محسن پاک آیین در گفتگو با ستاد حقوق بشر در پاسخ به این سوال که تابعیت، پناهندگی و مهاجرت شکل های مختلف اقامت در سایرکشورها هستند،اتباع افغانی با کدام شکل در ایران اقامت دارند، گفت:اعطای تابعیت شرایط پذیرش بسیار سختی دارد و معمولا مصوبه هیات دولت را می خواهد. پناهندگی نیز بر طبق موازین بین المللی به کسانی اعطا می شود که به خاطر نقض اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر در کشور خود در معرض خطر هستند و مجبورند که پناهنده شوند.
وی در ادامه ضمن اشاره به این موضوع که افغانها امکان گرفتن تابعیت ایرانی را ندارند،یعنی شرایط، برای این کار خیلی سخت است ،تصریح کرد از سوی دیگر نمی توان آن ها را در زمره پناهندگانی که به دلیل مشکلات حقوق بشری به ایران آمده اند،دانست. در واقع جنگ های متوالی در افغانستان باعث موج همیشگی مهاجرت به ایران بوده است.
سفیر سابق ایران در تایلند اظهار داشت البته پس از روی کار آمدن طالبان و حضور نیروهای نظامی خارجی در افغانستان،روند آمدن اتباع افغانی به ایران سرعت یافت.البته انتظار می رفت پس از روی کار آمدن دولت قانونی در افغانستان وضعیت مهاجرت بهبود یابد، اما به دلیل عدم توانایی نیروهای خارجی در تامین امنیت و اشتغال،افغانی های بیشتری به ایران آمدند.16146
متن کامل این گفتگو را اینجا بخوانید.
نظر شما