۰ نفر
۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵

عباس هشی

شرایطی که در حال حاضر در بازار داخلی طلا با آن مواجه هستیم، حاکی از آن است که مردم با توجه به  احتمال حذف سه صفر و گرانی و تورم بعد از اجرای هدفمندی یارانه ها و به طور کلی رکود اقتصادی موجود، نگران  بی ارزش شدن نقدینگی موجود در دست خود هستند و راحت ترین و امن ترین راهی که به نظرشان می رسد، خرید طلا و ارز است.

حباب قیمتی که در مورد سکه اتفاق افتاد محصول همین که شرایط بد اقتصادی و نگرانی موجود در بین مردم بود که باعث ایجاد تقاضای کاذب برای طلا و ارز شد ومنجر به این شد بانک مرکزی با دخالت فاصله قیمت اصلی را باحباب قیمتی به وجود آمده را کنترل کند.

و اما التهاب بازار طلا در کشور ما  از هفته گذشته در مورد سکه با موضوع اعمال مالیات بر ارزش افزوده بر خرید و فروش سکه برای طلافروشان همراه شده و باعث شده خود طلا فروشان به این التهاب دامن بزنند تا شرایط را محصول اعمال این قانون نشان دهند.

طبق قانونی که تصویب شده 4 درصد ارزش معامله به عنوان مالیات اضافه می شود، این در حالی است که پیش از این مالیاتی که طلا فروشان می پرداختند بر روی قیمت مقطوع سکه بود و مالیات بر در آمد پرداخت نمی شد.

به همین دلیل  طلا فروشان با تصویب این قانون برای پرداخت مالیات مخالف بودند و همه تلاش خود را برای عدم تصویب آن کردند اما با هوشیاری وزارت دارایی این اتفاق نیفتاد و این قانون تصویب شد.

حالا این افزایش جهانی قیمت طلا و تاثیر آن در بازار داخل با چاشنی مالیات بر ارزش افزوده ترکیب شده است و طلا فروشان خودشان به التهاب موجود دامن می زنند تا  نشان دهند این التهاب به موضوع مالیات بر ارزش افزوده اعمال شده بر این صنف ارتباط پیدا می کند.

اما به طور کلی با بی اعتمادی ای که مردم به وضعیت اقتصادی دارند و تمایل آنها به خرید سکه و ارز به جای فعالیت های مولد، قضاوت در مورد آینده این بازار کار بسیار سختی است.

شرایط رکود اقتصادی بازار طلا و ارز را به سمتی می برد که پیش بینی برای حتی یک روز آینده این بازار نیز کاری غیر ممکن بوده و آینده این بازار مبهم به نظر می رسد.

*عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی

/3131

کد خبر 153983

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قاضی IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    0 0
    بازار طلا اصلا مبهم نیست امروز هر قیمتی گفتند بخر 3ماه دیگه با کلی سود میفروشی امسال 33سال که بازار نه نگفته شکر خدا بازار جواب میده تا الان خلف وعده نکرده یخ فروش یخ داشت برای فروش غصه نداشت شما میفرمایید بازار طلا مبهمه
  • hoseyn IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    0 0
    پول روز به روز بي ارزش طلا روز به روز با ارزش قابل توجه آقايان مبهم
  • مهم نیست IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۹
    0 0
    مبهم پس پولو اتیش بزنیم یا تو حلقوم شما بریزیم ادم عاقل جز طلا خریدن کاری نمیکنه پس بزاریم تو بانک که سال دیگه 2 زارم نیارزه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین