پرورش بوقلمون، کاری پر سود و اشتغال آفرین

رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت : بوقلمون یک پرنده سخت‌جان است و حساسیت‌های مرغ را ندارد و پرورش‌ آن هم مثل پرورش مرغ تخصصی نیست، بیماری خاصی هم تهدیدش نمی‌کند تا نیازی به دریافت واکسن داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان رضوی : تنها واکسنی هم که دریافت می‌کند در ۱۵روزگی‌ است و بعد از دریافت این واکسن تعداد تلفات جوجه‌ها مشخص می‌شود.
تنها چیزی که باید رعایت شود این است که از ترس و استرس به دور باشند. دشمن اصلی سلامتی‌شان هم گرد و خاک است که باعث می‌شود ریه‌های این حیوان سفت شده و کم‌کم به بیماری برونشیت و تنگی‌نفس مبتلا شود.
پخش موسیقی خیلی ملایم درسالنهای پرورش بوقلمون باعث میشود تا صدای بیرون به گوش‌شان نرسد و دچار استرس نشوند
البته خیلی از جوجه‌ها با وجود همه این مراقبت‌ها باز هم به مرحله سوددهی نمی‌رسند، بعضی از این جوجه‌ها نطفه ضعیفی دارند و اصلا رشد نمی‌کنند. در واقع اینطور نیست که هر هزار قطعه‌ای که خریداری می‌کنیم سالم ازآب‌دربیاید.
سود آوری بالا تا ۵۰ درصد هزینه سرمایه گذاری، طولانی تر بودن دوره پرورش، کاهش فشار کاری و تنش روانی در مقابل مرغ و مقاوم بودن در مقابل بیماریها از جمله مزیتهای پرورش بوقلمون است .
حجت ایمانی مقدم گفت: در حال حاضر ۳ واحد پرورش بوقلمون پرواری و یک واحد بوقلمون مادر دارای مجوز و بالغ بر ۳۰ واحد بدون مجوزدرشهرستان مشهد فعال است .
درسال سه دوره می توان بوقلمون را پرورش 
میانگین وزن یک بوقلمون ۱۲ کیلوگرم است و سالانه در هر دوره ۳۵۰تن گوشت بوقلمون درشهرستان مشهد تولید میشود.
تعادل بخشی اولویت امروز جهاد کشاورزی است وچون تولید گوشت مرغ مازاد برنیاز است لذا تعدادی از واحد ها  در تولید بوقلمون فعالیت می کنند.
بوقلمون تنها حیوانی است که ۲نوع گوشت دارد؛ گوشت سینه این پرنده سفید و گوشت رانش قرمز است واز هر بوقلمون ۶۵درصد گوشت به‌دست می‌آید.
 چرم خام حاصل از پاهای این پرنده نیز برای تکه‌دوزی روی انواع کیف و کفش مورداستفاده قرار می‌گیرد.
بوقلمون پرنده ای است که به سرعت رشد می کند به طوری که یک جمجه ۴۰ گرمی در عرض سه ماه به ۱۵ کیلو می رسد .
گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل ۱ گرم چربی در هر ۳۰ گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم‏ چرب دارند، می‏توانند از آن استفاده کنند.
گوشت بوقلمون دارای ویتامینهای ب۱، ب۳،ب۶،و ب۱۲ و سرشار از اسید فولیک  و ویتامین آ است . کلسترول آن نصف گوشت قرمز است  .
همچنین چربیهای اشباع شده آن ۵ برابر کمتر از گوشت گوسفند  است .
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‌‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد، سیستم ایمنی را تقویت می‏کند.

48

کد خبر 1491801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =