شود.

دکتر محمد خزایی، دبیر این دوسالانه «انسان معاصر و محیط زیست» را به عنوان موضوع بخش موضوعی اعلام کرد و در معرفی برنامه‌های بخش‌های جنبی هم گفت: در کنار نمایش آثار سه هنرمند صاحب‌نام عرصه بین‌المللی در هنر گرافیک، آثار یکی از هنرمندان برجسته ایرانی نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.  پایان مرداد آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دوسالانه پوستر تهران است. دوسالانه پوستر تهران از دوره هشتم به یک بینال بین‌المللی تبدیل شد تا هنرمندان داخلی و خارجی در عرصه گرافیک با هم تعامل کنند و هنر گرافیک ایرانی و هویت اسلامی ایران به دیگر کشورها معرفی شود.  در دوسالانه دهم همچنین قرار است از «آلن فلیچر» از آلمان، «فوکودا» از ژاپن و «مرتضی ممیز» از ایران که در عرصه گرافیک جهان خوش درخشیده‌اند، تجلیل شود.

قباد شیوا، رئیس دوسالانه پوستر تهران، آیدین آغداشلو و حسین حلیمی از ایران، والنسیا روتریگز از مکزیک و میشل باتوری از لهستان را به عنوان داوران دوسالانه دهم معرفی کرده است. البته این فهرست با انصراف آیدین آغداشلو از داوری دوسالانه پوستر تهران با کمی تغییر مواجه خواهد شد. آغداشلو درباره انصرافش از داوری دوسالانه پوستر گفته است: «زمانی که داوری دهمین دوسالانه پوستر تهران از سوی دوست عزیزم آقای قباد شیوا به من پیشنهاد شد، تصور می‌کردم طبق روال معمول، انجمن صنفی طراحان گرافیک، عهده‌دار برگزاری این دوسالانه است، اما وقتی متوجه شدم که انجمن در این دوسالانه نقشی ندارد، از داوری در این دوسالانه انصراف دادم.» به نظر او بهتر است برگزاری دوسالانه‌ها به انجمن‌های تخصصی‌شان واگذار شود: «درست‌تر این است که دوسالانه‌های تجسمی با حمایت، هدایت و هماهنگی وزارت ارشاد همراه باشد اما برگزاری آن به انجمن‌های صنفی واگذار شود. چرا که این در شأن وزارت ارشاد نیست که با وجود گرفتاری‌های بسیار، همه کارها را از صدر تا ذیل خود بر عهده داشته باشد.»

او همچنین گفت: «انجمن‌ها به دلیل تخصصی بودن و این که ارتباط گسترده‌ای با هنرمندان مختلف دارند، بهتر می‌توانند دوسالانه‌ها را برگزار کنند به خصوص انجمن طراحان گرافیک که تاکنون 9 دوسالانه را با آبرومندی برگزار کرده است. معتقدم که هر چه قدر دولت مسئولیت‌ها را به عهده انجمن‌های صنفی که نماینده هنرمندان هستند و با رأی آن‌ها انتخاب می‌شوند، بگذارد، در مردمی کردن کار فرهنگ و هنر جلوتر رفته است.»

کد خبر 14302

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین