به گزارش خبرآنلاین ماجرا از یکی از بندهای الحاقی لایحه بودجه 90، آغاز شد. بر اساس این بند، سازمان تأمین اجتماعی موظف است به افرادی که بیش از 10 سال حق بیمه پرداخت نمودهاند و به سن شصت سال برای مردان و پنجاه و پنج سال برای زنان رسیدهاند یا به هر دلیلی در سنین کمتر از موارد فوق از کار افتاده شدهاند، متناسب با پرداخت حق بیمه، حقوق بازنشستگی آنان را پرداخت نماید.
تحلیل سلیمان ذاکر نماینده ارومیه از این بند این بود که به این ترتیب هرکسی حتی اگر فقط یک ماه نیز حق بیمه پرداخت کرده باشد، پس از فوتش، خانواده او میتوانند مشمول مستمریهای بیمهای شوند.
اما نماینده دولت به شدت مخالف این بند بود و گفت: سازمان تامین اجتماعی لب مرز است. کاری نکنید که 28 میلیون جمعیت تحت قرار داد این سازمان متضرر شوند.
وی با بیان اینکه نمی توانم برخی حرفها را از تریبون بزنم، ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی از بودجه عمومی استفاده نمیکند و دچار مشکلات فراوانی است. از این رو تحمل بار مالی بیشتر را ندارد. چطور کسی حتی اگر یک روز هم بیمه باشد و بمیرد، باید همه تعهدات سازمان تامین اجتماعی به خانواده اش پرداخت شود؟
نماینده دولت با بیان اینکه باید یک سقف زمانی برای دوره بیمه افرادی که شامل حال خدمات میشوند، در نظر گرفت، گفت: سازمان تامین اجتماعی از کجا بیاورد چنین تعهداتی را بپردازد؟
رئیس مجلس هم اگرچه این مصوبه را دارای بار مالی میدانست، اما نمایندگان به آن رای دادند ومصوب شد.
پس از آن احمد توکلی با فریاد درخواست بیان تذکر کرد و خطاب به لاریجانی گفت: گلویم گرفت از بس فریاد زدم! آقای رئیس اینقدر تعجیل نکنید!
ویبا بیان اینکه این مصوبه بار مالی زیادی برای سازمان تامین اجتماعی دارد و مجلس هم محلی را برای تامین آن در نظر نگرفته است، افزود: این سازمان یک بخش غیردولتی است وکمبود مالی دارد ونمی توان به نفع برخی، از مال مردم بزنیم. چون خیلیها تا 30 یا حتی 50 سال حق بیمه میدهند و از همین خدمات هم باید بهرهمند شوند نه بیشتر.
تذکر دیگر وی به مغایرت این مصوبه با قانون برنامه پنجم بود. این دو ایراد سبب شد که رئیس مجلس این مصوبه را مراعا گذاشته و دستور بررسی مجدد آن در کمیسیون تلفیق را صادر کند.
47/29
نظر شما