مدیر طرح توسعه میدان نفتی آزادگان درشرکت پترو ایران گفت: اگر شرکت های خارجی به تعهدات و تکالیفشان در مورد توسعه میدان آزادگان عمل نکنند، شرکت پترو ایران آمادگی دارد تا با استفاده از منابع مالی حاصل از تولید زودهنگام همین میدان کار توسعه آن را ادامه داده و به پایان برساند.
ناصرالدین افتخاربا اشاره به اینکه انجام پروژه آزادگان توانایی متخصصان ایرانی را به جهانیان نشان داد، گفت: شرکت پترو ایران اولین شرکت ایرانی بود که اپراتور میادین نفتی شد و به طور کاملا مستقل، وظیفه توسعه میدان آزادگان را برعهده گرفت و با تولید زودهنگام این میدان توانمندی های داخلی را به نمایش گذاشت.
وی با بیان اینکه میدان آزادگان یک میدان مشترک است و هرگونه تعلل دراستخراج از آن به زیان منافع کشور خواهد بود، افزود: شرکت پترو ایران توانست با تکیه بر توان متخصصان خود ضمن مطالعه جامع این میدان و با استفاده از امکانات داخلی ، به تولید50 هزار بشکه ای این میدان در فاز اول دست یابد.
مدیر طرح توسعه میدان نفتی آزادگان خاطرنشان کرد: علاوه بر دانش فنی و الزام در تسریع بهره برداری از این میدان، مشکلات فراوانی از جمله وجود مین و مواد منفجره در مناطق مرزی وحوزه فعایت پروژه و همچنین همجواری با تالار حورالعظیم و به طبع آن حفظ اکوسیستم منطقه، چالش های متعددی را در مسیر اجرای این پروژه ایجد کرد که البته این امر با توان و تلاش متخصصان ایرانی و با استفاده از تکنولوژی ها خاص با موفقیت به سرانجام رسید.
افتخار با بیان اینکه پترو ایران از معدود شرکت هایی است که دارای یک زنجیره ارزش کامل در فعالیت های بخش بالادستی بوده وآن را مدیریت می کند گفت: وجود ظرفیت های لازم در تمام بخش های مدیریتی و فنی واجرایی لرزه نگاری، زمین شناسی، ژئوفیزیک، مطالعات مهندسی مخازن، تهیه طرح جامع توسعه M.D.P، عملیات و خدمات حفاری، طراحی و اجرای تاسیسات سطح الارضی و... موجب شد تاعلاوه بر اعمال کیفیت در توسعه پروژه آزادگان، به تولید زودهنگام نیز دست پیدا کنیم.
مدیر طرح آزادگان گفت: کناره گیری شرکت اینپکس ژاپن و کاهش سهم 65 درصدی آن خللی در مسیر توسعه این طرح ایجاد نکرد و شرکت های ایرانی ازجمله پترو ایران توانستند با تکیه بر تجارب متخصصان خود، توان رقابت با شرکت های خارجی در عرصه های بالا دستی صنعت نفت را به اثبات برسانند.
وی میزان قرارداد این میدان را در ابتدا یک میلیارد و 26 میلیون دلار اعلام کرد وافزود: این بودجه برای این پروژه کافی نبود بنابراین شرکت نفت برای آنکه مبلغی نزدیک به دو برابر قبل را برای پروژه تامین کند با شرکت دیگری از چین وارد مشارکت شد که در حال حاضر 80 درصد سهم این پروژه به شرکت CNPCI چین و 20 درصد باقی مانده به شرکت نیکو اختصاص دارد./121
کد خبر 144796
نظر شما