۱ نفر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
چرا «روز قدس»، چرا حمایت از «فلسطین»؟

قدس، قبله نخستین مسلمانان جهان، سرزمین اصلی و موطن هزاران آواره مسلمان فلسطینی است که استکبار جهانی توسط صهیونیسم جنایتکار، از سال 1948 آن سرزمین را از دست ساکنانش خارج ساخت و تحت سلطه نیروهای اشغالگر قدس قرار داد.

این توطئه از همان اولین سالهای اجرا، با مقاومت مردم مسلمان فلسطین و اعتراض مسلمانان و انسان‌های آزاده و بیدار دل جهان مواجه شد . پس از پیروزی انقلاب، امام خمینی(س) در اولین فرصت روزی را برای به نمایش گذاردن حساسیت جهانی نسبت به سرنوشت قدس و نجات آن از چنگال صهیونیست‌های جنایتکار، به عنوان «روز قدس» تعیین و پیامی به همین مناسبت صادر نمود.

امام در این پیام که روز16 مرداد 1358 در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان سال 1399 هجری قمری خطاب به مسلمانان جهان صادر شد، چنین فرمود:
«من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم، که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، و بویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران می‏کند. من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی می‏خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‏کنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است، و می‏تواند تعیین‏کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم‏.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 267)
و بدین سان پیام امام راحل، نور امید به دل مظلومان فلسطینی تاباند و میلیون‌ها انسان آواره و مبارز را برای مقابله عملی با توطئه‌های رژیم اشغالگر قدس و آمریکای جهانخوار مصمم‌تر و استوارتر کرد.
دور اندیشی امام خمینی(س) در آن دوران حساس موجب شد که نه تنها ریشه درخت مقاومت در برابر صهیونیست ها و حامیان غربی شان خشک نشود، بلکه محمل جدیدی برای اتحاد مسلمانان جهان با محوریت آزادسازی قدس ایجاد شد.
امام خمینی(س) با طرح روز قدس به طور عملی نشان داد که مشکلات مسلمانان مانند دانه های زنجیر به هم پیوسته اند و آنان نباید اجازه دهند که دشمنان امت اسلامی با اتکا بر تفاوت های مذهبی و نژادی در جهان اسلام تفرقه اندازی کنند و توطئه های سوء خود را پیش ببرند.

کلام پایانی این که:
در اندیشه سیاسی امام خمینی رهایی اولین قبله گاه مسلمین و پایان یافتن مظلومیت مردم فلسطین از اصولی ترین مسائل جهان اسلام است و ایشان از همان ابتدای شکل گیری صهیونیست بر این نکته ی حساس انگشت گذاشته و کشورهای اسلامی را به اتحاد و همکاری در خصوص این مساله مهم وا داشته است.

اندیشه راهبردی امام خمینی (ره) در تعیین روز جهانی قدس که از آن به عنوان روز مبارک و وحدت آفرین یاد می شود، تحولات بزرگی را در معادله رویارویی با رژیم غاصب صهیونیستی پدید آورد. اکنون مسلمانان جهان بیش از هر زمان دیگری برای آزادی قدس شریف و نابودی این غده سرطانی جان بر کف ایستاده اند و به دشمنان ثابت خواهند کرد هیچ قدرتی نمی‌تواند فریادهای حق‌طلبانه و ظلم ستیزانه را در گلوی مسلمانان خفه کند.
پیام هرساله "روز قدس"برای دشمنان این است که  بدانند، مسلمانان جهان اسلام در راستای حمایت از قدس شریف و مسجد الاقصی و همچنین دفاع جانانه از مردم مظلوم فلسطین و محو رژیم سفاک و صهیونیستی اسرائیل، فریاد حمایت خود از مردم فلسطین راهرساله رساتر سر می دهند و بیش از گذشته خشم و انزجار خود از این غده سرطانی را ابراز و به دشمنان گوشزد می‌کنند که فلسطین به عنوان پاره تن جهان اسلام هیچ گاه به فراموشی سپرده نمی‌شود و
حرکت در مسیر جهاد سیاسی، رسانه‌ای و مردمی تا رسیدن به خواسته و مراد امت اسلام که همان آزادی قدس، مسجد الاقصی و مقدسات اسلامی در سرزمین اسرا و معراج است، ادمه دارد.

*مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1512150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =