رضا مهربانی
یک کارشناس علوم سیاسی در روسیه معتقد است که انتخابات در این کشور بسته به نظام اداری دارد نه خواست حقیقی مردم .
دمیتری اورشکین در گفتگو با نشریه اس. وی پرسا با اشاره به این موضوع ریاست جمهوری مجدد پوتین را نابود کننده همه دستاوردهای موفق دوره مدودف دانسته است.
به گزارش خبرآنلاین اگرچه پوتین و مدودف اگرچه در صحنه اجتماعی سعی می کنند خود را یک روح در دو بدن جلوه دهند و نشان دهند که فرقی نمی کند کدامیک از آنها در انتخابات ریاست جمهوری نامزد خواهند شد، این اظهارات نشان دهنده عمیق شدن اختلاف ها و سلایق درباره انتخاب میان پوتین یا مدودف برای ادامه کار در دوره بعدی است.
اورشکین که تقریبا از طرفداران روسیه دموکرات و منعطف به سمت بازارهای جهانی است در تازه ترین اظهار نظر خود درباره ریاست جمهوری مجدد پوتین می افزاید: انتخابات در روسیه نه به رأی دهندگان بلکه به امکانات اداری وابسته شده است. کسی برنده میشود که پوتین و طرفداران او انتخاب کرده باشند.
او سپس در تفسیر خود این نکته را حائز اهمیت می داند که کلید انتخابات ریاست جمهوری آینده در دست پوتین است. اگر ولادیمیر پوتین به دلیلی بخواهد دمیتری مدودف را به مقام ریاست جمهوری برساند، این کار را خواهد کرد. دمیتری مدودف هم این واقعیت را درک میکند.
این کارشناس مسائل سیاسی روسیه معتقد است که در نهایت امر ساختار سیاسی به ولادیمیر پوتین وابسته است. نباید امیدوار بود که مردم خودشان دمیتری مدودف را انتخاب کنند و او بتواند با توان نهادهای اداری مقابله کند. لذا اگر دمیتری مدودف از ولادیمیر پوتین ایراد گرفته و خود را به عنوان حاکم نیرومند به مردم معرفی کند در واقع دست به خودکشی سیاسی زده است. چرا که او می فهمد که رییس جمهور مستقلی نخواهد بود ولی می تواند برای بار دوم جانشین ولادیمیر پوتین شود. او این امید را از دست نداده است و الآن باید به ولادیمیر پوتین و همه اطرافیان وی نشان دهد که می تواند برای آنها جانشین مناسبی باشد.
در همین حال برخی دیگر از مطبوعات روسیه یاد آور شده اند که دمیتری مدودف می کوشد برای پوتین و اطرافیانش توضیح دهد که اگر پوتین را مستقیماً انتخاب کنند، این امر به عنوان رکود اوضاع و حفظ قدرت در دست نمایندگان نیروهای انتظامی تلقی خواهد شد. فرار سرمایه از کشور، مهاجرت متخصصین و رکود در اقتصاد از جمله پیآمدهای بالقوه این امر هستند.
از این منظر سیاستمداران معتدل امیدوارند پوتین به عنوان یک شخص عاقل رضایت بدهد که کنار برود و اوضاع را از دور کنترل کند. این تنها راهبرد ممکن برای دمیتری مدودف است که او از آن ماهرانه استفاده میکند. به همین علت ما شاهد اعمال مشخص و واضح او نیستیم. او با احتیاط زیادی با ابتکارات پوتین مخالفت میکند تا انتخاب کننده اساسی خود را نرنجاند.
عمده اطرافیان پوتین نیز به این تحلیل رسیده اند که بهتر است پوتین دوباره به صورت مستقیم مصدر امر را در اختیار نگیرد و این یکی دیگر از شانس هایی است که ممکن است مدودف را در رسیدن به اهدافش یاری کند.
این عده براین باورند که مدودف طی چهار سال گذشته صحیح و درست نقش جانشین پوتین را بازی کرده و افراد وابسته به ولادیمیر پوتین را ناراحت نکرده است و دچار خودسری و عبور از ارباب نبوده است. او در حد توان خود روحیه لیبرال از خود نشان داده و علامت می داد که از ولادیمیر پوتین اصولاً بهتر است. او همه قواعد بازی را رعایت کرده و به نقاط حساس ولادیمیر پوتین و اطرافیانش دست نمی زد.
از سوی دیگر نباید از این حقیقت غافل شد که پوتین در حال از دست دادن زمان است و به کهولت نزدیک می شود و اگر یک بار دیگر اجازه دهد تا مدودف رئیس جمهور باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که این بار در دور دوم با تغییر روش گسترده مدودف مواجه شود و همه چیز از دست او خارج شود.
در واقع آنچه که پوتین از آن می ترسد این است که به احتمال زیاد مدودف دردور بعدی سعی خواهد کرد که از پوتین و مکانیزمی که او را محصور کرده جدا شده و اعلام استقلال کند.
26149
نظر شما