طبق اعلام بانک جهانی در صورت ادامه انقلابات در کشورهای خاورمیانه وضعیت اقتصادی جهان به مراتب بدتر از حال خواهد شد.
رابرت زولیک، رییس بانک جهانی در مقابل اعضای کمیتۀ پولی و مالی بین المللی(CMFI) اعلام کرده است تشدید ناآرامی ها و ادامه انقلابات در کشورهای خاورمیانه روند رشد جهانی را متوقف خواهد کرد.
وی همچنین تصریح کرد در صورت تداوم اوضاع نابسامان اقتصادی در خاورمیانه و شمال آفریقا به دلیل تحولات سیاسی در این کشورها باید منتظر بازتاب اقتصادی آن در کشورهای مختلف جهان خواهد داشت.
رییس بانک جهانی، سونامی و زلزلۀ ژاپن، انفجار نیروگاه هسته ای ژاپن را نیز به نابسامانی های اقتصادی آینده افزود.
به گفته بانک جهانی، انقلابات در مصر و تونس رشد اقتصادی این کشورها را در حدود سه درصد در سال 2011 در مقایسه با سال پیش کاهش داده است. به طوری که در حال حاضر رشد اقتصادی مصر دو و نیم و تونس یک و نیم درصد است.
اما در صورتی که قیمت نفت به طور منظم به دلیل بی ثباتی موجود در بازارهای جهانی و یا نوسانات تولید افزایش یابد،این احتمال وجود دارد که رشد جهانی شاهد رشد 3 دهم درصدی در سال 2011 و 1،2 درصدی در سال 2012 باشد.
رییس بانک جهانی همچنین افزود:به دلیل وقایع ژاپن، تحولات جهان عرب و همچنین نوسانات قیمت نفت، قیمت تولیدات کشاورزی بالاتر از معمول طی هفته های اخیر بوده است.
لزاکو / 16 آوریل 2011
/32
نظر شما