بهمن کشاورز عضو وبلاگ نخبگان خبرانلاین در ادداشت تازه ای به موضوع قصاص اسیدپاش آمنه پرداخته است.

این حقوق دان برجسته کشورمان در این یادداشت نوشته است: " درمورد پرونده اسیدپاشی و قصاص مربوط به آن که اخیرا مطرح است چند نکته را باید مد نظر قرار داد. این درست است که وقتی با احساس به قضیه نگاه کرده و عکس قبلی این خانم را در کنار عکس فعلی او ببینیم، از نظر احساسی در شرایطی قرار میگیریم که هر اقدامی را علیه فرد مرتکب این کار، مباح میدانیم و اینگونه به آن نگاه میکنیم که باید قصاص شود؛ به خصوص اگر از دیدگاه خود این خانم به قضیه نگاه کنیم. این یک فرض قضیه است و در واقع از نظرگاه مردم عادی وقتی به این مساله بنگریم به چنین نتیجه‌ای میرسیم."

وی می نویسد: " اما اگر بخواهیم وارد مسائل تحلیلی شویم؛ اولا باید گفت آمارها و بررسی‌های جدی که انجام شده نشان داده شدت و تشدید مجازات هرگز باعث جلوگیری از جرم نشده و بازدارنده نبوده است. شاید در کوتاه مدت و آن هم نه در همه موارد اندکی بازدارنده بوده اما در میان‌مدت و درازمدت تاثیری نداشته است.
دوم این که مجرمی که مرتکب جرم توام با خشونت می‌شود، طبیعتا در شرایط خاصی این اقدام را انجام می‌دهد مثلا کسی را می‌زند، می‌کشد، مجروح می‌کند و ... قاعدتا شاید در 50 درصد موارد یا حتی بیشتر در یک آن، این اتفاق می‌افتد. حالا این که ما جامعه را مخیر و مجاز کنیم که با مقدماتی به همان نقطه‌ای برسد که او رسیده بوده، یعنی جامعه بیاید با مقدماتی برنامه‌ریزی کند و آن شخص را قصاص عضو یا قصاص نفس کند، این قضیه جای تامل زیادی دارد.

ثالثا این مساله مطرح است که در نوع مجازات‌های قصاص از این نوع با توجه به بیم سرایت، حکم شرعی‌اش این است که اگر بیم سرایت وجود داشت باید تبدیل به دیه شود و البته این را هم باید در نظر داشته باشیم که مجازات حبس به ویژه با توجه به وضعیت زندان‌ها چیز کمی نیست. "

برای مطالعه متن کامل این یادداشت لطفا  اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 153597

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۵
    0 0
    باید قصاص بشه محقق جان اگر دختر خودت بود همین جور راحت تحلیل میکردی به جان خودم یکروز امانش نمیدادی
  • پارسی A1 ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    دوست عزیز کاش این مطلب رو با دقت بیشتری میخوندید! اون فرد در چند ثانیه دچار جنون شده بنظر شما ماهم باید طی چندین روز و ماه و...خودمونو به جنون بزنیم تا عدالت برقرار بشه؟
  • بدون نام IR ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    کاملا موافقم. چرخه خشونت ورزی باید در جایی قطع شود.
  • رحيميان (وكيل پايه 2 دادگستري) IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    با عرض سلام و ارادت خدمت استاد عزيزم جناب كشاورز، با توجه به فرمايش شما مبني بر مخير و مجاز نكردن جامعه از يك طرف و جنبه عمومي جرم از طرف ديگر پس چگونه بايد تصميم گرفت؟ راي صادره بايد آلام خانواده آمنه و جامعه را تسلي داده و در افكار عمومي تصور اينكه دادخواهي ها و تظلم خواهي ها به نتيجه ميرسد و عدالت اجرا ميشود تقويت گردد. البته بنده هيچ تاكيدي روي اجراي كردن و يا نكردن قصاص عضو ندارم.
  • یک ایرانی IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    چرا نظر منو نگذاشتید توهین که نکرده نبودم شما طرف کی هستید؟؟؟؟؟
  • رسول IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    درسته که طی چند ثانیه دچار جنون شده ولی عاقلانه ترین کار اینه که جامعه همون چیزی که طی جنون ازیکی از افرادش گرفته رو ازش بگیره.درسته که کار اون جنون و خشونته ولی مغلطه کاریه اگه قصاصو هم خشونت و جنون بدونیم اگه اینطوری فکر کنیم چرا اصلا باید به زندان بره یا دیه بده؟در ضمن واقعا نمیتونم این استدلال عجبو درک کنم که قصاص موجب اشاعه فحشا (سرایت) میشه!
  • امیر IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    بله چرخه خشونت ورزی باید قطع شه ولی چرا از اینجا از ریشه باید قطع بشه! برای اینکار هم تنها راه مجازاته! اگه قرار بشه هر پسری به عشقش (هوسش)نرسید بخواد یا دختر رو بدزده یا اسید بریزه روش یا خانوادش رو بکشه بعد موقعی که دستگیر شد بگه من عصبانی بودم یه کاری کردم که سنگ رو سنگ بند نمیشه!قصاص باعث میشه موقع خشونت من جوان جلو خودمو بگیریم.
  • بدون نام IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    اگر قرار بشه هر كس يك لحظه دچار جنون بشه و كار خلاف كنه كه سنگ رو سنگ بند نميشه ؟ چرا اين همه آدم دچار جنون نميشن ؟قصاص قانون خداست براي جلوگيري از همين چيزها مخصوصا تو كشورهايي مثل ايران كه به خاطر ضعف كارهاي فرهنگي و كمرنگ شدن اعتقادات واقعي آمار جرم بالاست
  • فروزنده IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    چند سال زندان؟!
  • بدون نام IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    دوست گرامی شما مگر خدا هستید که حکم را تغیر می دهید
  • ایرج IR ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    جناب اقای کشاورز اسید پاشی انی نبوده برای انجام این عمل خیلی فکر کرده.تصمیم گرفته-اسیدتهیه کرده-زمان مناسب انتخاب شده و موارددیگر تاانکه جنایت را مرتکب شده.پس انی نبوده است.
  • vajihe GB ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    اینکه گفته شود قصاص بازدارنده نیست باعث نمی شود حقی که خدا برای کسی محفوظ داشته ضایع شود اون آدم بره زندان بعد 10 سال بعد بخشش بخوره بیاد بیرون نه این عدالت نیست زندگی پایمال شده تاوان آن باید پرداخت شود
  • سید محمد رضا IR ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    ما باید در برابر حکم شرع تابع باشیم،چه حکم شرع قصاص باشد چه دیه.
  • بدون نام IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    مرتكبين اسيد پاشي در صورت اثبات سلامت رواني ميبايست اعدام شوند.
  • بدون نام IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    اگر این اتفاق برای دختر یا همسر آقای کشاورز بیفتد باز هم این چنین قضاوت می کرد با این تفاسیر بحث قصاص در اسلام معنی ندارد
  • هرمز IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    متاسفانه مدتهاست که خشونت,قلدری,کینه و نفرت جای صداقت,صفا,صمیمیت,گذشت و انسانیت را گرفته است , چه اسید پاش و چه قصاص کننده , یکی از خشم و یکی از کینه و نفرت در عفو لذتی است که در انتقام نیست تبدیل به شعاری خنده دار و احمقانه شده است
  • بدون نام IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    خدا وكليلي اگر كسي با فرزند دختر خودت همين كار را مي كرد ديه را قبول مي كرديد ، بردار من خودت را جاي اين دختر خانم و خانواده اش بگذار ، آن موقع مي بيني كه چه فاجعه اي رخ داده است.
  • سرگشته و حيرانم IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    به نظر من آقاي كشاورز بهتر بود ميگفتن نظر ما اينه و نظر خونواده داغدارش هرچي بود بايد اجرا بشه اين يه حق هست كه ما با الفاظ و واژه هاي حقوقي و روانشناسي و جامعه شنناسي نميتونيم از خونوادش بگيريم .تورو خدا قيافه حق بجانب نگيريد امتحان سختيه!!!!
  • طرفدار عدالت IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    به نظر من اگه بهمن کشاورز سکوت اختیار میکرد و این اظهارنظر را نمیکرد بسیار بهتر بود واین است که می گویند تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد
  • صدا IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    اون فرد در چند ثانیه اسید را از بقالی خریده و در همون چند ثانیه سر راه دختر بیچاره ظاهر شده و تا پیش از پایان چند ثانیه اسید را پاشیده و رفته؟ برادر من دفاع هم باید قابل دفاع باشد اینکه شما فرمودید بیشتر طنز است تا دفاع. البته من هم در این مورد با قصاص مخالفم و معتقدم چون بیم سرایت وجود دارد باید حکم را بک درجه افزایش داده و مجرم را اعدام کنند.
  • بدون نام IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    ؟ اگه اقای کشاورز خودش جای مصدوم بود باز هم این چنین اظهار نظر میکرد
  • بدون نام IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    0 0
    این طفلک رو از زندگی محروم کرده با اون صورت بقیه زندگی براش بی معنی هست . باید اونو اعدام کرد تا کسی دیگه هوس اینکارا رو نکنه
  • بدون نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۵
    0 0
    قضاوت، واقعن سخت است.
  • حسین IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    0 0
    آقای کشاورز اگر دختر خودتان هم بود اینقدر لطیف و بازگشت بودید یا طبق قانون متهم را مجازات می کردید شما درهمه موارد از متهمان دفاع می کنید درپرونده شهلا وچند پرونده دیگر شما نگاه ایده آلیستی به متهمین داشتید خدا شما را حفظ کند
  • بدون نام IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    0 0
    با سلام بنده واقعا متاسفم که شخصی چون آقای کشاورز در جایگاه وکالت و احقاق حق مظلوم قرار دارند .
  • فرشيد IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
    0 0
    قصاص: كمترين مجازات.
  • DAVOUD IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    0 0
    یه نفر گفته مرتکبین در صورت اثبات سلامت روانی باید اعدام بشن که این مسئله از یه استدلال غلط حقوقی نشات می گیره کسی که اسید می پاشه به نظر من کاری کرده که قربانی روزی 100 بار طلب مرگ می کنه پس این کار از قتل هم فجیع تره در نتیجه اصلا مهم نیست که فاعل سلامت روانی داشته یا نه چون مستحق اعدامه
  • غلامعلی IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۳
    0 0
    حالا که آمنه او را بخشید ولی اینکار حق آمنه بود دیگران حق نداشتند اظهار نظر کنند