به گزارش خبرآنلاین، ماجرا از آنجا آغاز شد که نمایندگان با تذکرات پیاپیشان نسبت به ادغام وزارتخانهها بدون کسب اجازه از مجلس تذکر دادند و توضیحات میرتاجالدینی هم انها را قانع نکرد. تذکرات شفاهی پایان جلسه علنی هم آنقدر پرتعداد بود که مجلس دیرتر از همیشه تعطیل شد.
در یکی از این تذکرات، مصطفی کواکبیان نماینده سمنان گفت: حالا که معاون رئیسجمهور هستند بیایند بگویند که چرا به تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان پاسخ نمیدهند؟
به این ترتیب برای دومین بار تریبون در جلسه امروز در اختیار میرتاجالدینی قرار گرفت تا به دستور شهابالدین صدر که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، به سوالات نمایندگان پاسخ بدهد. اما او به جای جواب گفت: تذکرهای شفاهی نمایندگان را در پایان جلسه علنی، برخلاف آئین نامه داخلی مجلس است! این تذکرها باید در قالب سوال مطرح شوند.
وی افزود: این تذکرهای شفاهی که نمایندگان بیان می کنند و آقای صدر نیز آنها را به ما ارجاع می دهند طبق آئین نامه داخلی مجلس نیست.در دورههای گذشته مجلس نیز این امر رواج نداشته است. این گونه تذکرها باید در قالب سوال مطرح شوند تا وزیر مربوطه نیز فرصت پاسخگویی در مجلس را داشته باشد.
صدر هم به کنایه در پاسخ به میرتاجالدینی گفت: صحبتهای آقای میرتاج الدینی هم به نوعی تذکر شفاهی بود! البته موضوع تذکرها در هیات رئیسه در حال پیگیری است که ببینیم روال آنها چگونه است.
پس از وی، امیدوار رضایی عضو هیات رئیسه مجلس در پاسخ به اظهارات معاون پارلمانی رئیس جمهور مبنی بر این که تذکرات شفاهی آخر جلسه قانونی نیست، گفت: نمایندگان طبق ماده 182 آئین نامه داخلی می توانند تذکر شفاهی بدهند. در این ماده آمده است نمایندگان میتوانند برای اجرای آییننامه داخلی یا داخل دستور و یا خارج از دستور تذکر بدهند.
وی با اشاره به اینکه در ماده 33 آئین نامه داخلی آمده است نمایندگان میتوانند جهت اجرای قوانین مصوب خود تذکر شفاهی بدهند، ادامه داد: در نتیجه تذکر شفاهی آخر جلسه برای پیگیری قوانین مصوبه مجلس هست آن طور که میرتاج الدینی می گوید غیرقانونی نیست.
/2929
نظر شما