نصراللهی: بستن توییتر ترامپ استانداردهای دوگانه غرب را آشکار کرد

ایرنا نوشت: رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه گفت: با بسته‌شدن حساب‌های ترامپ در شبکه‌های اجتماعی برای افکار عمومی آشکار شد که برخی ادعاها مثل جریان آزاد اطلاعات و بی‌طرفی غرب فقط شعار است و در عمل استاندارد دوگانه‌ای را شاهد هستیم.

اکبر نصراللهی اقدام اخیر شبکه‌های اجتماعی مبنی بر بستن حساب کاربری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را نقض آشکار ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر دانست و افزود: در این ماده حق دسترسی همه به تولید و انتشار اخبار و اطلاعات محترم شمرده شده است؛ آمریکا سال‌ها و بارها در مجامع مختلف، بر ادعا و شعار خودش مبنی بر آزادی بیان، جریان آزاد اطلاعات تاکید و بسیاری از کشورها را متهم به سانسور و سرکوب کرده است. سانسور و محدود کردن آزادی بیان اگر در حوزه کشورهای غربی اتفاق بیفتد بیشتر خودش را نشان می‌دهد؛ چون آنها مدعی این شعارها هستند.

این پژوهشگر رسانه‌ای افزود: ممکن است گفته شود کار ترامپ مخالف قانون و دموکراسی است که این نکته درست است. چون ترامپ در جهت ایجاد شورش و اغتشاش حرکت می‌کند، اما از طرف دیگر عملکرد توییتر و دیگر رسانه‌ها در جهت مسدود کردن حساب کاربری ترامپ ماهیت نظام رسانه‌ای غرب را آشکار کرده است.

وی کار ترامپ را زشت و خلاف امنیت ملی آمریکا دانست و گفت: با این حال نباید کل حساب توییتر او مسدود شود. ترامپی که ۷۰ میلیون رای آورد چرا نباید در توییتر تریبونی برای اظهار نظر نداشته باشد؟ این رفتار بر اساس شاخص‌های خودشان هم ناپسند است. توییتر می‌توانست مثل گذشته قسمتی از حرف‌های مغایر با امنیت ملی ترامپ را برچسب بزند یا حذف کند. بستن حساب او در توییتر با ۸۸ میلیون دنبال‌کننده بستن صدای مخالفان و نقض بی‌طرفی و جریان آزاد اطلاعات است.

نصراللهی با زیر سوال بردن اقدام شبکه‌های اجتماعی تاکید کرد: حق آزادانه تولید اطلاعات به این معنا نیست که یک روایت و یک حرف گفته شود. انتظار این بود که بسترهای رسانه‌ای غرب به مخالفان‌ آنها تریبون دهند و صرفا محتوایی را که تشویق به خشونت می‌کند برچسب بزنند.

این استاد ارتباطات اجتماعی مساله امنیت ملی را برای همه کشورها مهم عنوان کرد و توضیح داد: این اقدام توییتر نشان می‌دهد که امنیت ملی بر هر نوع کار رسانه‌ای اولویت دارد. در یازدهم سپتامبر هم دیدیم که وقتی پای امنیت ملی وسط باشد بقیه اصول کلاسیک رسانه‌ای موضوعیت ندارد؛ آمریکایی‌ها باید به کشورهای دیگر هم این حق را بدهند که در هنگام تهدید امنیت ملی حاکمیت برای رسانه‌ها محدودیت‌ها تعریف‌شده ایجاد کند.

وی با تشریح قدرت توییتر، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در عصر حاضر گفت: یک بخش خصوصی به تعبیر آقای ترامپ، حساب توییتری رییس جمهوری آمریکا را مسدود می‌کند. آنهایی که در کشور ما قدرت رسانه را باور ندارند، باید به این موضوع توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه با اشاره به اتفاقات چهار سال اخیر در آمریکا اظهار کرد: در دوره ترامپ بشریت به اندازه کل تاریخ این استانداردهای دوگانه و تعارض بین حرف و عمل را متوجه شد. حوادثی که در دوره ترامپ اتفاق افتاد دنیا را به یک کارگاه بزرگ رسانه‌ای و ارتباطات سیاسی تبدیل کرد و هر کسی توانست نقض آزادی اطلاعات را با چشمان خودش ببیند. رفتار کشورهایی که ادعای آزادی بیان داشتند و دیگران را به سانسور متهم می‌کردند، در برخی موارد عجیب و غیرمنتظره بود.

۲۴۱۲۴۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1474738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    27 2
    بابا شما دیگه کی هستید
    • FR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
      0 0
      یعنی دکترای رسانه کشورمون با این همه ادعا هنوز نفهمیده که دقیقا چی داره میگه و جالبه استاد دانشگاه هم هست! اقای نصراللهی بهترین تفکری که شما می تونید داشته باشید اینه که توییتر یک شرکت امریکایی هست که طبق باورهای خودتون اطلاعات شمارو از اینکه چقدر فعالیت میکنید چه پیغام هایی میدید و اینا به حکومت استکباری و جهانخوار امریکا میفروشه! به عنوان کسی که دکتری رسانه داره بهتر نیست که داخل شبکه های اجتماعی ایرانی که امنیت دارن و ازادی بیان زیادی دارن بدون استاندارد دوگانه فعالیت کنید و از شرکت های داخلی هم حمایت کنید؟! کلا همین بودن شما تو توییتر داره کل جایگاه شمایی که دکترای رسانه داری زیر سوال میبره حالا این وسط هم تحلیل های ابکی میذارید که ارتقا شغلی بگیرید برای ایکه درامدتون بیشتر بشه!
  • NL ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    7 2
    شما ناراحت ترامپ هستی ؟ شرط میبندم طرفدار ترامپی
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    4 4
    نمیدونستم که طرفدار ترامپی
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    2 0
    کتاب خبر نصرالهی رو در دوره کارشناسی روزنامه نگاری پاس کردم اما به ایشون توصیه می کنم تحلیل رسانه های آنلاین را بیخیال شه چون اصلا درکی از اونا نداره. همه این رسانه ها اصول مشخصی دارن که وقتی کاربران از اونا تخطی می کنن دست به کار میشن به صورت اتومات و یا پست ها رو پاک می کنن و در صورت تکرار تخلف از چارچوب های تعیین شده در نهایت حساب کاربری رو مسدود می کنن. من زمانی که در فیس بوک و یوتیوب فعال بودم چندین بار پست های من با ذکر این توضییح که خلاف قوانین جاری این دو رسانه اجتماعی هستند پاک شد. بخشی از این کار اتومات توسط ربات های این رسانه ها انجام میشه و بخشی با ریپورت شدن پست ها یا حساب ها توسط کاربران و اتفاقا در این مدت چهار سال ریاست جمهوری ترامپ برغم نقض قوانین توئیتر توسط ترامپ به نظرم توئیتر بسیار با او مماشات کرد. حقوق ارتباطات جمعی جای خودش، چارچوبهای رسانه های اجتماعی هم جای خودش
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    13 0
    درست فرمودن، سیاست های ما درسته که تویتر فیلتره ولی تمام مسئولین دارن.
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    16 0
    یا از عنوان استاد ارتباطات استفاده نکنید یا اگه استفاده می کنید مثه عضو یک گروه سیاسی تحلیل نکنید. ابتدا قانون موسوم به سکشن 230 درباره فعالیت شرکت های اینترنتی رو مطالعه کنید و بعد نظر بدهید آیا استاندارد دوگانه است یا عمل به قانونی که امثال توئیتر و فیس بوک را از مسئولیت ناشی از انتشار محتوا توسط اعضای این رسانه های اجتماعی برکنار داشته و در عین حال تأکید می کند این مسئولیت نامحدود نیست و موارد استثنا را بر می شمارد
  • محمد IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
    3 0
    ... هر جا ترویج خشونت باشد و هر کس باشد محکوم است