۰ نفر
۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۳۵

واحد مرکزی خبر نوشت:

الجزیره گزارش داد: توافق آشتی اخیر دو جنبش فلسطینی فتح و حماس غیر منتظره بود. به گزارش این شبکه تلویزیونی، یک مسئول در جنبش فتح اعلام کرد محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس توافق نامه آشتی را در روز چهارشنبه آینده در قاهره امضا خواهند کرد.

امضای توافق نامه می تواند به رنج و آلام چهار ساله فلسطینیان پایان دهد.

این اختلافات باعث نقض آزادی ها در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه و تقویت دستگاه های امنیتی طرفین شد. شیرین ابوعاقله خبرنگار این شبکه در رام الله در گزارشی در این زمینه افزود: فلسطینیان برای اولین بار پس از چهار سال به این احساس رسیدند که به وحدت ملی و پایان دادن اختلافاتی که پیامدهای منفی در همه زمینه داشت، نزدیک شدند.

این اختلافات تنها یک درگیری میان دو طرف که سیطره خود را بر کرانه باختری و نوار غزه تحمیل کردند، نبود و آثار این اختلافات بر تمامی شهروندان فلسطین تاثیر داشته است.

سازمان های حقوق بشر تاکید کردند بازداشت های سیاسی خطرناک ترین پیامد این اختلافات بوده است.

شکنجه هایی صورت گرفت، نقش محاکم نظامی تقویت شد و آرای محاکم فلسطینی برای آزادی فلسطینیان در بسیاری از موارد اجرا نشد. عبدالله ابو سمهدانه دبیر جنبش فتح در غزه گفت: یک هفته در بازداشتگاه المشطل از سوی دولت حماس بازداشت شدم.

این یک هفته برای من شدیدتر از سالهایی بود که در زندان هایی اسرائیل بودم. خبرنگار این شبکه تصریح کرد: اختلافات میان دو جنبش حماس و فتح باعث شد بسیاری از فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه به دلیل وابستگی به یکی از این دو گروه نتواند شغلی به دست آورند به طوری که در کرانه باختری سیاست quotation mark سلامت امنیتی quotation mark اجرا شد به این معنا که فرد قبل از این که شغلی به دست اورد باید موافقت دستگاه های امنیتی را کسب کند.حتی این اختلافات در صدور گذرنامه فلسطینی نیز تاثیر داشته است. یک شهروند فلسطینی گفت: در صورتی که این توافق حاصل نشود این شهروند فلسطینی است که بهای اختلاف را می پردازد.

من از این وضع آسیب دیدم چرا که دولت رام الله برای من گذرنامه فلسطینی صادر نکرده است.

امیدوارم این توافق نهایی شود. خبرنگار این شبکه افزود: بسیاری از آزادی های عمومی نظیر آزادی بیان و در بسیاری از موارد آزادی تجمعات مسالمت آمیز لغو شد و جامعه مدنی بهای سنگینی به دلیل این اختلافات پرداخت. سمیر زقوت از مرکز حقوق بشر میزان گفت: فعالیت های گروه های جامعه مدنی در کرانه باختری و نوار غزه تحت شعارهای پوچ و به دلایل درگیری های سیاسی تضعیف شد. ممدوح العکر از هیات فلسطینی حقوق بشر نیز تصریح کرد: باید تلاش های زیادی برای خروج از پیامدهای این اختلافات صورت گیرد.

در صورتی که اراده سیاسی ، نیت صادقانه و فضایی از اعتماد متقابل میان طرفین شکل گیرد می توان از این وضع اختلافی خارج شد. خبرنگار این شبکه در پایان تصریح کرد: این بار هیچ نشست طولانی گفتگو میان طرفین درگیر برگزار نشد و رسیدن به این توافق سریعتر از پیش بینی هر فرد فلسطینی بوده است.

به سادگی می توان گفت اراده سیاسی حاصل شد که این توافق صورت گرفت و در صورتی که این اراده ادامه داشته باشد می توان هر چالشی را در آینده از بین برد.

5151

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 147437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =