واکنش «ابتکار» به ممنوع‌الخروجی سرمربی تیم ملی از سوی همسرش

ایلنا نوشت: معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: وقتی هماهنگی یک زن با شوهرش برای خروج از کشور تبدیل به اجازه گرفتن از او می‌شود، بین زوجین کشمکش‌هایی پیش می‌آید که در نهایت حقوق زن تجزیه می‌شود، که این موارد باید پیش‌بینی شود.

معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، درباره مشکلات خروج زنان به خارج از کشور با اجازه شوهر گفت: گاهی زنان به دلیل شرایط شغلی و کاری مجبور به سفر هستند و در مواردی مثل انجام مسابقات ورزشی و علمی به عنوان نماینده‌ی جمهوری اسلامی باید در کشور دیگر حضور داشته باشند و در این شرایط اگر ورود و خروج زن به اجازه از همسر منوط باشد، ممکن است، کشمکش‌هایی بین زوجین به وجود بیاید که در این شرایط حقوق زن تجزیه می‌شود.

زن نباید استقلال فردی‌اش را از دست بدهد

وی ادامه داد: قرآن کریم به این موضوع تاکید دارد که زن استقلال مالی داشته باشد و به این شکل نیست که وقتی زن ازدواج کرد، همه‌ی فعالیت‌های اقتصادی او زیر نظر همسر قرار گیرد و استقلال فردی خود را از دست بدهد، حتی به طور مثال در خیلی از کشورهای دنیا زن‌ها وقتی ازدواج می‌کنند، اسم همسرشان را بر روی خود می‌گذارند که حتی در کشور ما هم چنین چیزی خیلی باب نیست، ولی در عین حال یکسری مسئولیت‌های متقابل هم مطرح است و قانونگذار نگرانی‌اش از این جهت است که اگر قرار بر شکل‌گیری یک خانواده است، ولی هرکس راه خودش را برود، احتمال از هم پاشیدن آن خانواده بسیار بالا است.

ابتکار افزود: بنابراین قانونگذار یکسری قراردادها و شروط ضمن عقد پیش‌بینی می‌کند که زنان بتوانند هویت خودشان را داشته باشند، چون این موضوعات از اقتضائات روز است و باید با این اقتضائات روز به شرایط نگاه کنیم.

جوانان نباید تصور کنند ازدواج دست و پایشان را می‌بندد

وی گفت: اگر دلمان می‌خواهد ازدواج خوب و درست ترویج دهیم، نباید این احساس در جوانان به وجود بیاید که ازدواج یک قراردادی است که دست و پای افراد را می‌بندد و مانع رشد فردی می‌شود و بنابراین نسبت به آن خیلی با احتیاط نگاه کنند.

ابتکار بیان کرد: وقتی هماهنگی یک زن با شوهرش برای خروج از کشور تبدیل به اجازه گرفتن از او می‌شود، بین زوجین کشمکش‌هایی پیش می‌آید که در نهایت حقوق زن تجریه می‌شود، که این موارد باید پیش‌بینی شود.

امروزه خیلی از کارها به عرصه‌های جهانی مربوط است/ بدبینانه نگاه کنیم

وی ادامه داد: به طور مثال خانمی که می‌خواهد در یک مجمع خارجی مقاله‌ای را ارائه دهد، یا در یک مسابقه‌ی بین‌المللی به نمایندگی از جمهوری اسلامی شرکت کند، به طور حتم نمی‌خواهد، تاثیر منفی بر نهاد خانواده‌اش بگذارد و چنین زنی قصد لطمه زدن به زندگی مشترکش را ندارد و تنها برای کاری که دارد می‌خواهد از کشور خارج می‌شود و برمی‌گرد، علاوه بر این باید به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که الان خیلی از کارها به  عرصه‌های جهانی مربوط است و نباید به این موضوعات بدبینانه نگاه کنیم و باید برای اینها راه‌حلی در نظر بگیریم.

معاون امور زنان و خانواده افزود: یکی از موضوعات که در حال پرداخت آن هستیم همین است که زنان با حفظ شئونات خانواده بتوانند استقلال کافی برای انجام فعالیت‌های خود در عرصه‌های مختلف اجتماعی داشته باشد.

زنان گاهی ناچار به گرفتن مهریه می‌شوند

ابتکار با اشاره به بخشنامه‌ قوه قضائیه برای جلوگیری از زندانی شدن محکومان مهریه و نیاز به لزوم بازنگری در مفاد قرارداد عقد، بیان کرد: در ارتباط با مباحث مختلف قوانین ازدواج و مرتبط با حقوق زنان، همچون موضوع طلاق نشست‌های تخصصی برگزار می‌کنیم، به خصوص نشست‌های تخصصی فقهی و حقوقی که در دانشگاه مفید انجام می‌شود و ابعاد مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهد. در موضوع مهریه هم همواره نگرانی خودمان را اعلام کردیم و اصلا علاقه‌مند نیستیم تا کسی به دلیل عدم توان پرداخت مهریه به زندان برود، چون هدف زندان رفتن یک همسر نیست، اما مسئله این است که اگر فرد از پرداخت مهریه استنکاف کرد، چه ابزاری باید وجود داشته باشد تا حق زن که مهریه است گرفته شود.

ابتکار افزود: زنان گاهی ناچار به گرفتن مهریه می‌شوند و شرایط برای آنها سخت می‌شود، تمام تلاش ما این است تا حق زنان نادیده گرفته نشود و یا تضعیف موقعیت زن را در دریافت حق‌شان نداشته باشیم.

تمایلی به زندان رفتن محکومان مهریه نداریم

معاون رئیس جمهوری بیان کرد: ما هم تمایل به این نداریم تا مردان به دلیل عدم پرداخت مهریه به زندان بروند، اما اگر این موضوع هم نباشد، ممکن است آن حداقل نگرانی که آقایان دارند و بابت آن گاهی مهریه را پرداخت می‌کنند، تحت تاثیر قرار بگیرد.

ابتکار با اشاره به عندالمطالبه بودن مهریه افزود: مهریه در هر زمانی که زن خواست باید پرداخت شود و گاهی عندالاستطاعه می‌شود، اما در اصل یکی از شروط عقد است و نمی‌توان مهریه را از اصل ماجرای عقد جدا کرد، چون به نظرم این تصور را هیچ کدام از حقوقدان‌ها هم قبول ندارند و امیدوارم به یک چارچوبی برسیم که با وجود ابراز نگرانی‌هایی که مطرح کردیم به یک راه‌حلی دست پیدا کنیم که حداقلِ ابزار دسترسی زن به حقش از بین نرود.

لزوم بازنگری در بعضی از شروط قرارداد عقد

وی ادامه داد: در بعضی از موارد ما هم به ضرورت، به بازنگری در بعضی از موارد قرارداد عقد پرداختیم و یکی از موضوعات نشست‌های فقهی و حقوقی در قم هم به این موضوع می‌پردازد و از سویی تاکید بر این است که قرارداد عقد، قراردادی دوجانبه است و قرار است به این واسطه یک خانواده تشکیل شود و خانواده یک نهاد است که اعضای دیگر هم به آنها اضافه می‌شوند.

ابتکار تاکید کرد: ما باید مواظب باشیم تا این نهاد آسیبی نبیند، به خصوص این که سرنوشت دو نفر و افرادی که بعد به آن اضافه می‌شوند، هم تحت تاثیر آنها است و حتی گاهی سالمندان هم به این نهاد اضافه می‌شود، بنابراین اهمیت این نهاد بسیار بالا است، اما نه از آن جهت که حفظ خانواده باعث تضعیف شدن حقوق اعضای خانواده شود، چون باید نگاه قرآنی ما به نهاد خانواده وجود داشته باشد تا این نهاد پابرجا بماند، اما در کنار آن حقوق فردی اعضای خانواده هم نباید پایمال نشود.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1487292

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • DE ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    5 1
    خانم ابتکار ، شما ننگی هستید در تاریخ ایران !
  • DE ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    4 6
    اگر شوهر این خانم که برای اداره تیم قصد خروج از کشور را دارد، مطمئن بشه که به لحاظ موقعیت و مالی به ایشون هم مساعدت خوبی میشه با کمال میل موافقت خواهد کرد نمونه اش همسر خانم ابتکار که اجازه میده ایشون بعنوان معاون رئیس جمهور ایران به دور دنیا سفر کاری داشته یاشه
    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
      0 0
      البته قیاس درستی نیست ولی خب بدم نگفتی
  • جوان خوابیده IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 4
    زمانی که ابتکار از دیوار خونه مردم( سفارت آمریکا) خیلی آس بود؟؟؟
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    1 0
    حرف نزنید عمل کنید
  • دامپزشک IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    1 2
    ابتکار=قهرمان سعود از دیوار
  • IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    عجب
  • DE ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    2 4
    مطابق آیه قرآن ، مرد می تواند حتی مانع خروج زن از خانه بشود ( بشرط عدم تمکین ...) !!...
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    عجب
  • امیر IR ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 1
    کم گند بزنید به زندگی مردم خانم ابتکار
  • کمال US ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    واله بخدا گناه داره که این خانم ابتکار وسر کار نگهداشیتن پس این بنده خدا کی میخواد بزندگی وشوهر وبچه اش برسه درسته کارشو بلده ولی انصاف هم خوب چیزیه کم از در این پست وا ون پست ازش کار بکشین
  • محمدی IR ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 3
    پس مرد فقط بانک یا خر باید مرد هم حقی داشته باشد
  • IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    تو رو خدا تو دیگه جمع کن تو که بخاطر بچه هات ویزای آمریکا بهت میدن مشکلی نداری که بخوای خودت رو تو دل اون ور آبی ها جا کنی
  • IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 5
    قانون اسلامه که دستو پاگیره
  • علیرضا IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    1 0
    این سخنان امثال خانم ابتکار بکلی غلط است از اساس احساسی و فرافکنانه و بی پایه و منطق است چرا که تمام مسئولیتها و تعهدات و وظایف و ضمانت ها و فشارهای اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی و ... همگی طبق قانون ایران و عرف جامعه، بدبختانه و متاسفانه روی دوش مردان است از همان آغاز ازدواج و انتخاب همسر و تشکیل خانواده شروع میشود و تا وقتیکه سرازیر قبر میشود ادامه دارد. پرداخت مبالغ بالای مهریه از زمان تنظیم سند نکاح صرفا براساس ترکیبی از عرف غلط و قانون، تهیه بیت، تهیه اسباب البیت، خرج و مخارج و هزینه های زندگی، نفقه، اجرت المثل، هزینه های فرزندان و ... همگی با ضمانت های محکم قانونی و قهری بر ضمه مردان بیچاره است و این در حالی است که زنان هیچگونه مسئولیت و وظایف قانونی محکم و باضمانت اجرایی لازم و کافی ندارند. حقوقی که به مردان اختصاص داده شده نیز با یک بی تفاوتی و عدم رعایت و عدم پذیرش زن بکلی نابود و از بین میرود. اما آنچه برای مردان بیچاره در یک زندگی باقی میماند انبوهی از مشکلات و وظایف و تعهدات قانونی و ... است. زن براحتی میتواند از زیر بار وظایف و مسئولیتها و تعهداتش در قبال مرد شانه خالی کند.
  • حسین IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    درودب‌ زنان اصیل ایرانی.این رییس امورزنان اگه تصمیم ب‌زن نسبت ب شوهرش وظیفه‌ وتعین تکلیف‌ ابتکاربخرج میده.تو عقدنامه یاسند ازدواج مهریه را گردن بیگیرد.حللله.ابجی.
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    2 1
    اگر همین اجازه ها نباشه ، ممکنه خیلی ها بدون اجازه مثل جنابعالی از در و دیوار بالا بروند . بیخودی شلوغ نکنید
  • ES ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    0 0
    تاسف
  • IR ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
    2 4
    جای این زن بودم یه دقیقه کنار هم چین مرد خود خواهی نمی ماندم
  • حرف حساب IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
    0 0
    تو مو می بینی و ما پیچش مو/ خانم ابتکار فقط در یک نمونه از تولید ماشین برقی کم مصرف در ۱۵ سال قبل جلوگیری کرد و روند پیشرفت خودروسازی را در ایران متوقف ساخت / حالا نگران کشمکش زن و شوهر شده
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
    4 0
    برای این قوانین ضد زن باید تاسف خورد
  • IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
    4 0
    امثال ایشون هرگز مدافع حقوق زنان نبودن و نیستند