روشهای جدید مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر در ایران آغاز شده، کمک گرفتن از کشور های اروپایی برای جلوگیری از قاچاق، یکی از این روشهاست

امیدسلیمی بنی: بازی مواد مخدر در ایران، به شکل دیگری رسیده، اکنون مسئولان مبارزه با مواد مخدر از انواع و اقسام روشها استفاده می کنند تا قاچاق، عرضه و مصرف افیون در کشور به حداقل برسد، ولی آیا این روشها موفقیت آمیز بوده؟

آسانگیری در درمان، سختگیری در مجازات

روشهای جدید مسئولان مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد سیاست آسانگیری در درمان و سختگیری در مجازات عاملان جرایم مرتبط با مواد مخدر، در دستور کار قرار دارد.

دادستان عمومی و انقلاب تهران در بیان روشهای سختگیرانه مبارزه با قاچاقچیان، خبر داده بود بیش از 300 قاچاقچی خرده پا تنها در تهران، در انتظار اجرای حکم اعدام خود هستند. طبق قوانین جدید مبارزه با مواد مخدر، تهیه، تولید، توزیع، حمل، خرید و فروش هر گونه مواد مخدر صنعتی، نیز حکم مواد مخدر سنتی را دارد و برای عاملان این جرایم، حبس ابد و مجازات اعدام در نظر گرفته شده است.

مجوز آسان برای کمپهای ترک

درباره پیشگیری و درمان اما، سیاستهای جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر، آسانگیری است. در همین راستا قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر می گوید: برنامه مختلفی برای اصلاح چهره شهرها از وضعیت اعتیاد داریم و به زودی مردم نتایج آن را می‌بینند از جمله این اقدامات آسان گرفتن به کمپ‌های غیر مجاز درمان اعتیاد و صدور مجوز برای اکثر آنان است.

طاها طاهری با بیان اینکه کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز به زودی مجوز می‌گیرند، می افزاید: مشکل اصلی در این زمینه نبود دستورالعمل آسان بود که این موضوع حل شد و قوانین سخت برای اعطای مجوز به کمپ‌های غیرمجاز اصلاح شد.
وی معتقد است: "در حال حاضر بسیاری از کمپ‌های غیرمجاز، مجاز شده‌اند یا در انتظار گرفتن مجوز هستند و از ابتدای امسال برخورد شدید با کمپ‌های غیرمجازی که از رفتارهای وحشیانه برای ترک اعتیاد معتادان استفاده می‌کنند، آغاز شده است اما باید در نظر داشت این کمپ‌ها زمانی شکل می‌گیرند که در سطح جامعه پاسخ به این نیاز طبیعی مردم وجود نداشته باشد.
این مقام مسئول، همچنین از ساز و کار بیمه معتادان، در "وزارت رفاه" خبر می دهد. پیش از این قرار بود در اجرای قانون برنامه پنجم توسعه، برای بیمه و درمان معتادان، بودجه ای در وزارت رفاه و سازمان بهزیستی دیده شود، ولی به دلیل ادغام این وزارتخانه با وزارت کار و امور اجتماعی و سرنوشت نامشخص سازمان بهزیستی در الحاق به وزارت جدید "کار و تامین اجتماعی" یا وزارت بهداشت و درمان، هنوز نمی توان درباره بیمه معتادان و هزینه درمان آنان، اظهار نظر کرد.

اردوگاه های درمان معتادان: کار درمانی، زندان درمانی

با این همه، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به قانون مبارزه با مواد مخدر معتقد است: "اگر معتاد برای درمان، خود مراجعه کند مجرم شناخته نمی‌شود و اگر مراجعه نکند برابر ماده 16 قانون به مراکز درمان اجباری منتقل خواهد شد و در این مراکز روان درمانی، سم‌زدایی و دیگر درمان‌ها انجام می‌شود و سپس معتاد به دامن جامعه باز می‌گردد. "

به گفته مسئولان، در حال حاضر قرار است درهر استان اردوگاه کار اجباری و درمان مربوط به معتادان ساخته شود تا علاوه بر تفکیک زندانیان بر حسب جرایم، دسترسی محکومان به مواد مخدر کنترل شده و سیر درمان آنان سریعتر پیش برود.

گفته می شود در حال بیش از 65 درصد جمعیت زندانیان ایران را محکومان مواد مخدر تشکیل می دهند.

جامعه جهانی به ایران تجهیزات مبارزه بدهد

از سوی دیگر، مقامات ارشد وزارت کشور به عنوان اصلی ترین متولی مبارزه با مواد مخدر نیز، دست به دامان جامعه جهانی شده اند. مصطفی نجار، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اجلاس مبارزه با مواد مخدر ایرلند گفته است: جامعه جهانی طرح‌های تجهیزاتی خود را در مبارزه با مواد مخدر به ایران بفرستد تا آسیب نبینند.

وی که در حاشیه نشست سفرای کشورهای عضو گروه مینی دوبلین در جمع خبرنگاران سخن می گفت، افزود: "مواد مخدر امروز به یک معضل جهانی تبدیل شده است و نیاز است که همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در این زمینه بسیج شوند. "
نجار با بیان هزینه ها و تلفات مبارزه با مواد مخدر ایران، توضیح داد: "ایران بیشترین هزینه را در مبارزه با مواد مخدر متحمل شده است و تاکنون هزینه‌های جانی و مالی زیادی را در این زمینه پرداخت کرده است که از آن جمله می‌توان به تقدیم 3 هزار و 700 شهید و 11 هزار جانباز اشاره کرد. "
به گفته وزیر کشور، ایران برای انسداد مرزهای شرقی و غربی خود حدود 700 میلیون دلار هزینه کرده است.
این مقام ارشد دولتی، به جامعه جهانی توصیه کرد دلایل قاچاق مواد مخدر از ایران را بررسی و به این کشور کمک کنند: "متأسفانه مواد مخدر در افغانستان با قیمت بسیار ناچیز تولید می‌شود و همین مواد در کشورهای اروپایی به چند برابر قیمت فروخته می‌شود. به علت جذابیت و سود کلان مواد مخدر قاچاقچیان در نظر دارند مواد مخدر را از طریق مرزهای ایران به کشورهای اروپایی بفرستند که کشورهای اروپایی و گروه مینی دوبلین باید کمک‌های فنی و تجهیزاتی خود را به ایران گسیل کنند تا خودشان آسیب نبینند.
کارشناسان معتقدند جامعه جهانی باید در راستای جلوگیری از کشت مواد مخدر در افغانستان و کشت جایگزین کمک کند تا کشت گیاهان منشا مواد مخدر در این کشور صرفه اقتصادی نداشته باشد.

/45233

کد خبر 155313

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۵
    0 0
    دوصدگفتارچون نیمکردارنیارزد!گوش شیطون کر