او می گوید هرگز به فوتبالیست فوقالعادهای نخواهد رسید که دهه 1970 را همپا با فرانس بکن باوئر آلمانی بهگونهای قبضه کرد و 3 جایزه معتبر توپ طلا را برد.
درخشش خیرهکننده روبن در 2 فصل اخیر و بخصوص فصل گذشته که تیم باواریایی با کار عالی وی فاتح لیگ و جام حذفی فوتبال آلمان و نایب قهرمان اروپا شد، خیلیها را به تمجید وسیع از روبن واداشته و عدهای حتی او را کرویف عصر جاری فوتبال هلند نامیدهاند.
چیزی که روبن 28 ساله آن را رد میکند و میگوید حدود و ثغور کار کرویف چیزی است که او هیچوقت به آن نایل نشده است.
روبن با اشاره به آن مرد جادویی دهه 1970 که از اواخر دهه 1960 مطرح شد و تا 1984 به بازیگری ادامه داد و همیشه شماره 14 را بر تن کرد، میگوید: «قیاس من یا هرکس دیگری با کرویف نشانه ناآگاهی فرد قیاسکننده است. او نه فقط یک افسانه در فوتبال اروپا و در تمامی جهان شناخته شده است بلکه به لحاظ فنی به حدود و ثغوری رسیده که من و نظایر من هرگز به آن دست نخواهیم یافت. بازی او به حدی پیشرفته بود که رسیدن به سطح آن نزدیک به غیرممکن است و او فوتبالیست ویژهای بود که شاید فقط هر 100 سال یک بار نظیر او ظهور کند.»
روبن همچنین در قیاس لیگهای متفاوتی که در آنها بازی کرده است (هلند با آیندهوون، انگلیس با چلسی، اسپانیا با رئال مادرید و آلمان با بایرنمونیخ) میگوید: «هر یک از این لیگها فرهنگ و هویت ویژه خود را دارند و بازی فوتبال در آنها بهگونهای مختص همانجا است و منتج از سیستمها و نگرشهای آن کشورها به شمار می آید و تشابهها، اندک و تفاوتهایشان بسیار است.
در انگلیس بازیها مبتنی بر توان جسمانی و روال کار فیزیکی و فوتبال رو به جلو و همراه با ارسالهای بلند است، در اسپانیا اوضاع کاملا در نقطه مقابل است و همه چیز به فن و مهارتهای تکنیکی منحصر میشود و همه میخواهند مجری یک بازی زیبا باشند.
در آلمان تیمها صاحب توان جسمانی، سازماندهی کامل و نظم و برنامهاند و در هلند که کارم را در آنجا آغاز کردم، نوعی از فوتبال بسیار پیشرفته گروهی متکی بر مدرنترین تاکتیکها حکومت میکند که شاید ضعف آن کوچ دائمی ستارههایش به سایر کشورها باشد. با این حال من از این که این همه جابهجا شده و از این فرهنگ به آن فرهنگ منتقل شدهام، گلهای ندارم زیرا مجموعه این مسائل متضاد مرا به بازیکن کاملترین بدل کرده است.»201
نظر شما