آفتاب نوشت:

خوش‌چهره ضمن تاکید بر اینکه مردم ما استحقاق فقری که الان گریبانش را گرفته است را ندارند، گفت: وضع موجود هیچ ربطی به اسلامی بودن اقتصاد کشور ندارد، بلکه اتفاقا به دلیل دور شدن از ارزش‌ها و دستورات دینی و اسلامی است.

آخرین سخنران همایش ششم جای پا با موضوع الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دکتر خوش‌چهره عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدرس اقتصاد بود. 

به گزارش خبرنگار خانه شهریاران جوان چهاردهمین جلسه‌ی کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوع موانع پیش‌روی الگوهای دینی پیشرفت با حضور دکتر خوش چهره برگزار شد مجری برنامه او را از جمله چهره‌های سیاسی فعال و خلاق انقلاب اسلامی معرفی کرد که همیشه می‌خندد، مقام قهرمانی ورزشی دارد، پیراهن آستین کوتاه می‌پوشد و در بین نخبگان جامعه هم هوادارنی دارد. با این تعاریف دکتر خوش‌چهره با تشویق حاضرین به روی صحنه آمد. خوش‌چهره صحبت‌هایش را با این جمله آغاز کرد که پیشرفت را خیلی‌‌ها معادل توسعه می‌دانند. در حالی که تاکید مقام معظم رهبری بر این بوده است که واژه توسعه تداعی‌گر مفهوم غربی بهبودی وضع موجود است که اگر به جای آن از واژه‌‌ی پیشرفت استفاده شود مفهوم بهتر و کاربردی‌‌تر خواهد داشت. 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از اقتصاددانان بزرگ دنیا وجود اخلاقیات در اقتصاد را لازمه‌‌ی پیشرفت می‌دانند افزود، با اینکه در دین هم عمران و آبادی مطرح است و بر آن تاکید فراوان شده است اما در کنار آن سیر تکاملی انسان هم لحاظ شده است که در واقع به معنی اهمیت اخلاقیات و معنویات است. خیلی از غربی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اقتصاد کنونی با یک نوع ناامنی برای افراد و جامعه همراه است. 

خوش‌چهره تاکید کرد: اگر می‌خواهیم الگوی اسلامی برقرار کنیم اول باید درک درستی از رشد اقتصاد همراه با عدالت اجتماعی داشته باشیم متاسفانه امروز وقتی صحبت از پیشرفت اقتصادی به میان می‌آید اول همه سراغ سرمایه‌های مادی می‌روند و در مرحله‌ی بعد به سرمایه‌های انسانی نظر دارند. در حالی که آنچه بیش از سرمایه‌ی مادی و سرمایه‌ی انسانی وحتی سرمایه‌های علمی مطرح است، سرمایه‌های اجتماعی است. مثلا انقلاب اسلامی ما نمونه‌ی بارز سرمایه ‌گذاری اجتماعی است این سرمایه مبتنی بر یک باور و اعتماد عمومی است که این باور از شفافیت و صداقت نظام حاکم سرچشمه می‌گیرد نه با تزریق و تلقین. مشکل اقتصاد ما این است که پیش از اینکه به فکر استفاده از ظرفیت‌های موجود باشد، به جذب سرمایه‌های مادی خارجی نظر دارد که در واقع این الگوی سرمایه‌داری بزرگترین مانع بر سر راه پیشرفت اقتصاد کشور است. 

خوش‌چهره با اشاره به اینکه یکی دیگر از موانع علم در راه پیشرفت اقتصاد، رشد واردات است افزود: متاسفانه ما در ده سال گذشته با شیوه‌ی واردات روز افزون برای ایجاد توازن در بازار روبرو بوده‌ایم که هر سال هم رکود سال گذشته برای تولیدکننده‌‌ی خارجی است. 

خوش‌چهره در پایان سخنانش ضمن تاکید بر اینکه مردم ما استحقاق فقری که الان گریبانش را گرفته است را ندارند، گفت: وضع موجود هیچ ربطی به اسلامی بودن اقتصاد کشور ندارد، بلکه اتفاقا به دلیل دور شدن از ارزش‌ها و دستورات دینی و اسلامی است. 

این استاد اقتصاد در ادامه با ابراز بی‌علاقگی به پرداختن به موضوع هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: از ‌آنجا که بحث هدفمندی که از دولت اصلاحات مطرح بوده الان تبدیل به قانون شده من دیگر تمایل ندارم در موردش صحبت کنم اما به طور خلاصه همین رامی‌گویم که هدفمند کردن یارانه‌ها در اساس مبحث خوبی است ولی نه با هر شیوه و روش اجرایی. نباید این طرح با ابزارهای سیاسی به اجرا درآید و به فقرا وعده‌ی دریافت پول داده شود. اتفاقا همین شیوه خود مانع پیشرفت اقتصاد است.

/222

کد خبر 151830

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام CN ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۳۰
    0 1
    باباما که تنها کشورکره زمین هستیم که در آن فقر وجود ندارد این حرفا چیه؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین