ارتش انگلیس در بخشی از برنامه ائتلاف نظامی ناتو برای طولانی کردن اشغال لیبی، نوعی جنگ زمینی غیرقانونی در این کشور به راه انداخته است.
به گزارش روزنامه گاردین، اعضای پیشین نیروهای ویژه انگلیس موسوم به SAS و کارکنان شرکتهای امنیتی خصوصی غربی به ناتو در عملیات شناسایی در داخل و حومه شهر مصراته کمک میکنند.
یکی از مقامات ارشد ارتش انگلیس گفته است، نیروی یگان نیروهای پیشین SAS از سوی وزارت دفاع انگلیس تامین میشود؛ این در حالی است که دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس تاکید دارد که پای هیچ سرباز انگلیسی به لیبی نرسیده است.
به گزارش گاردین، این نیروهای پیشین SAS با هماهنگی انگلیس، فرانسه و دیگر کشورهای عضو ناتو در لیبی به سر میبرند و حتی تجهیزات ارتباطی پیشرفتهای برای انتقال اطلاعات به نیروهای ناتو در اختیار آنها قرار داده شده است.
در این گزارش آمده است، فرماندهی ناتو، سپس اهداف را از طریق هواپیماهای جاسوسی و هواپیماهای بدون سرنشین پریدیتور امریکایی مشخص کرده و حملات هوایی علیه این اهداف صورت میگیرد.
این در حالی است که بالگردهای ناتو بارها مواضع نیروهای انقلابی را بمباران کرده و عملا مانع پیشروی آنها به سوی شهر طرابلس پایتخت لیبی شدهاند.
همچنین گزارشهای متعددی از کشته شدن غیرنظامیان در حملات ناتو مخابره شده که این مطلب از سوی نیروهای انقلابی نیز تایید شده است.
نیروهای SAS که تحت آموزشهای پیشرفته قرار گرفته و تجربه درگیری در مناطق مختلف جهان را دارند، نیروهای غیررسمی انگلیس در لیبی، در چهار هفته اخیر به شمار میآیند.
این در حالی است که نیروهای ناتو با طولانی کردن جنگ در لیبی، حضور نظامیان خود را در خاک این کشور گسترش میدهند.
به گزارش گاردین، وزارت دفاع انگلیس تاکید میکند که هیچ نیروی رزمی زمینی در لیبی ندارد و فقط 10 مستشار نظامی این کشور در شهر بنغازی مستقر هستند که در زمینه ارتباطات و امور آموزشی با مخالفان معمر قذافی همکاری میکنند.
بر اساس این گزارش، هزینه حضور نیروهای ویژه تحت پوشش شرکتهای امنیتی خصوصی ظاهرا توسط کشورهای عربی و به ویژه قطر پرداخت میشود.
قطعنامه 1973 شورای امنیت سازمان ملل به رغم این که حاوی عبارات گنگ و دو پهلوی بسیاری است، ولی در آن به صراحت آمده است که نیروهای زمینی اشغالگر نباید وارد خاک لیبی شوند.
این گونه به نظر میآید که کشورهای غربی از جمله انگلیس برای دور زدن این قطعنامه در زمینه اعزام نیروی زمینی به لیبی به شرکتهای امنیتی خصوصی متوسل شدهاند.
با اجرای عملیات نظامی زمینی و هوایی ناتو در لیبی، این کشور عملا به دو بخش مجزا تقسیم شده است و این همان چیزی است که لیبی در زمان استعمارگری ایتالیا شاهد بوده است.
4949
نظر شما