درگزارش بانک مرکزی از قیمت مواد خوراکی در شهر تهران طی هفته پایانی اردیبهشت آمده است: در گروه لبنیات بهای پنیر غیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل افزایش ولی قیمت کره پاستوریزه کاهش جزئی داشت. بهای سایر اقلام این گروه ثابت بود . قیمت تخم مرغ افزایش یافت و شانه ای ٤٧٦٠٠ الی ٥٧٠٠٠ ریال فروش می رفت. در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی اندکی کاهش ولی قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو افزایش جزئی داشت. در گروه حبوب بهای لپه نخود و لوبیاسفید بدون تغییر بود. قیمت لوبیا چیتی اندکی افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه کاهش جزئی یافت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری تهران پرتقال درجه دو عرضه نمی گردید و نارنگی و لیموشیرین عرضه کمی داشت ولی بقیه اقلام میوه و سبزی تازه را که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار می فروختند.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می کردند که در گروه میوه های تازه قیمت لیموشیرین، طالبی و به ویژه گوجه سبز کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه به ویژه پرتقال درجه دو افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت سبزیهای برگی ثابت بود. بهای سایر اقلام این گروه به ویژه خیار نسبت به هفته قبل کاهش داشت.
در این هفته قیمت گوشت گوسفند افزایش ولی بهای گوشت مرغ کاهش یافت. قیمت گوشت گاو و گوساله نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. در هفته مورد بررسی بهای قند، شکر، چای خارجی و به ویژه انواع روغن نباتی افزایش داشت.
مقایسه قیمت اقلام خوراکی در هفته پایانی اردیبهشت طی سالهای 87 تا 90 نشان از رشد 51 درصدی قیمت سبد مواذ خوراکی تهرانی ها طی یک دوره 4 ساله دارد مقایسه 26 قلم از اقلام اصلی سبد مواد خوراکی شهر تهران که هر هفته توسط بانک مرکزی قیمت انها گزارش می شود نشان می دهد جمع قیمت یک واحد از این اقلام (یک کیلوگرم، تخم مرغ یک شانه) از 56 هزار تومان در اردیبهشت سال 87 به به 86 هزار تومان در اردیبهشت سال 90 رسیده است نکته قابل توجه آنکه قیمت سبد فوق طی دو ماهه گذشته حدود 3 درصد رشد کرده است که اگز با همین شیب افزایش قیمت ادامه پیدا کند می توان پیش بینی حداقل رشد 18 درصدی قیمت اقلام خوراکی را طی سال جاری داشت.
/22231
نظر شما