وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در سایه اقدامات گسترده صورت گرفته، میزان مصرف دخانیات در ایران از 14 درصد در سال 1383 به 11 درصد در سال گذشته کاهش یافته است.
'مرضیه وحید دستجردی' در همایش بین المللی 'زندگی سالم و مبارزه با بیماری های غیرواگیر' در مسکو گفت: تلاش برای کنترل استعمال دخانیات همواره از جمله اولویتهای جمهوری اسلامی در سیاستهای مربوط به حوزه بهداشت و سلامت بوده است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشگیری از استعمال دخانیات را حتی قبل از ابتکار عمل سازمان بهداشت جهانی در تدوین و تصویب کنوانسیون کنترل استعمال دخانیات، در محور سیاستگذاری های خود در زمینه بهداشت قرار داده است.
وی ادامه داد: ما اقدامات نظام مندی را در زمینه جلوگیری از تامین و استعمال دخانیات در کشورمان انجام داده ایم.
دستجردی اضافه کرد: با این وجود کشور ما نیز با چالش هایی در زمینه مبارزه با استعمال دخانیات مواجه است که قاچاق سیگار به کشور از جمله آنها است.
وی با بیان این مطلب که از این منظر ایران یکی از بازارهای هدف اصلی قاچاق دخانیات در منطقه شرق مدیترانه سازمان بهداشت جهانی است، ادامه داد: ایران برای مقابله با این پدیده 'دفتر ملی مبارزه با کالای قاچاق' را زیر نظر مستقیم نهاد ریاست جمهوری و 'دفتر ملی پیشگیری از استعمال دخانیات' را تحت نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد کرده است.
وزیر بهداشت کشورمان با بیان این مطلب که خوشبختانه نتایج چشمگیری در دو سال اخیر در زمینه کنترل و مبارزه با استعمال دخانیات کسب کرده ایم ، اضافه کرد: کاهش 40 درصدی قاچاق سیگار از جمله این دستاوردها بوده است.
وی تشریح کرد: چالش های مربوط به دخانیات، دلیل بر ضرورت همکاری های گسترده تر در سطوح منطقه ای و بین المللی بوده و نشان می دهد ما مجبور هستیم اقدامات صورت گرفته در زمینه تنظیم 'پیش نویس پروتکل مبارزه با تجارت قاچاق در تولید دخانیات' را نهایی کنیم.
وی تصویب نهایی این پروتکل را گامی ارزشمند در راستای کمک به کشورهای دارای مشکل در زمینه مبارزه با استعمال دخانیات دانست و گفت: مطمئنم که همکاری بیشتر با سازمان بهداشت جهانی در این عرصه به نفع تمامی کشورهای عضو خواهد بود.
234/45
نظر شما