الشرق الاوسط در گزارش خود سعی کرده است نشان دهد که عامل ترور یکی از نزدیکان مالکی بوده

 روزنامه الشرق الاوسط روز دوشنبه به نقل از جلال الدین الصغیر، یکی از اعضای ائتلاف عراق یکپارچه، فاش کرد که نوری المالکی نخست‌وزیر عراق چندی پیش در معرض یک سوء قصد قرار گرفته که از آن جان سالم بدر برده است.

این روزنامه به نقل از این عضو ارشد ائتلاف عراق یکچارچه فاش کرد که یکی از اعضای تیم حفاظتی نوری المالکی قصد ترور او را داشته است. این عضو مجلس اعلای عراق با بیان اینکه چنین حوادث نامتبوعی در میان اعضای تیم حفاظتی موضوعی عادی است، خاطر نشان کرد که شخص نخست‌وزیر چند ماه پیش این موضوع را به او گفته و تأیید کرده است که یکی از این اعضا قصد ترور وی را داشته است.

الصغیر این ادعا را که عامل ترور یکی از نزدیکان و اقوام نوری المالکی بوده به شدت رد کرده و به روزنامه الشرق الاوسط گفته است که وی یکی از اعضای تیم حفاظتی بوده که بلافاصله دستگیر شده و هم‌اکنون در زندان است.

در همین حال روزنامه نیویورک تایمز نیز به نقل از جلال‌الدین الصغیر که مراسم نمازجمعه هفته پیش را در مسجد براثا برگزار کرد نوشت که یکی از اعضای تیم حفاظتی مالکی قصد ترور او را داشته است. این در حالی است که نزدیکان دیگر مالکی از این ماجرا اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. الشرق الاوسط نوشته است که موفق الربیعی، مشاور امنیت ملی نوری المالکی حاضر نشده است در این خصوص با خبرنگار این روزنامه گفت‌وگو کند.

با این همه روزنامه الشرق الاوسط در گزارش خود سعی کرده است نشان دهد که عامل ترور یکی از نزدیکان مالکی بوده و برای این کار به روال عرف در انتخاب محافظان در عراق اشاره کرده و نوشته است: «در عراق رسم بر این است که محافظان مقامات عالی رتبه از میان امین‌ترین افراد و نزدیکان و اقوام انتخاب می‌شوند تا از این طریق خطر خیانت آنها به کمترین حد ممکن تقلیل یابد.»

در همین حال عبدالهادی الحسنی یکی دیگر از اعضای ائتلاف یکپارچه که یکی از اعضای ارشد حزب الدعوه نیز هست، درخصوص وضعیت امنیتی این کشور ابراز نگرانی کرده و معتقد است از آنجا که همه چیز از سال 2003 و سرنگونی صدام تغییر کرده، این کشور زمان زیادی برای تشکیل تیم امنیتی گذاشته اما همچنان ضعف‌های زیاد در این تشکیلات وجود دارد. با این همه این عضو حزب الدعوه تأکید کرده است که در انتخاب اعضای تیم‌های حفاظتی وسواس زیادی به خرج می‌رود و عوامل مهمی چون پس زمینه‌های مذهبی، سیاسی، قومی و حتی قبیله‌ای آنها در هنگام به کار‌گیری لحاظ می‌شود.

با این همه الحسنی به الشرق الاوسط گفته است که شخص نوری المالکی همواره به عنوان یک چهره اصلی در صحنه سیاسی عراق در خطر سوء قصد است و هیچ چیز تضمین نمی‌کند که او از ترور برای همیشه مصون بماند. او می‌افزاید تصمیمات تحولگرایانه اخیر نوری المالکی در عرصه سیاسی این کشور این خطرات را نسبت به او بیشتر کرده است چرا که عراق هنوز به درجه‌ای از قدرت و ثبات امنیتی نرسیده است که بتواند صد در صد از شخصیت‌های خود محافظت کند.

کد خبر 14398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین