۰ نفر
۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۷:۱۳

رئیس سازمان پدافند غیر عامل با تاکید بر لزوم پیگیری حقوقی وزارت خارجه برای تهاجم سایبری علیه کشور، از کشف و بررسی دومین بدافزار جاسوسی با نام "استارس" خبر داد.

خبرگزاری مهر:

دکتر غلامرضا جلالی در خصوص بدافزار "استارس" که بعد از بدافزار "استاکس نت" توسط دانشمندان ایرانی شناسایی شد، گفت: خوشبختانه دانشمندان جوان ما موفق شدند که این ویروس را کشف کنند و هم اکنون ویروس "استارس" به آزمایشگاه ارائه شده است اما هنوز بررسی ها بر روی آن ادامه دارد و نتایج نهایی و قطعی در این رابطه بدست نیامده است.

وی در بیان علت تاخیر در شناسایی کامل بدافزار "استارس" گفت: ویژگیهای خاصی را در مورد ویروس "استارس" شناسایی کرده اند بطوریکه مشخص شده است که این ویروس هماهنگ و همساز با سیستم بوده ، تخریب آن در مرحله اول بسیار کم است به شکلی که ممکن است بعضا با فایلهای اجرایی دستگاههای دولتی اشتباه گرفته شود، بنابراین باید متخصصان ما ابعاد مختلف این ویروس را مورد ارزیابی قرار دهند تا همه ابهامات و اشکالات ما نسبت به آن برطرف شود و سپس اقدام لازم برای مقابله با آن انجام شود.

جلالی همچنین در خصوص مقابله با بدافزار "استاکس نت" گفت: باید به این موضوع توجه داشت که مقابله با ویروس استاکس نت به این معنی نیست که این تهدید بطور کامل برطرف شده است چون ویروسها یک طول عمر مشخصی دارند و ممکن است به شکل دیگری فعالیت خود را ادامه دهند.

وی تصریح کرد: بنابراین کشور باید خود را برای مقابله با ویروسهای بعدی آماده کند ، زیرا امکان دارد که ویروسهای جدید وقتی وارد سیستم ما شوند به مراتب از ویروس اولی خطرناک تر باشند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه مرکز "ماهر" (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد رایانه‌ای) تحت نظر شرکت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، این نوع ویروسها را کشف می کند، گفت: این مرکز بعد از شناسایی بدافزارها ساختار، فعالیتها و ظرفیتهای آنها را در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار می‏دهد و به عبارتی ویروس را "دی کد"(رمزگشایی) می کنند تا ببینند که این ویروسها چه فعالیتهایی را می توانند انجام دهد و سپس اقدام لازم را برای مقابله با آن به عمل می آورند.

وی همچنین درخصوص انجام عملیات تهاجمی به سایتهای دشمن گفت: با وجود اینکه آمریکائیها و اسرائیلی ها به سایتهای ما حمله می کنند و توجهی به مسائل حقوقی ندارند اما این موضوع به لحاظ حقوقی مسائل خاص خود را دارد و ما هم بعنوان یک ایرانی مسلمان به قوانین بین المللی پایبند هستیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اضافه کرد: ممکن است وزارت امور خارجه کشور نسبت به پیگیری حقوقی این موضوع کم توجهی کرده باشد و به نظر می رسد دستگاه دیپلماسی ما باید بیش از پیش به موضوع پیگیری حقوقی عملیات تهاجم سایبری علیه جمهوری اسلامی ایران توجه نماید ، زیرا خیلی از کشورها مثل روسیه هرگونه تهاجم سایبری را جنگ رسمی علیه خود تلقی می کنند.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد که اگر قرار است وارد این حوزه شویم باید چارچوب های قانونی آن هم به لحاظ حقوق بین الملل و هم به لحاظ حقوق داخلی را مشخص کنیم، در عین حال تصریح کرد: البته شاید کسی بطور شخصی سایتهای دشمن را هک کند ، ولی اگر دولت بخواهد بطور رسمی وارد این کار شود طبیعتا باید ابتدا ابعاد حقوقی این کار مشخص شود.

53

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 146370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    این جمله جالبه«ما هم بعنوان یک ایرانی مسلمان به قوانین بین المللی پایبند هستیم.»پس چراباافتخارمی گوییدفلان سایت دشمن راهک کردیم؟؟؟؟؟
  • حسین IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    تا زمانی که سیستم عامل و آنتی ویروس با حقوق مالکیت مادی و معنوی نداشته باشیم و صرفا فونت و نگارش را تغییربدهیم نخواهیم توانست از ترفندهای نفوذ و خرابکاری احتمالی با دیدگاههای مختلف مقابله نماییم. موارد ویروس و ... را وقتی شناسایی می کنی که اثری منفی از آن را شاهد باشیم. حال ممکن است آنچه منفی در یک زمان شناسایی و مشکوک میشویم چند ماه پیش تدابیر خرابکاری خود را انجام داده باشد.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    موضع اعلام نشده ما در برخورد با دشمن اين است هركس به ماصدمه بزند به اوصدمه مي زنيم اين حكم قران است
  • مهدی DE ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    ای کاش آقای ... پروژه لینوکس ملی رو بدون دلیل!!! تعطیل نمیکرد! کلی هزینه روی این پروژه شد تا یک سیستم عامل ملی داشته باشیم و درگیر ویروس و بدافزار نشیم اما با یک تصمیم اشتباه هر چه بافته بودیم پنبه شد! میلیونها هزینه کردیم برای این سیستم عامل و با یک تصمیم اشتباه هر چی بافته بودیم و پنبه کردیم و ... امیدوارم پروژه لینوکس ملی دوباره با گروه جدید و با جدیت بیشتر شروع به کار کنه! فقط امیدوارم البته ...
  • کوروش IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
    0 0
    نه بابا!دانشمندان ما 24 ساعته این توطئه را هم خنثی میکنند. ما خیلی دانشمند داریم . الان کشورهای دنیا نامه مینویسند که از دانش خودمون به اونها بدیم اما ما قبول نمیکنیم
  • صالح US ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
    0 0
    یکی نیست بگه مومن این حرف " بعضا با فایلهای اجرایی دستگاههای دولتی اشتباه گرفته شود" که میزنی یعنی چه؟ ویندوزی که رو سیستم من هست با آفیسش چه فرقی با سیستم های دولتی داره؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    0 0
    کدام پایبندی؟ پس چرا ویندوزمون غیر اصلی؟ دیگه اینکه همین آنتی ویروس هم ساخت خودشونه، آیا می شه امیدوار بود که هیچ اطلاعاتی رو ردوبدل نمیکنه؟ چون مطمئنم (هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیره) مخصوصا اطلاعات تا کی باید شعار بدیم؟ مگر دانشجو و دانشمند برنامه نویس کم داریم که هنوز دستمون بخاطر این برنامه ها باید جلو دیگران دراز باشه واز این موارد بترسیم؟