فیلم صامت «هنرمند» ساخته میشل هازاناویسیوس کارگردان فرانسوی که درمورد یک ستاره سقوط‌کرده سینمای صامت هالیوود است، روز یکشنبه همه را در جشنواره کن شگفت‌زده کرد.

به گزارش خبرآنلاین، نمایش «هنرمند» که یکی از 20 فیلم بخش مسابقه اصلی شصت و چهارمین جشنواره فیلم کن است با تشویق بسیار تماشاگران همراه شد و لحظه‌های خنده‌دار بسیاری هم داشت. آن هم در دوره‌ای از جشنواره کن که همه منتظرند ببیندد فیلم‌ها غیر از انحراف اخلاقی و خانواده‌های ازهم‌پاشیده موضوع دیگری دارند یا نه.

فیلم در هالیوود به طور سیاه و سفید فیلمبرداری شده و در آن ژان دوژاردن نقش جرج والنتین را بازی می‌کند، قهرمان فیلم‌های صامت سال 1927 که دو سال بعد با رونق گرفتن سینمای ناطق از عرش به فرش می‌افتد.

بره‌نیس بژو نقش پپی میلر، بازیگر پرطرفدار فیلم‌های ناطق را بازی می‌کند که یادش نرفته چطور والنتین به او کمک کرد در دنیای نمایش ترقی کند. جان گودمن نیز نقش اَل زیمر را بازی می‌کند که رئیس یک استودیو فیمسازی است.

از همین حالا کمپانی موفق هالیوودی برادران واینستین حق پخش «هنرمند» را خریده‌ به این امید که فیلم موفقیت «سخنرانی پادشاه» بریتانیایی را در آمریکا تکرار کند. موفقیت «هنرمند» در کن می‌تواند نقش مهمی در شهرتش میان مردم شود.

هازاناویسیوس که تا پیش از این با مجموعه فیلم «OSS» نقیضه‌هایی بر فیلم‌های جاسوسی شناخته می‌شد، از ماجراجویی خود در سینمایی که همه فکر می‌کردند سال‌هاست منقرض شده خرسند است.

این کارگردان 44 ساله که برای ساخت موسیقی فیلم از همکاری لودویک بورس، دوست قدیمی‌اش و حاشیه صوتی ارکسترال غنی او بهره برده، گفت: «فیلمی کاملا بصری است. سینمای ناب است. نمی‌دانستم موفق می‌شوم یا نه.»

هازاناویسیوس هم مانند بازیگران فیلمش تا توانسته فیلم‌های صامت (از جمله آثار چارلی چاپلین) را تماشا کرده تا راز داستانگویی بدون استفاده از کلام را کشف کند.

او خیلی زود متوجه شد طنز کنایی ضربه‌ای به فیلم نمی‌زند. «یک فیلم صامت تجربه‌ای خاص را بر بیننده تحمیل می‌کند. بهترین راه برای تعریف داستانی ملودرام یا عشقی از طریق فیلم صامت است.»

از طرف دیگر بژو، که متولد آرژانتین است و در فرانسه بزرگ شده برای ایفای نقش خود از قهرمانان زن فیلم‌های صامت و فیلم «دختر شهری» اثر شاخص محصول 1930 اف.دبلیو. مورنو الگو گرفته است.

این بازیگر گفت: «بازیگران صامت بدون اینکه کار زیادی انجام دهند احساسات بسیاری را به نمایش می‌گذارند. وقتی می‌خواستم وارد این پروژه شوم می‌ترسیدم. نمی‌دانستم از عهده بازی برمی‌آیم یا نه... اما عجیب اینجاست که حرف نزدن آزادی بسیاری به شما می‌دهد. مثلا دستت برای بازی بازتر است.»

دوژردن با بژو موافق است؛ «گاهی فیلم‌ها پر از حرف هستند. سکوت تجربه شگفت‌انگیزی است.»

حضور فیلمی چون «هنرمند» با فضای دلنشین آن در کن درحالی است که فیلم‌های پخش شده تا به امروز مانند «باید درمورد کوین حرف بزنیم» ساخته لین رمسی از بریتانیا و «زیبای خفته» ساخته جولیا لی از استرالیا فضایی تلخ و سنگین داشتند.

«هنرمند» در آخرین روزها به جشنوراه کن و بخش اصلی رقابتی پیوست.

خبرگزاری‌فرانسه / 15 مه / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

58241

کد خبر 151274

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =