رسول شقاقی: طبق اعلام شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا، این شرکت در سه ماه نخست 2011 با فروش 2.2 میلیون دستگاه خودرو به سودی برابر با 3.2 میلیارد دلار رسیده است. این وقتی جالب است که بدانیم جنرال موتورز دو سال پیش اعلام ورشکستگی کرد و دولت آمریکا از محل مالیاتهای مردمی تملک این شرکت را برعهده گرفت اما با عدم دخالت در برنامههای بازسازی و اعتماد به تصمیم مدیران این مجموعه هم اینک میتواند مالیات شهروندان آمریکایی را به خزانه بازگرداند و بار دیگر این شرکت خصوصی شود.
غول آمریکایی از همان ماههای اولیه اعلام ورشکستگی با برنامه نشان داد. آنها ابتدا سهام خود در دوو کره جنوبی را افزایش دادند. اقدامی که گرچه باعث تعجب شد اما نشان داد جنرال موتورز به هیچ وجه حاضر نیست سایتهایی که این غول را از منطقهای خاص محروم میکند جدا شود. همان موقع پیشبینی میشد جنرال موتورز سختگیری زیادی برای فروش شعبه اروپایی خود یعنی اپل داشته باشد. آنها در نهایت نیز آن قدر معامله را «لفت» دادند تا با بهبود فروش و خروج از بحران جهانی اقتصاد از خیر آن بگذرند و همچنان جایگاه اروپایی خود را حفظ کنند.
تاخت و تاز برندهای جنرال موتورز در چین مخصوصا شورلت نیز نشان داد همچنان این برندها میتواند خوب بفروشند به شرط آنکه در بازارهای جدید نیازهای جدید مشتریان را با نام افسانهای محصولات خود پیوند دهند. نتیجه سرمایهگذاری در چین و بر روی خودروهای جدید علیرغم مشکلات مالی بود.
اما این دست و دل بازیها در آمریکا نه تنها در برنامه نبود بلکه سختگیری اصلی نیز بیشتر شامل حال بازار داخلی شد. پونتیاک تعطیل و برای برندهای دیگر برنامههای جدیدی ارائه شد که نتیجه کوتاه مدت آن بیکاری آمریکاییها بود. جنرال موتورز توانست با تکیه بر تصمیمات اینچنینی زنده بماند تا خیلی زود به سود برسد. آنها در ابتدای سه ماهه سال قبل میلادی 865 میلیون دلار سود کرده بودند اما شیرینی سود سه ماهه اول امسال که برای نخستین بار از سال 2004 میلادی برایشان محقق میشود بیشتر است.
آنها به زودی با پس دادن وامهایی که از دولت گرفتند نقش دولت آمریکا را به کمترین حد خواهند رساند و بعید نیست با مشکلاتی که شرکتهای ژاپنی پس از زلزله مهیب در این کشور با آن مواجهند خیلی زود فاصله خود را با رقیب اصلی خود یعنی تویوتا کاهش دهد.
در واقع کسی فکر نمی کرد آنها به این زودی شایسته تقدیر شوند.
/3333
نظر شما