به گزارش خبرآنلاین آذربایجانغربی، مسعود تجریشی در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش تراز دریاچه ارومیه از ۱۲۷۰.۶۲ به ۱۲۷۱.۲۳ در طی فعالیت ستاد احیا، گفت: یک سوم راه برای احیای کامل دریاچه طی شده است و ۷۵ درصد منابع مالی ستاد احیای دریاچه ارومیه صرف احداث سازه ای شده که تا اواخر بهار سال آینده تمامی آنها به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه کف دریاچه ارومیه عمق گرفته است، گفت: این خبر خوب به این معنی است که آب جدید وارد دریاچه شده و بسیار امیدوار کننده است و انتظار داریم با آب بیشتری که به سمت دریاچه ارومیه می آید، مردم بتوانند استفاده های تفرجگاهی نیز از این پهنه آبی داشته باشند.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه می تواند الگویی برای تمام دنیا باشد، افزود: در کتاب درسی دانش آموزان استرالیا به عنوان تجربه و مدیریت ناموفق از دریاچه ارومیه نامبرده شده بود، ولی ما در کوتاه ترین زمان با علم، توان و ابتکار داخلی توانستیم دریاچه را احیا کنیم که دستاورد بسیار بزرگی است .
تجریشی گفت: کاهش ۴۰درصدی مصرف آب در بخش کشاورری حوضه دریاچه ارومیه، تامین آب از منابع جدید، اقدامات مطالعاتی و نرم افزاری، افزایش حفاظتی و کاهش اثر، کنترل وکاهش برداشت از منابع آب سطحی وزیر زمینی حوضه وتسهیل و افزایش حجم آب ورودی به دریاچه از طریق اقدامات فیزیکی و سازه ای از جمله راهکارهای مناسب برای احیای دریاچه ارومیه بوده است.
وی افزود: در سال ۹۳ حجم مساحت دریاچه ارومیه ۱۶۱۰ کیلومتر مربع بوده که اکنون به ۲۸۳۵کیلومتر مربع رسیده است ضمن اینکه حجم کل حقابه دریاچه ارومیه از محل رودخانه ها حوضه دریاچه ارومیه ۲۵۷۸میلیون متر مکعب آب است و با توجه به نیاز آبی دریاچه ارومیه برای احیا به ۳۴۲۶میلیون متر مکعب آب، ۱۴۲۰ میلیون متر مکعب آب از طریق لایروبی رودخانهها و سر دهنه سازی ، ۹۸۸میلیون مترمکعب آب آن از محل افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب بخش کشاورزی و ۳۰۲میلیون متر مکعب آب از محل انتقال پساب تصفیه خانه ها تامین می شود.
وی خاطرنشان کرد: با بهره برداری از تونل انتقال آب نیز ۶۲۳ میلیون متر مکعب آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی خواهد شد.
48
نظر شما